ADRIAN TAPCIUC - Talentul de a crede in tine insuti! - VIDEO

ADRIAN TAPCIUC - Talentul de a crede in tine insuti! - VIDEO

 ADRIAN TAPCIUC  tapciuc.ro

Are 27 de ani. Este actor, regizor, producator TV. A jucat in spectacole de teatru, in filme, a avut propriile emisiuni de televiziune! Este legat afectiv de orasul sa natal, unde are chiar si o... carte de munca.
 
Daca de ani buni tinerii parasesc urbea spre orase universitare din tara sau din strainatate, fara a se mai intoarce nici macar pentru a vizita Botosanii, Adrian Tapciuc a facut un lucru rar in ultimul deceniu: s-a intors in orasul natal, ca sa faca ce stie el mai bine: sa joace, sa uimeasca, sa bucure, fiind angajat cu acte in regula la Teatrul Mihai Eminescu.

Nascut pe 1 aprilie 1984, Adrian Tapciuc a absolvit in 2007 Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, specializarea Arta Actorului, clasa prof. univ. Ion Cojar si prof.univ. dr. Adrian Titieni. Absolvent al promotiei 2009 a Masterului Artele Spectacolului de Teatru, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale" Bucuresti, clasa prof.univ.dr. Gelu Colceag si prof.univ.dr. Tania Filip.

Botosanenii l-au putut vedea in rolul Fundulea, din spectacolul Visul unei nopti de vara, de William Shakespeare, mai intai alaturi de trupa de teatru Drama Club a Colegiului National A.T.Laurian Botosani, in cadrul festivalului Lyceum, apoi pe scena Teatrului Mihai Eminescu Botosani, ambele spectacole in regia lui Volin Costin si coregrafia magnifica a Victoriei Bucun.



Adrian Tapciuc a trecut, prin talent si spontaneitate, la statutul de vedeta PRO TV, inca din timpul studentiei avand propriile emisiuni la trustul media. Insa publicul larg l-a indragit in special pentru participarea sa la emisiunea Dansez pentru tine.

Adrian Tapciuc poate fi, fara doar si poate, cel mai reusit exemplu de perspicacitate, intr-o lume dominata de sindromul provincialismului.

Adrian Tapciuc demonstreaza ca tanara generatie exista, va exista si, atentie, se va impune mult mai repede decat ar crede politicenii, baronii sau dinozaurii unui comunism inca prezent.

Ultimul proiect al sau este serialul "Pariu cu viata", difuzat in aceasta perioada de Pro TV, unde Adrian Tapciuc este producator pentru televiziune. Un pariu care pare sa fie – si acesta – castigator! 


Filmografie (conform tapciuc.ro):


2004  "Stiu ce-ai facut asta iarna"
Regia: Alexandra Axinte, rol: Tavi,
Produs de: UNATC

2005  "Start fals"
Regia: Marius Popescu, rol: George,
Produs de: UNATC

2006 "Prea tarziu"
Regia: Adrian Sitaru, rol: Raul,
Produs de: MediaPro Pictures

2006 "Sperjur"
Regia: Marius Popescu, rol : Alin,
Produs de: UNATC

2007 "Sperantele mor inecate"
Regia: Anca Andronic, rol: El,
Produs de: Anca Andronic

2008 "Piranha Killer"
Regia: Karim Loure, rol: Bruno,
Produs de: Stefan Hillerin

2008 "Maine incepe azi"
Regia: Marius Oprea, rol: Mandea,
Produs de: Universitatea Pro

2008 "Echipa de triplu mixt"
Regia: Shani Grewal, rol: Viorel
Produs de: MediaPro Pictures

2009 – 2010 "Aniela"
Regizor
Produs de: Promance

2010 – 2011 "Iubire si Onoare"
Regizor
Produs de: Promance


Teatru:

2004  "Ursul" de A.P. Cehov,
Regia: Mihai Dontu, rol: Smirnov,
Drama Club, Botosani

2005 "D’ale Carnavalului de Ion Luca Cargiale",
Regia: Radu Popescu, rol: Nae Girimea,
Drama Club, Botosani

2006 "Priveste inapoi cu manie" de Joan Osborne,
rol: Jimmy, UNATC, Bucuresti

2006 "Pescarusul" de A.P. Cehov,
rol: Treplev, UNATC, Bucuresti

2006 "Amphytrion" de Moliere,
rol: Amphytrion, UNATC, Bucuresti

2006 "Auditia" – Colaj,
Adaptarea si regia: Ion Cojar, rol: Nae,
Studioul de Teatru Casandra, Bucuresti

2007 "Port" de Simon Stephens,
Regia: Mihaela Sarbu, rol: Chris Bennet,
Studioul de Teatru Casandra, Bucuresti

2007  "Incepem!" de Ion Luca Caragiale,
Regia: Mihai Bratila, rol: Directorul,
Studioul de Teatru Casandra, Bucuresti

2007 "Oameni si soareci" de John Steinbeck,
Regia: Ion Cojar, rol: Curley,
Studioul de Teatru Casandra, Bucuresti

2007 "Agamemnon" de Rodrigo Garcia,
Regia: Anca Voda, One Man Show,
Studioul  La Scena, Bucuresti

