ALEX MIHAESCU - Un sfert de secol din vesnicie! - VIDEO

ALEX MIHAESCU - Un sfert de secol din vesnicie! - VIDEO

 ANDREI ALEX MIHAESCU  

In mod cert, Dorohoiul impresioneaza si surprinde prin personalitatile care au pornit, s-au format si au dus mai departe spiritul nordic plamadit in aceasta parte de lume. 

Inovatori, dezinhibati de oarece prejudecati artistice, volubili si liberali in gandire, dorohoienii ne invata despre lupta pas cu pas si victoria linie cu linie. Un succes nu te face mare, dar te face mai puternic! 

Andrei Alex Mihaescu, nascut pe 21 decembrie 1984, in Botosani, traitor in zona Dorohoiului, ne convinge ca lucrurile simple se aseaza firesc in vana lor doar daca exista studiu, curaj, perseverenta, consecventa si, mai ales, asumare.

Alex Mihaescu a implinit un sfert de secol de viata, dar pare sa se pregateasca pentru vesnicie si pentru frumusetea ei.

Clasele primare, precum si jumatate din gimnaziu, le-a urmat in satul Suharau, comuna Suharau, judetul Botosani, continuand celelalte doua clase in Scoala Smardan.

Si liceul il imparte in doua, prima jumatate la Grupul Scolar "Regina Maria", din Dorohoi, iar finalul, clasele a XI-a si a XII-a, la Colegiul National "Grigore Ghica", tot in Dorohoi.

A absolvit Facultatea de Filosofie a Universitatii "Al.I.Cuza" Iasi, sectia Filosofie. Este licentiat in Publicitate Culturala, la disciplina Filosofia Culturii (prof. Nicolae Rambu). Master la Facultatea de Filosofie Bucuresti, sectia Etica aplicata in societate.

Filosofia este o disciplina asupra careia se apleaca inca din anii de liceu, cand participa la olimpiade de filosofie, cu rezultate notabile.

A fost membru din Juriul Concursului de Creatie literara 2005 "Sadoveniada" - Dragalina, membru al Cenaclului literar "Poesis" - Colegiul National "Ghica", membru la Cenaclului Casei de Cultura a Studentilor Iasi "Mihai Eminescu". Infiinteaza CLUB D21, club multicultural de tineret, la Dorohoi.

In ianuarie 2004 debuteaza in pictura, cu expozitia personala "Incandescenta tineretii", organizata la Casa Municipala de Cultura Dorohoi.

In acelasi an, luna septembrie, are loc expozitia de pictura Alex Mihaescu si Bogdan Soltuzu, "Raspunsuri in trecut, intrebari in prezent", in Parcul Central din Dorohoi.

Urmeaza expozitia personala Alex Mihaescu din 15 ianuarie 2005, dedicata lui Mihai Eminescu, evenimentul avand loc la Primaria Municipiului Dorohoi.

Inedita si suprinzatoare, o alta initiativa a lui Alex Mihaescu atrage atentia, si anume expozitia din 2007, pictura pe pachete de tigari - "Visul de a fi om", care are loc tot la Dorohoi. 

In acelasi an are loc, la Iasi, si debutul editorial al dorohoianului. Andrei Alex Mihaescu si-a lansat prima sa carte, volumul de povestiri "Transformarea", in sala de spectacole a Casei de Cultura "Mihai Ursachi" din Iasi.

Tanarul scriitor era atunci student in anul al III-lea la Facultatea de Filosofie a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC). Partea grafica a cartii a fost realizata de un alt dorohoian, Bogdan Soltuzu, student si el, pe atunci, in anul al III-lea la Facultatea de Biologie a UAIC.

Volumul lui Alex Mihaescu include 16 povestiri, prima scrisa in clasa a X-a, iar ultima in anul al doilea de facultate.

"Aceste povestiri sunt taceri ale realitatii ce zabovesc atat de ascuns in dorintele noastre. Arma mea este cuvantul si astfel ma revolt eu", a marturisit autorul scrierilor, in presa ieseana.

Volumul schiteaza realitati cotidiene cu o usoara tenta de suprafictiune, sursa de inspiratie fiind Suharau, satul natal, Dorohoi, Botosani si Iasi. Alex Mihaescu spunea in acel moment, citat de Cuzanet: "Aceasta carte este adresata tineretului, in care multi dintre voi va regasiti. Noi vrem sa comunicam cu o generatie cu care crestem, nu cu una care nu ne intelege".


In mod cert, Andrei Alex Mihaescu isi cinsteste locul, creand din Dorohoi un spatiu datator de Oameni.  
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
59

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
472

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
167

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...