ANDREI AVĂDĂNEI - Performanţă şi perseverenţă

ANDREI AVĂDĂNEI - Performanţă şi perseverenţă

 ANDREI AVADANEI  worldIT

Andrei Avădănei, născut pe 22 august 1992, este elev al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" Botosani, iar în urmă cu o săptămână a participat la Salonul Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret, Bucuresti, 18 – 22 noiembrie 2010, unde a obţinut două menţiuni (locurile 4 şi şase).

Performanţele botoşăneanului sunt cunoscute atât la nivel judeţean, cât şi naţional şi internaţional. Andrei Avădănei a urmat cursurile Şcolii Generale "Leon Danaila" din Darabani, judetul Botosani, localitate de care se simte în continuare legat, implicându-se în proiectele legate de IT ale unităţii şcolare.

Este membru al Asociatiei GREPIT, Botosani şi co-fondator al Concursului Naţional de Informatică Aplicată, OpenIT, dar şi voluntar şi colaborator Bitdefender, Romania.

Andrei Avădănei se dovedeşte a fi pasionat de programare, algoritmică şi securitate, începându-şi activitatea în domeniul IT în urmă cu 5 ani, iar în online o dată cu lansarea primului proiect pe internet, WorldIT.info.

Conform worldit.info, Andrei Avădănei a obţinut numeroase distincţii la nivel judeţean, cum ar fi Locul II la Olimpiada Judeteana de Informatica 2010, Locul I la Olimpiada Judeteana de Informatica 2009, Locul I la Evaluare in Educatie, 2009, Locul I la Concursul de Informatica Aplicata, etapa judeteana 2009, Locul I la Infoeducatie, etapa judeteana, sectiunea Soft Educational 2009, Locul II la Infoeducatie, etapa judeteana, sectiunea Web 2009.

În octombrie 2010, obţine două premii de popularitate în cadrul Conferinţei Naţionale de Învăţământ Virtual (CNIV), Târgu-Mureş, unde este distins şi cu un Premiu de excelenţă.

În vara acestui an, botoşăneanul ocupă Locul II la Concursul Naţional Infoeducaţie, sectiunea soft educational, Galaciuc 2-8 august 2010, precum şi Locul II la sectiunea web şi Mentiune, la aceeaşi sectiune.
Anul 2010 s-a dovedit a fi unul de excepţie, Andrei Avădănei obţinând, de asemenea, Locul II la Concursul interjudetean "Inventica", Suceava, 13 – 15 iunie 2010, Diploma de merit la Concursul National de Evaluare in Educatie la Informatica si TIC, 27 martie 2010. A participat la Olimpiada Nationala de Informatica, Constanta, 5-11 aprilie 2010, iar în luna martie a obţinut Locul I la Concursul Interjudetean Linfo@SV 2010, Suceava şi Locul III la Concursul National IT Fest 2010, Timisoara.

Anul trecut, a fost distins cu Premiul special, in echipa alaturi de 3 membri, pentru cea mai buna prezentare a unui proiect facut in 4 ore in timpul WorkShopului, la GrepIT, 6-12 august 2009. De asemenea, se clasează pe Locul 1 la Festivalul Naţional de Tehnologii Informatice GREPIT- P2P EVO 2009, Ipotesti, 6-12 august 2009.
Obţine Medalie de Argint la Concursul National de Evaluare in Educatie, clasa a 10-a 2009, şi Medalie de Aur la Concursul National de Evaluare in Educatie, clasa a 9-a 2009.

La începutul anului 2010, obţine Premiul III la Concursul International de Matematica si Informatica, 25-30 ianuarie 2010, Piatra Neamt, dar beneficiază şi de o Recunoastere internationala ca autor a trei proiecte in Cadrul Conferintei International de Invatamant Virtual (ICVL), Targu-Mures, 29-31 octombrie.

Studiul şi perseverenţa îi aduc şi alte satisfacţii în domeniu, Andrei Avădănei efectuând un Studiu asupra procesării imaginilor – dezvoltă o clasă ce ajută la detectarea feţelor umane din imagini, eficienţă de 45%. Este autor al lucrării "Studiu asupra algoritmilor de sortare", prezentată în cadrul sesiunii de comunicări ştiintifice "Lumea algoritmilor" din cadrul Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", Botoşani.

Este membru al comisiei de jurizare în cadrul Concursului Naţional de Informatică Aplicată, OpenIT, editia aII-a @Suceava, dar şi al comisiei de jurizare în cadrul Concursului Naţional de Proiecte BrainIT, editia a II-a, şi fost membru al echipei de programatori Braincode.

Liceanul este Fondator al Concursului OpenIT, Suceava, Fondator Worldit.info. Realizează Website-ul Scolii Generale Nr. 1 "Leon Danaila", Darabani, judetul Botosani.

Andrei Avădănei va fi, negreşit, unul dintre tinerii excepţionali care vor părăsi Botoşanii şi depre care vom auzi apoi, din cine ştie care parte a lumii. Dar, negreşit, micul Botoşani şi mai-micul Darabani vor păstra cu demnitate numele său, după cum şi Andrei va întoarce din când în când gândul spre acasă…
 

 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Premiile Festivalului-Concurs de Ouă Încondeiate, Rogojești, ediția 2018! FOTO

astăzi, 14:00
104

Sâmbăta, 17 martie 2018, ora 10, a debutat cea de a V-a ediţie a Festivalului-Concurs de Ouă Încondeiate, unde s-au rostit mici alocuţiuni care au aparţinut părintelui paroh al ...

Consultanţă de Specialitate oferită gratuit firmelor de către Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani

astăzi, 12:33
93

Începând cu data de 23.03.2018, în prima și a treia zi de vineri din fiecare lună, la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani din str. Dragoș Vodă nr. 13,...

Se caută director în administrația publică botoșăneană: Salariul trece de 11.200 lei! VEZI oferta locurilor de muncă

astăzi, 10:49
815

451 de locuri de muncă vacante în județul Botoșani, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani făcând publice ofertele angajatorilor.Primăria Botoșani ...