2008 "Visul unei nopti de vara" de William Shakespeare,
Regia: Volin Costin, rol: Fundulea,
Teatrul Mihai Eminescu, Botosani

2008 "Moartea lui Ivan Ilici" dupa Lev Tolstoi
Regia: Maria Pruteanu, rol: Ivan Ilici
Palatul Curtea Veche, Bucuresti

2008 "Macbeth" dupa William Shakespeare
Regia: Petrica Ionescu, rol: Sicar
Opera Nationala, Bucuresti

2008 Duete Shakespeariene dupa William Shakespeare
Regia: Roxana Colceag, rol: Petruchio
Festivalul Medieval, Sighisoara

2009 "Elisabeta I" de Paul Foster
Regia: Tania Filip, rol: Sir Francis Bacon
Teatrul Metropolis, Bucuresti

2009 "Delir in doi…" de Eugen Ionescu
Regia: Emi Pirvu, rol: El
Sala Ileana Berlogea, UNATC, Bucuresti

2009 "Scrisori" dupa A.P. Cehov
Regia: Emi Pirvu, rol: Sotul
Teatrul Podul, Bucuresti

2009 "Cantareata cheala" de Eugen Ionescu
Regia: Tania Filip, rol: Domnul Martin
Studioul de Teatru UNESCO, Bucuresti


TV:

2004 "Timisoreana – The Dance" (spot publicitar), regia: Adam Johnson, rol: Băiatul, produs de: Lowe Advertising

2005-2006 "Fete cu Lipici" (sitcom, Pro Tv, 35 episoade), regia: Radu Dragomir, rol: Alex, produs de: MediaPro Pictures

2005-2006 "Tu esti, Tu câstigi!" (emisiune-concurs, Pro Tv, 80 ediții), realizator: Andreea Oagana, Prezentator(Host), produs de: Media Vision International

2006 "Te uiti si câstigi" (emisiune-concurs, Pro Tv, 55 ediții), realizator: Claudiu Oprea, Prezentator(Host), produs de: Media Vision International

2007 "Dansez pentru tine" (emisiune-concurs, Pro Tv, 7 ediții), realizator: Mona Segall, Concurent, produs de: Media Vision International

2007 "Mega Clever" (emisiune divertisment stiintific, Pro Tv, 10 ediții), realizator: Mona Segall, Co-Prezentator(Co-Host), produs de: Media Vision International

2008 "Kluth" (spot publicitar), regia: Claudiu Perusco, rol: Soțul, produs de: Mercury360 si MediaPro Pictures

2008 "Razboiul Sexelor" (comedie romantică, Acasă Tv, 12 episoade), regia: Peter Kerek, rol: Jiji, produs de: MediaPro Pictures

2008 "In al 9-lea cer" (emisiune concurs, Acasă Tv, 16 ediții Live), regizor artistic, produs de: MediaPro Pictures

2009 – 2010 "Aniela" (serial de epocă, Acasă Tv, 160 episoade), regizor, produs de: Promance

2010 – 2011 "Iubire si Onoare" (serial romance, Acasă Tv, 140 episoade), regizor, produs de: Promance


Premii:

Nominalizare pentru interpretare masculina la Festivalul de Teatru "Lyceum", editia a V-a, Botosani, pentru rolul Smirnov din piesa Ursul de A.P. Cehov, regia: Mihai Dontu

Premiul pentru interpretare masculina la Festivalul de Teatru "Lyceum", editia a VII-a, Botosani, pentru rolul Fundulea din piesa Visul unei nopti de vara de William Shakespeare, regia: Volin Costin, piesa recompensata cu Marele Premiu al Festivalului

Mentiune pentru interpretare la Festivalul National de Teatru "Yorick", editia a XIII-a, Piatra Neamt, pentru rolul Fundulea din piesa Visul unei nopti de vara de William Shakespeare, regia: Volin Costin, piesa recompensata cu Marele Premiu al Festivalului

Premiul pentru interpretare masculina la Festivalul de Teatru "Orpheus", editia a II-a, Iasi, pentru rolul Fundulea din piesa Visul unei nopti de vara de William Shakespeare, regia: Volin Costin, piesa recompensata cu Marele Premiu al Festivalului

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Procesiune cu Sfinte Moaşte şi hrană caldă pentru 800 de săraci la Hramul Bisericii Vovidenia!

astăzi, 11:20
83

Sărbătoarea Hramului Bisericii Vovidenia din acest an va oferi creştinilor trei zile de rugăciune, bucurie şi milostenie. În acest an, programul liturgic debutează duminică, 19 noiembrie,...

Atenţie, şoferi! Poliţia Română recomandă: Circulaţi cu atenţie sporită, pe vreme rea!

astăzi, 11:15
132

Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o vitez...

Perioadă dificilă pentru botoşăneanul Florin Andone. Acesta şi-a spus oful într-un interviu acordat presei spaniole

astăzi, 10:09
192

 Botosaneanul Florin Andone a acordat un interviu în cotidianul spaniol AS în care recunoaște că regretă decizia de a rămâne la Deportivo la Coru&nti...