ALEXANDRA HUTANU - O lectie de viata!

ALEXANDRA HUTANU - O lectie de viata!

 ALEXANDRA HUTANU  

Un om printre noi, care isi traieste discretia si modestia, insa razbate din cand in cand in strigate de ajutor! Si strigatele de ajutor ale acestui copil sunt performantele sale!

Pentru ca a inteles ca doar asa ne poate impresiona pe noi, cei multi, care nu o vedem pe Alexandra trecand pe langa noi in carutul ei cu rotile!

Redam povestea Alexandrei, aparuta in Jurnalul de Botosani, pentru ca, macar pentru o zi, sa ne ramana tuturor in suflet!

 

Alexandra Hutanu este una dintre elevele eminente ale Scolii 6 din Botosani. Toti profesorii au o parere foarte buna despre eleva, insa ea se evidentiaza in mod special pe latura umanistica. A obtinut cel mai mare punctaj dintre elevii care au participat la etapa nationala a olimpiadei de limba romana de la Oradea, adica 96 de puncte din 120.

Maria Pantea, profesoara care o indruma pe Alexandra, sustine ca nu a mai intalnit un copil atat de ambitios si cu dorinta de afirmare, avand in vedere ca este bolnava grav.

Alexandra sufera de boala oaselor de sticla

Acum sase ani, Alexandra a cazut pe gheata si, din cauza ca sufera de boala oaselor de sticla, o banala fractura s-a transformat intr-un chin pentru ea.

"Fractura a fost destul de grava, insa pentru ca sufar de boala oaselor de sticla recuperarea a fost ingreunata de complicatii care au aparut pe parcurs. Pana acum, am suferit patru operatii, insa am evoluat, pentru ca tratamentul pe care il urmez a inceput sa dea rezultate. Fac multe exercitii, masaj si de la finalul lunii noiembrie am inceput sa ma deplasez si in carje pe distante mici, cum ar fi acasa, dintr-o camera in alta", a spus Alexandra.

Parintii fetei se straduiesc sa faca fata costurilor tratamentelor pentru Alexandra, iar aceasta se considera norocoasa pentru ca primeste un important ajutor din partea Casei de Asigurari de Sanatate. Din cauza bolii, Alexandra nu are voie sa faca mult efort, deoarece exista o mare probabilitate sa sufere fracturi.

"La scoala ma aduce mereu tatal meu. Colegii sunt intelegatori si ma ajuta sa ma deplasez in interiorul scolii", a dezvaluit copila.

Alexandra marturiseste ca nu ii place sa iasa, deoarece oamenii o privesc ciudat.

"La scoala nu am avut niciodata probleme. Toata lumea se comporta frumos cu mine, mai rau este cu cei din afara. Am patit sa ma jigneasca, dar stiu ca ei nu inteleg problema mea", a spus trista Alexandra.

Alexandra: La Oradea m-am simtit in largul meu…

Alexandra este pasionata de limba romana, insa sustine ca fara munca nu reusesti sa ai rezultate.

"Am muncit foarte mult pentru a ajunge sa promovez la etapa nationala a olimpiadei de limba romana. In fiecare an, am participat la olimpiade, iar anul acesta m-am pregatit cate sase ore pe zi, patru ore din timpul meu si restul ce faceam la scoala", spune Alexandra.

Etapa nationala a olimpiadei de limba romana s-a desfasurat la Oradea, iar Alexandra a ramas profund impresionata de ceea ce a intalnit acolo.

"Am intalnit oameni deosebiti acolo, care nu m-au privit ciudat, ci m-au inteles. Am fost foarte bine primiti, iar copiii cu care am fost plecata sunt extraordinari. Pastrez legatura cu ei. Cel mai mult m-au impresionat oradenii. Pe strazile din Oradea m-am simtit in largul meu. Acolo, oamenii nu m-au privit cum ma privesc cei din Botosani", a declarat Alexandra Hutanu.

"Este un copil deosebit, de o rara sensibilitate si imaginatie. Ne-a impresionat pe toti prin forta pe care o are. O admir foarte mult pentru dorinta ei de a merge mai departe. Nu se lasa doborata de obstacole, ar fi putut sa clacheze, insa a dovedit tuturor ca poate si inca foarte mult", a conchis Maria Pantea, diriginta si profesoara de limba romana a Alexandrei. (Lorena Salaru)

Sursa: Jurnalul de Botosani

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sportivii de la LPS Botoșani, campioni naționali (și) la semimaraton U20! (foto)

astăzi, 15:40
14

În perioada 20 – 21 aprilie 2024 sportivii din cadrul secției de atletism a Liceului cu Program Sportiv din Botoșani au participat la Finala Campionatului Național de Semimaraton pentru...

Carne de miel vândută direct din mașină, polițiștii locali din Botoșani au intensificat controalele înaintea Paștelui!

astăzi, 15:22
38

Polițiștii locali din Botoșani au identificat, în urma controalelor de săptămâna trecută, două persoane în parcarea supraterană de la Piața Centrală care ofereau spre v&aci...

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
82

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...