BOGDAN ZAHARIA - O voce dedicata operei! - VIDEO

BOGDAN ZAHARIA - O voce dedicata operei! - VIDEO
Născut la Botoşani, pe 7 martie 1979, baritonul Bogdan Zaharia a devenit o emblemă a muzicii clasice, rezultatele remarcabile ale artistului venind, însă, după o muncă susţinută, ani de perfecţionări muzicale, dar mai ales în urma unei consecvente şi responsabile activităţi concertistice.

Bogdan Zaharia a absolvit în anul 2006 Univeristatea de Arte "George Enescu" din Iaşi, la clasa prof. C. Solovăstru, urmând ca peste doi ani să-şi definitiveze studiile la clasa aceluiaşi profesor, prin cursuri de master.

A participat la o serie de cursuri de master class susţinute de către Ludovic Spiess în anul 2005, de Mariana Nicolesco în anul 2006, iar în anul 2008 de către Corneliu Murgu.

In acelasi an, 2008, are posibilitatea obţinerii unei burse de studiu la CEE Musiktheater, din Viena.

Repertoriul său cuprinde rolul Figaro din "Bărbierul din Sevilla", de G. Rossini, Marcelo din "Boema" de G. Puccini, Valentin din "Faust" de C. Gounod, Silvio din "Paiaţe" de R. Leoncavallo, Malatesta din "Don Pasquale", Enrico din "Lucia di Lammermoor" de G. Donizetti, Escamillo din "Carmen" de G. Bizet, Monterone din "Rigoletto" de G. Verdi, Robinson din "Căsătoria secretă" de D. Cimarosa şi Guccio din "Gianni Schichi" de G. Puccini.

De asemenea, in repertoriu deţine şi lucrări vocal-simfonice: "Carmina Burana" de C. Orff.

Incă din anul 2001, Bogdan Zaharia a fost angajat al Operei Naţionale Române din Iaşi, dar a colaborat şi cu Opera din Braşov şi cu Teatrul Muzical din Galaţi sau Opera Tirana.
Din anul 2009, este solist al Operei Nationale Romane Timisoara.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Golofca le-a declarat război fanilor lui FC Botoşani: "Ne trag în jos!"

Luni, 10 Decembrie 2018
349

Mijlocaşul echipei FC Botoşani, Cătălin Golofca, s-a declarat dezamăgit de atitudinea pe care o au fanii echipei sale, după ce a văzut cum îşi susţin favoriţii spectatorii din Sfâ...

Surpriză la Sfântu Gheorghe, Sepsi pierde după succesul cu FCSB! Sepsi - Botoşani 0-1

Luni, 10 Decembrie 2018
206

Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a produs surpriza etapei la Sfântu Gheorghe şi a reuşit să o învingă pe Sepsi, după ce în etapa intermediară, gazdele au învins FCSB...

ANAF face anunțul: Sute de mii de români vor avea de câștigat

Luni, 10 Decembrie 2018
350

Cei care își plătesc obligațiile fiscale până la un anumit termen beneficiază de reduceri la impozit. Pentru reduceri se încadrează Persoanele fizice autorizate (PFA), cei cu v...