CAMELIA GRĂDINARU - Tinerii filosofi ai zilelor noastre!

CAMELIA GRĂDINARU - Tinerii filosofi ai zilelor noastre!

CAMELIA GRADINARU

La 34 de ani, este doctor în Filosofie şi redactor la Editura "Institutul European" din Iaşi. Camelia Grădinaru nu pare să fi fost un copil teribil, deşi la vârsta de 15 ani publică un volum de poezie, ci mai degrabă o manifestare firească a unei minţi strălucite, un tânăr ale cărui capacităţi depind nu doar de mediu, societate sau oportunităţi de orice fel, ci mai ales de perseverenţa, seriozitatea şi inteligenţa de a-şi gestiona corect cariera şi de a-şi disciplina eficient aptitudinile. 

Născută pe 23 aprilie 1978 în Corni, judeţul Botoşani, Camelia Grădinaru a absolvit, în anul 2001, Facultatea de Filosofie a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, în acelaşi an devenind şi doctorand în specialitatea Logică şi retorică, pregătind o teză cu titlul "Discursul filosofic postmodern. Jean Baudrillard".

Din decembrie 2003 până în ianuarie 2004 a urmat un stagiu la Centre de Recherches Sémiologiques de l’Université de Neuchâtel, Elveţia.

În anul 2008 obţine titlul de Doctor în Filosofie, cu o teză despre discursul filosofic postmodern.

În perioada 2005-2007 este cadru didactic asociat la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi.

În prezent, este redactor la editura "Institutul European" din Iaşi.

Devine membru al Seminarului de Logică discursivă, Teoria argumentării şi Retorică din cadrul Facultăţii de Filosofie a aceleiaşi universităţi, precum şi redactor de carte. A semnat studii introductive, articole şi recenzii în reviste de specialitate şi dicţionare. A publicat articole de retorică, studii media şi filosofie postmodernă.

Domeniile de competență ale Cameliei Grădinaru sunt filosofia postmodernă, retorica, teoria discursivitatii, New Media.

Traduce Yves Cattin, Marile noţiuni filosofice. 4. Metafizică şi religie (2006), precum şi Jean Piaget, Formele elementare ale dialecticii (2007).

Este autoarea lucrării Discursul filosofic postmodern. Cazul Baudrillard (Institutul European, Iași, 2010).

În anul 1997 a publicat volumul de versuri "Aprinde-mă, Doamne, să-mi încălzesc mâinile", la Editura Geea din Botoşani.

De asemenea, publică o serie de studii şi articole în revista Timpul (Iaşi), revista 13 Plus (Bacău), revista Hermeneia, Ed. Fundaţiei Axis, Iaşi, Analele Ştiinţifice ale Universităţii "Al. I. Cuza", revista Argumentum, Ed. Fundaţiei Axis, Iaşi.

Semnează prefaţa lucrării "Noţiunea de cultură în ştiinţele sociale", Denys Cuche, Institutul European, Iaşi, precum şi la Peter Burke, "O istorie socială a cunoaşterii. De la Gutenberg la Diderot", Institutul European, Iaşi.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescent înecat în Iazul Polonic!

Duminică, 22 Iulie 2018
2084

S-a întâmplat duminică după-amiază în Dorohoi, după ce un grup de prieteni s-au dus la scăldat în iazul din marginea municipiului. Tânărul de 17 ani ar fi intrat &i...

Jim Fergus - "O mie de femei albe"

Duminică, 22 Iulie 2018
207

Recenziile favorabile, ideea că povestea are la bază un moment mai puţin cunoscut şi mai puţin mediatizat din istoria Statelor Unite şi afirmaţia lui Gérard Depardieu, aflată pe coperta...

Avertizare meteo de furtună!

Duminică, 22 Iulie 2018
983

Astfel, până la ora 21:15, în comunele Vlădeni, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Dersca, Mihăileni, Leorda, Cândești, Brăești, Văculești, Lozna precum şi în or...