ANDRA OLARU si copiii teribili ai urbei!

ANDRA OLARU si copiii teribili ai urbei!

 ANDRA OLARU  Adevarul

Fiecare generatie ramane in memoria dascalilor sai prin elevii exceptionali, constiinciosi sau talentati. In timpuri grele, tulburi si necinstite cu proprii invatacei, Botosanii mai nasc valori!

Vom aminti doar cateva nume pe care conducerea Educatiei botosanene le-a asezat la loc de cinste datorita rezultatelor exceptionale obtinute in anii de liceu si nu numai.

Este vorba despre cei care peste putin timp vor parasi urbea natala, fiind la finalul clasei a XII-a: Andra Olaru - C.N. "Mihai Eminescu" Botosani, Luciana-Ionela Murarasu - C.N. "Grigore Ghica" Dorohoi, Ionela Cuciureanu – C.N. "A.T.Laurian", dar si Adelina Fulga - C.N. "Grigore Ghica" Dorohoi, Maria Bristena Oprisanu- C.N."Mihai Eminescu" Botosani, Octavian Costin - C.N. "Mihai Eminescu" Botosani, Razvan Amitroaei – Grupul Scolar de Industrie Usoara Botosani.

Ne vom opri asupra uneia dintre cele mai impresionante dintre aceste nume: Andra Olaru, care din toamna acestui an isi va continua studiile in una dintre cele mai mari universitati ale lumii. La Andra nu impresioneaza atat notele de 10, cat atitudinea extrem de corecta fata de societate si fata de ea insasi, fata de familie sau dascalii care au format-o.

Andra Olaru a absolvit Scola 11 din municipiul Botosani cu nota 10, nota obtinuta si la testarea nationala, fapt care i-a asigurat locul intai pe judet, la admiterea in liceu. Fara emotii, a optat dupa gimnaziu pentru Colegiul National "Mihai Eminescu ", profilul matematica – informatica, forma de invatamant pe care o finalizeaza dupa un parcurs de exceptie.
Andra Olaru s-a nascut pe 6 ianuarie 1991, in familia medicului Maria Olaru si a juristului Mitica Olaru.

Razvan Olaru, fratele Andrei, a absolvit la randul sau Colegiul National "Mihai Eminescu", in prezen fiind student în Anglia, la Universitatea Nottingham.

Andra nu a avut prea mult timp pentru activitati extrascolare, dar a participat la numeroase olimpiade, ajungand la fazele nationale.

Cea mai importanta dintre performantele Andrei Olaru este insa, de departe, acceptarea la Universitatea Oxford, dupa numeroase examene si interviuri de o exigenta nemaintalnita pana acum de eleva calita in competitii de toate felurile.
Este singura romanca admisa, fapt care ii confera un si mai mare merit, dar si responsabilitate in plus.

Andra recunoaste ca a fost foarte importanta activitatea din Parlamentul European al Tinerilor, unde a fost coordonator pe Moldova. Pentru Oxford, a sustinut testul national la Bucuresti, dupa care a fost chemata in Anglia, pentru interviu. Dintre cele 4.000 de aplicatii pentru Drept, din intreaga  lume, Andra a fost selectata, fiind singura din Romania care va urma cei trei ani de Drept la Oxford.

Desigur, Andrei ii vor urma si alti tineri merituosi! Chiar daca nu vor re-deveni locuitori ai orasului Botosani, Andra Olaru si fiecare dintre cei enumerati mai sus vor purta prin lume numele unui oras mic, dintr-o margine de tara, intr-o Europa tot mai pretentioasa. O Europa care are tot mai mare nevoie, insa, de botosanenii exceptionali, de copiii nostri teribili!
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
10

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
14

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
26

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...