ANDREI PETRILA - Un fel de poveste... cu Loredana, Damian Draghici si Premiile MTV!

ANDREI PETRILA - Un fel de poveste... cu Loredana, Damian Draghici si Premiile MTV!

 ANDREI PETRILA  

Are 25 de ani si doza de nebunie necesara oricarui artist care stie ca viata inseamna frumusete doar daca iti implinesti singur bucuria de a trai!

Insa nebunia cea mai mare este de-a dreptul fantastica: dupa ce a cantat cu Damian Draghici, cu Loredana Groza, dupa ce a ajuns de doua ori la Premiile MTV, in Italia si in Germania, Andrei Petrila decide ca e timpul… sa ia viata in piept si sa aiba propriul sau vis. Ca viata, adica, abia acum incepe!

"Am fost determinat de schimbarile si experienta dobandita alaturi de marii artisti ai Romaniei sa fac acest lucru pana nu e prea tarziu. Pana la urma, imi urmez visele atat timp cat le mai am, cel putin asta am facut pana acum", marturiseste Andrei.

Andrei Petrila s-a nascut in Botosani, pe 5 martie 1985. A absolvit Colegiul National "A.T.Laurian", promotia 2005, profil chimie-biologie. In prezent este student la ASE - Marketing Bucuresti.

"Totul a inceput cu parintii mei, atunci cand mi-au dat primul disc cu Led Zeppelin, si am ramas un mare fan. Datorita gusturilor muzicale ale parintilor mei, m-am format intr-o anumita directie, mai ales cea a rock-ului si funk-ului", povesteste Andrei.

A descoperit toba tarziu, cand poate nu s-ar fi gandit ca acesta este instrumentul care ii va marca - probabil decisiv - intreaga viata. Fratele sau, Sorin, care canta deja la chitara, l-a sustinut. "Sub tutela si indrumarea lui am tot batut toba, spre nefericirea vecinilor, care m-au inteles intr-un final", isi aminteste amuzat Andrei.

Punctul de cotitura se petrece, insa, in clasa a XI-a, cand a primit un telefon, la recomandarea facuta de fratele sau, de la trupa Firma, care avea deja un nume national datorita albumului "La Orbire" si a videoclipului "Nimeni".
 
"Am acceptat provocarea, am venit la Bucuresti. Am continuat impreuna 4 ani, timp in care am fost nominalizati la Premiile MTV 2004 la categoria Best Romanian Act, care au avut loc la Roma, Italia. O a doua nominalizare a venit odata cu al doilea album, EXIT, in 2007, la Premiile MTV Europe, dar de data aceasta la o categorie internationala, NEW SOUND OF EUROPE, unde am concurat cu nume mari si chiar foarte cunoscute in acea perioada, cum ar fi  Sunrise Avenue. Acest eveniment a avut loc la Munchen, Germania. Un loc extraordinar, un eveniment pe masura datorita VIP-urilor pe care am avut norocul sa le intalnesc si sa stau de vorba - Dave Gahan (solist Depeche Mode), Dave Grohl (actual solist Foo Fighters si tobosarul legendarei trupe Nirvana), Wyclef Jean (care a fost si gazda evenimentului pe internet), Snoop Dog, un maestru al hip-hopului. Si multi altii. Un eveniment care mi-a schimbat viata si perceptia despre artisti", povesteste Andrei.

In acest timp, nu a lucrat, insa, numai cu trupa Firma. A colaborat, pe partea tehnica, cu Mandinga si Jukebox. "Cu cea din urma am lucrat in continuare si ca assistent manager, unde m-am dezvoltat ca si organizator de evenimente, stage manager, lucrand pentru diferite evenimente si festivaluri nationale, cat si pentru artisti internationali, Uriah Heep, Toy Dolls, Defunkt, Cradle of Filth, Samael, Tiamat si altii", spune botosaneanul.
 
Un alt moment important se petrece in 2008, cand a parasit trupa Firma, dar si jobul de assistent manager. Incepe colaborarea cu Loredana Groza, ca tobosar al trupei artistei.

"O experienta extraordinara, care s-a extins si peste Ocean, avand in 2008 un turneu in Statele Unite".

Drumul nu se opreste, insa, aici. La inceputul anului 2009, cu ajutorul sunetistului de la trupa Loredanei,  Andrei Petrila il cunoaste pe Damian Draghici, care in acea perioada lucra la albumul "Romaniac".
 
"Dintr-o intamplare, am ajuns ca eu sa fiu titular pe postul de tobosar la Damian and Brothers, cat si pe albumul cu pricina", ne spune Andrei.

Colaborarea cu Damian Draghici dureaza pana la finele anului 2009. Proiectul Damian&Brothers este inchis de insusi Damian Draghici, care a plecat in America, pentru a lucra si concepe un nou proiect.

"Am avut norocul si sansa sa fiu omul potrivit la locul potrivit in cele mai multe cazuri, dar ambitia m-a determinat ca, de la inceputul anului 2010, sa inchei orice fel de colaborare cu oricine, pentru a lua viata in piept si a incepe un nou proiect muzical, pe nume 2FACE NATION, alaturi de un chitarist extraordinar, Marius Pop, si de un tanar pianist, Mihai Ardelean", incheie Andrei Petrila marturisirile, pe care le numeste, extrem de sugestiv, UN FEL DE POVESTE...

Un fel de poveste, un fel de viata, un fel de OM. Acel fel de OM de care avem nevoie pentru a ne ridica privirile, din cand in cand, spre a ne incarca sufletul de frumos.
 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
121

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
84

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
79

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...