ANDREEA BIRSAN - Frumusetea si firescul trairii artistice!

ANDREEA BIRSAN - Frumusetea si firescul trairii artistice!

 ANDREEA BIRSAN  

Andreea Elena Birsan s-a nascut la Botosani, pe 9 mai 1986. A parasit urbea in anul 2005, odata cu absolvirea Colegiului National "Mihai Eminescu", specializarea Stiinte Umane. Nu insa inainte de a simti scandura Festivalului de Teatru Lyceum, unde a castigat premii importante, impresionand atat prin forta, cat si prin sensibilitate artistica.

Fostii colegi, dar mai ales fostii profesori, isi aminesc de rolul Regina Margareta, in spectacolul "Regele moare", de Eugen Ionesco, rol prin care Andreea Birsan anunta o cariera de succes in teatru.
 
In 2005, fosta eleva a Colegiului National "Mihai Eminescu" devine studenta a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" Bucuresti, Specializarea Artele Spectacolului de Teatru (Actorie), la clasa prof. Adriana Popovici. Obtine licenta cu rolul Viola, din "A douasprezecea noapte", de W. Shakespeare, regia Liviu Lucaci.

Pregatirea actritei continua cu un Master in Arta Actorului, la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale", curs pe care il finalizeaza in 2010.
 
La 24 de ani, Andreea Birsan dovedeste ca scena poate deveni un mod de viata, daca viata insasi se daruieste neconditionat scenei.

A interpretat rolul Kristine in "Domnisoara Iulia", de August Strindberg, regia Liviu Lucaci, la Teatrul de Comedie, cu acelasi regizor lucrand si la spectacolul "Agamemnon", de Eschil, la Centrul Cultural Nicolae Balcescu, in rolul Thalthibios.

La Teatrul National de Opereta, Andreea Birsan interpeteaza rolul Doamna Peachum, in "Opera de Trei Parale", de Bertholt Brecht, in regia lui George Ivascu.

Colaboreaza si cu Teatrul Act, unde joaca in spectacolul "Frankie şi Johnny", regia Alexandra Radu.

Mai joaca in:
- "Platonov – Piesa Fara Titlu", de A .P. Cehov, regia Liviu Lucaci
- "Constructorul Solness", de Henrik Ibsen
- "Suflete tari", de Camil Petrescu
- "Draga Elena Sergheevna", de Ludmila Razumovskaia
- "Pescarusul", de A. P. Cehov

Andreea Birsan nu rateaza nici micile experiente in televiziune, chiar daca incepe cu aparitii episodice in seriale TV, voice-over la filme romanesti, sau aparitia in scurt-metrajul "Incognito". Filmeaza in reclame la cateva companii de telefonie, inclusiv pentru Republica Moldova.

In 2008 face parte din echipa emisiunii pentru copii Impreuna pentru natura, la TVR 1, pentru ca in 2009 sa filmeze un spot de prezentare a Festivalului de Film Dakino.

Se implica in organizarea spectacolelor pentru copii, a evenimentelor menite sa largeasca orizontul artistic al viitorilor spectatori.

Andreea Birsan este un exemplu elocvent al utilitatii si eficientei activitatilor extrascolare ale elevilor, o dovada ca o pasiune cultivata atent si corect pe bancile scolii devine mai tarziu o profesie. Si nu este un caz singular. Zeci de elevi caliti prin "teatrul scolar" al Botosanilor au devenit actori profesionisti, buni mesageri artistici, minunati oameni de arta. Iar Andreea Birsan este doar unul dintre acestia!


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cunoscutul realizator de radio Andrei Gheorghe! VIDEO

Luni, 19 Martie 2018
413

Televiziunile centrale au anunțat, luni seara, că a murit Andrei Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuti realizatori radio și TV.Ciprian Romanescu, purtator de cuvant al IPJ Ilfov, a confirmat ...

IMAGINI EMOȚIONANTE! Pompierii si jandarmii botoşăneni alături de copiii cu sindrom Down, în "Ştafeta Prieteniei"!

Luni, 19 Martie 2018
232

Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare p...

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

Luni, 19 Martie 2018
107

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Biblioteca Ju...