BOGDAN ZAHARIA - O voce dedicata operei! - VIDEO

BOGDAN ZAHARIA - O voce dedicata operei! - VIDEO
Născut la Botoşani, pe 7 martie 1979, baritonul Bogdan Zaharia a devenit o emblemă a muzicii clasice, rezultatele remarcabile ale artistului venind, însă, după o muncă susţinută, ani de perfecţionări muzicale, dar mai ales în urma unei consecvente şi responsabile activităţi concertistice.

Bogdan Zaharia a absolvit în anul 2006 Univeristatea de Arte "George Enescu" din Iaşi, la clasa prof. C. Solovăstru, urmând ca peste doi ani să-şi definitiveze studiile la clasa aceluiaşi profesor, prin cursuri de master.

A participat la o serie de cursuri de master class susţinute de către Ludovic Spiess în anul 2005, de Mariana Nicolesco în anul 2006, iar în anul 2008 de către Corneliu Murgu.

In acelasi an, 2008, are posibilitatea obţinerii unei burse de studiu la CEE Musiktheater, din Viena.

Repertoriul său cuprinde rolul Figaro din "Bărbierul din Sevilla", de G. Rossini, Marcelo din "Boema" de G. Puccini, Valentin din "Faust" de C. Gounod, Silvio din "Paiaţe" de R. Leoncavallo, Malatesta din "Don Pasquale", Enrico din "Lucia di Lammermoor" de G. Donizetti, Escamillo din "Carmen" de G. Bizet, Monterone din "Rigoletto" de G. Verdi, Robinson din "Căsătoria secretă" de D. Cimarosa şi Guccio din "Gianni Schichi" de G. Puccini.

De asemenea, in repertoriu deţine şi lucrări vocal-simfonice: "Carmina Burana" de C. Orff.

Incă din anul 2001, Bogdan Zaharia a fost angajat al Operei Naţionale Române din Iaşi, dar a colaborat şi cu Opera din Braşov şi cu Teatrul Muzical din Galaţi sau Opera Tirana.
Din anul 2009, este solist al Operei Nationale Romane Timisoara.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Revoluționarii din Botoșani cer (din nou) pământ!

Marţi, 24 Aprilie 2018
377

Asociația Revoluționară 22-25 Decembrie 1989 Botoșani s-a adresat Consiliului Local Botoșani, în prima jumătate a lunii aprilie, solicitând, în numele membrilor care au de...

Un dispensar TBC va fi construit în municipiul Botoșani!

Marţi, 24 Aprilie 2018
452

Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, împreună cu Instituția Medico-sanitară Publică-Centrul Medicilor de Familie Bălți și Poliția de Frontieră Bălți, au demarat dezvoltarea unui p...

A murit istoricul Dinu Giurescu, membru al Academiei Române! VIDEO

Marţi, 24 Aprilie 2018
179

Istoricul Dinu Giurescu, membru al Academiei Romane, a incetat din viata marti, la varsta de 91 de ani. Informatia a fost confirmata pentru Mediafax de Academia Romana. Nascut la 15 februari...