BOGDAN ZAHARIA - O voce dedicata operei! - VIDEO

BOGDAN ZAHARIA - O voce dedicata operei! - VIDEO
Născut la Botoşani, pe 7 martie 1979, baritonul Bogdan Zaharia a devenit o emblemă a muzicii clasice, rezultatele remarcabile ale artistului venind, însă, după o muncă susţinută, ani de perfecţionări muzicale, dar mai ales în urma unei consecvente şi responsabile activităţi concertistice.

Bogdan Zaharia a absolvit în anul 2006 Univeristatea de Arte "George Enescu" din Iaşi, la clasa prof. C. Solovăstru, urmând ca peste doi ani să-şi definitiveze studiile la clasa aceluiaşi profesor, prin cursuri de master.

A participat la o serie de cursuri de master class susţinute de către Ludovic Spiess în anul 2005, de Mariana Nicolesco în anul 2006, iar în anul 2008 de către Corneliu Murgu.

In acelasi an, 2008, are posibilitatea obţinerii unei burse de studiu la CEE Musiktheater, din Viena.

Repertoriul său cuprinde rolul Figaro din "Bărbierul din Sevilla", de G. Rossini, Marcelo din "Boema" de G. Puccini, Valentin din "Faust" de C. Gounod, Silvio din "Paiaţe" de R. Leoncavallo, Malatesta din "Don Pasquale", Enrico din "Lucia di Lammermoor" de G. Donizetti, Escamillo din "Carmen" de G. Bizet, Monterone din "Rigoletto" de G. Verdi, Robinson din "Căsătoria secretă" de D. Cimarosa şi Guccio din "Gianni Schichi" de G. Puccini.

De asemenea, in repertoriu deţine şi lucrări vocal-simfonice: "Carmina Burana" de C. Orff.

Incă din anul 2001, Bogdan Zaharia a fost angajat al Operei Naţionale Române din Iaşi, dar a colaborat şi cu Opera din Braşov şi cu Teatrul Muzical din Galaţi sau Opera Tirana.
Din anul 2009, este solist al Operei Nationale Romane Timisoara.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Voluntari - FC Botoşani 2-1 în 16-imile Cupei României

Marţi, 25 Septembrie 2018
258

FC Voluntari este prima echipă care s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, după ce a învins formaţia FC Botoşani, scor 2-1. Golurile au fost însc...

IMPORTANT: Deții un câine periculos ori agresiv? Iată ce obligații ai!

Marţi, 25 Septembrie 2018
253

Poliția Română desfășoară constant activități preventive și controale pentru a reduce riscurile producerii unor evenimente negative în care sunt implicați câini agresivi sau...

România, cel mai mare producător de nuci din Europa

Marţi, 25 Septembrie 2018
321

România a devenit cel mai mare producător de nuci al Europei, după doi ani cu randamente record, iar producțiile sunt în creștere ca urmare a majorării suprafețelor. Numai cu soiuri ...