ANDREI ROSU se intoarce acasa cu "Take, Ianke si Cadir"!

ANDREI ROSU se intoarce acasa cu "Take, Ianke si Cadir"!

ANDREI ROSU in spectacolul Take, Ianke si Cadir
Monitorul de Suceava

Andrei Rosu este actor, dar nu dintre aceia care bat scandura scenei de mici, gangurind nemuritoare replici! Descoperit in urma cu sase ani intr-un spectacol de teatru pentru liceeni, Andrei Rosu i-a atras atentia actorului Marius Rogojinschi, care i-a spus furtunos: Dumnezeu te-a inzestrat cu talentul de a fi actor! Nu de alta, dar Andrei incepuse sa creada in maretul sau viitor de stralucit… biolog. 

Acum, Andrei Rosu se intoarce acasa, intr-un spectacol care a facut deja inconjurul Romaniei, "Take, Ianke si Cadir", de Victor Ion Popa, cu Ioan Gyuri Pascu, Doru Ana, Niculae Urs, Mircea Rusu, Maria Junghietu, Ioana Calota și Ioana Ancea. Botosanenii il pot vedea pe scena Teatrului Mihai Eminescu Botosani in data de 11 mai.


Destinul de a fi actor!


Figura angelica, de actor francez din secolul trecut, Andrei si-a urmat visul fara sa aiba vreun moment complexe de provincial. A fost convins ca este facut pentru teatru si a plecat intins la Bucuresti, imediat ce a absolvit Grupul Scolar Industrial "Dimitrie Negreanu" din Botosani.

 A jucat alaturi de Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Florin Zamfirescu, Dan Condurache, Florina Cercel, Gheorghe Visu, Vladimir Gaitan, Alexandru Arsinel, Marian Ralea sau Stela Popescu, dar si cu Ioana Ginghina si Alexandru Papadopol.

Andrei Rosu a jucat, mai intai, in trupa de teatru a liceului, coordonata de Florin Aionitoaei si apoi de Eduard Sandu, actori ai Teatrului Mihai Eminescu Botosani. Marius Rogojinschi a fost impresionat, in 2005, de prestatia elevului aparent timid, dar atat de expresiv si de o fantastica forta sufleteasca. Afland ca tanarul are ganduri marete, de biolog, Marius Rogojinschi s-a incapatanat sa il scape pe Andrei de viitoare dezamagiri: decat un biolog ratat, mai bine un actor bun! Si l-a pregatit cu rabdare, astfel ca in cateva luni l-a trimis la Bucuresti, sa  cucereasca scenele tarii!

"La Festivalul Lyceum, eu eram membru al juriului. Cand a evoluat trupa de la Industrial 1, cu piesa "Pac! Pac! Esti mort", in regia lui Edi Sandu, am remarcat un tanar de 17 ani care, incredibil, mi-a transmis o emotie atat de puternica, incat am ramas in mod placut surprins. Am crezut pentru cateva clipe ca ma aflu eu intr-o stare emotionala deosebita fata de colegii mei din juriu. Nu mica mi-a fost mirarea cand am observat ca toti erau la fel de impresionati de prestatia tanarului necunoscut Andrei Rosu", marturisea actorul Marius Rogojinschi.

Dupa liceu, Andrei a plecat la Bucuresti, unde a intrat "din prima" la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica. Examen greu, dur. Bogdan-Andrei Rosu a devenit unul dintre cei mai buni studenti ai UNATC din generatia sa. A fost selectat de regizorul si profesorul sau, Victor Ioan Frunza, sa joace, alaturi de el, intr-un spectacol al Teatrului National din Bucuresti. Dupa care a urmat succesul.


Andrei Rosu s-a nascut in Botosani, pe 19 ianuarie 1987.

A jucat in serialele de televiziune "Regina", rol: Vladimir, film produs de Promance International, o companie MediaPro Pictures pentru Acasa, "Razboiul Sexelor", rol: Rares Simion, comedie romantica produsa de Promance International, o companie MediaPro Pictures pentru Acasa, in scurt-metraje si spectacole de teatru.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Protestul REZIST, de la Botoșani, atent supravegheat de jandarmi

astăzi, 13:22
38

Libertatea de întrunire este un drept prevăzut de Constituția Românei, iar jandarmii vor asigura protecția persoanelor pașnice, intervenind punctual doar în cazul apariției unor...

Remiză pentru FC Botoşani în al treilea amical al iernii

astăzi, 12:32
52

Elevii lui Costel Enache au obţinut un 2-2, după ce au deschis scorul şi apoi s-au văzut conduşi. Mircea Axente a marcat în minutul 21, însă Trijic a egalat în minutul 32....

Directorul de imagine al Uniunii Scriitorilor, despre incidentul de la Premiile Eminescu: "N-aș face niciodată așa ceva: să profit de buna credință a unei gazde pentru a face un scandal autopromoțional în casa gazdei"

astăzi, 12:30
238

Daniel Cristea-Enache, directorul de imagine al Uniunii Scriitorilor din România, a acceptat, într-o postare publică pe Facebook, faptul că poemul citit de Medeea Iancu pe scena Gal...