BOGDAN ZAHARIA - O voce dedicata operei! - VIDEO

BOGDAN ZAHARIA - O voce dedicata operei! - VIDEO
Născut la Botoşani, pe 7 martie 1979, baritonul Bogdan Zaharia a devenit o emblemă a muzicii clasice, rezultatele remarcabile ale artistului venind, însă, după o muncă susţinută, ani de perfecţionări muzicale, dar mai ales în urma unei consecvente şi responsabile activităţi concertistice.

Bogdan Zaharia a absolvit în anul 2006 Univeristatea de Arte "George Enescu" din Iaşi, la clasa prof. C. Solovăstru, urmând ca peste doi ani să-şi definitiveze studiile la clasa aceluiaşi profesor, prin cursuri de master.

A participat la o serie de cursuri de master class susţinute de către Ludovic Spiess în anul 2005, de Mariana Nicolesco în anul 2006, iar în anul 2008 de către Corneliu Murgu.

In acelasi an, 2008, are posibilitatea obţinerii unei burse de studiu la CEE Musiktheater, din Viena.

Repertoriul său cuprinde rolul Figaro din "Bărbierul din Sevilla", de G. Rossini, Marcelo din "Boema" de G. Puccini, Valentin din "Faust" de C. Gounod, Silvio din "Paiaţe" de R. Leoncavallo, Malatesta din "Don Pasquale", Enrico din "Lucia di Lammermoor" de G. Donizetti, Escamillo din "Carmen" de G. Bizet, Monterone din "Rigoletto" de G. Verdi, Robinson din "Căsătoria secretă" de D. Cimarosa şi Guccio din "Gianni Schichi" de G. Puccini.

De asemenea, in repertoriu deţine şi lucrări vocal-simfonice: "Carmina Burana" de C. Orff.

Incă din anul 2001, Bogdan Zaharia a fost angajat al Operei Naţionale Române din Iaşi, dar a colaborat şi cu Opera din Braşov şi cu Teatrul Muzical din Galaţi sau Opera Tirana.
Din anul 2009, este solist al Operei Nationale Romane Timisoara.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ajutoare de urgenţă, înmânate astăzi beneficiarilor de către prefect - FOTO

astăzi, 16:06
62

Prefectul Dan Şlincu şi funcţionari ai Agenţiei Judeţene de Prestaţii şi Inspecţie Socială au înmânat astăzi 26 de ajutoare de urgenţă, aprobate de Guvern în urmă cu dou...

CCIA Botoșani: Cursuri de calificare în meseria de agent de securitate!

astăzi, 15:23
221

CCIA Botoșani face înscrieri pentru curs GRATUIT de calificare agent de securitate. Cursul se adresează EXCLUSIV persoanelor fără loc de muncă, având minim 25 de ani, care d...

781 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele doua luni ale anului 2019

astăzi, 15:19
118

În primele doua luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Botosani au fost încadrate în muncă 781...