BOGDAN ZAHARIA - O voce dedicata operei! - VIDEO

BOGDAN ZAHARIA - O voce dedicata operei! - VIDEO
Născut la Botoşani, pe 7 martie 1979, baritonul Bogdan Zaharia a devenit o emblemă a muzicii clasice, rezultatele remarcabile ale artistului venind, însă, după o muncă susţinută, ani de perfecţionări muzicale, dar mai ales în urma unei consecvente şi responsabile activităţi concertistice.

Bogdan Zaharia a absolvit în anul 2006 Univeristatea de Arte "George Enescu" din Iaşi, la clasa prof. C. Solovăstru, urmând ca peste doi ani să-şi definitiveze studiile la clasa aceluiaşi profesor, prin cursuri de master.

A participat la o serie de cursuri de master class susţinute de către Ludovic Spiess în anul 2005, de Mariana Nicolesco în anul 2006, iar în anul 2008 de către Corneliu Murgu.

In acelasi an, 2008, are posibilitatea obţinerii unei burse de studiu la CEE Musiktheater, din Viena.

Repertoriul său cuprinde rolul Figaro din "Bărbierul din Sevilla", de G. Rossini, Marcelo din "Boema" de G. Puccini, Valentin din "Faust" de C. Gounod, Silvio din "Paiaţe" de R. Leoncavallo, Malatesta din "Don Pasquale", Enrico din "Lucia di Lammermoor" de G. Donizetti, Escamillo din "Carmen" de G. Bizet, Monterone din "Rigoletto" de G. Verdi, Robinson din "Căsătoria secretă" de D. Cimarosa şi Guccio din "Gianni Schichi" de G. Puccini.

De asemenea, in repertoriu deţine şi lucrări vocal-simfonice: "Carmina Burana" de C. Orff.

Incă din anul 2001, Bogdan Zaharia a fost angajat al Operei Naţionale Române din Iaşi, dar a colaborat şi cu Opera din Braşov şi cu Teatrul Muzical din Galaţi sau Opera Tirana.
Din anul 2009, este solist al Operei Nationale Romane Timisoara.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DOROHOI - 100 de ani de la Marea Unire

Miercuri, 18 Iulie 2018
199

1916-1917-1918 au fost printre cei mai dificili ani din istoria oraşului Dorohoi în contextul în care întreaga societate românească se confrunta cu nenumărate greutăţi cau...

Șofer căutat de Poliție: Nu a oprit mașina după ce a lovit, în viteză, o bătrână!

Miercuri, 18 Iulie 2018
454

Un apel la 112 anunța că un șofer a rănit o femeie, după care mașina și-a continuat drumul. Cea care a sunat, o femeie în vârstă de 70 de ani, din Cristești, a spus că autoturism...

Petre Daea: Condițiile meteorologice nefavorabile au generat pierderi extraordinare la culturile de rapiță

Miercuri, 18 Iulie 2018
190

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune, într-un mesaj video postat miercuri pe Facebook, că fenomenele meteorologice nefavorabile și grindina au generat pierderi "extraordinare de producție" pent...