Teatru, film, tradiții, lansare de carte - Tu ce faci în weekend? FOTO, VIDEO

Muzică simfonică, teatru pentru cei mari și pentru cei mici, film românesc, tradiții și marș creștin, dar și lansare de carte cu invitați pe măsură.

Teatru, film, tradiții, lansare de carte - Tu ce faci în weekend? FOTO, VIDEO

Oferta acestui sfârșit de săptămână este bogată, dacă vă hotărâți să ieșiți din casă pentru a petrece câteva ore plăcute, într-o sală de spectacol sau în mijlocul oamenilor cu care împărtășiți aceleași idei.

Mozart și Haydn la Filarmonică!

Vineri, 24 martie 2017,
melomanii se vor bucura de concertul simfonic al Filarmonicii Botoșani, cu începere de la ora 18:30, în sala Casei de Cultura a Sindicatelor.

Dirijor: DORIN FRANDEȘ
Solisti: TEODORA CIUREZU, vioară
 

În program:

W. A. Mozart – Uvertura operei "Flautul fermecat"
W. A. Mozart – Concertul pentru vioară și orchestră nr. 4, în re major
J. Haydn – Simfonia nr. 94 în sol major – "Surpriza"


"Portrete în pădure", la Cinema Unirea!

Filmul românesc vine la Cinema Unirea unde, începând cu 24 martie, ora 19.00, va rula pelicula "Portrete în pădure".

Inspirat din romanul "Duminica mironosiţelor", de Dana Dimitriu, filmul "Portrete în pădure" reuşeste să aducă misterul, intriga şi suspansul încă din primele minute de vizionare. În calitate dublă de scenarist şi regizor, Dinu Tănase face extrem de uşor tranziţia de la realitate la ficţiune, conducând povestea către un sfârşit dramatic. Filmul este dedicat tuturor cinefililor pasionaţi de filmele thriller-poliţiste. Într-un moment bun al carierei, poliţistul nostru primeşte o lovitură care-l năuceşte şi din care nu-şi mai poate reveni multă vreme. Renunţă la toate avantajele unei cariere de succes şi se retrage într-o activitate de rutină la o circa de poliţie dintr-un cartier mărginaş.

Dar viaţa merge înainte. Zi, noapte, poveşti triste “de cartier”, cazuri sociale.. “toamna plouă cu găinari”… comentează cu subalternul său într-un birou sordid de anchetă. Dar sigurul lucru pe care-l face absolut reflex – înrădăcinat în profesia sa de poliţist, este acela de a studia fizionomiile celor din jur, de a descifra dincolo de aparenţe, stări şi motivaţii ascunse. Este probabil singurul motiv care-i menţine pasiunea sa pentru meseria de poliţist. O crimă petrecută în pădurea din apropierea oraşului îi alimentează vechea pasiune.


Teatrul Mihai Eminescu: "Tu ești Dumnezeul meu" și "Bani din cer"!

Sâmbătă, 25 martie, ora 18.00, în sala de la Casa Tineretului, va fi prezentat spectacolul "Tu ești Dumnezeul meu", după Albert Ramsdell Gurney Jr. "Silvia".

Regia artistică: Ludmila Skripka

Scenografia: Natalie Tarasenko

Coregrafia: Victoria Bucun

Asistent regie: Gheorghe Frunză

Distribuție:

Silvia - Gina Pătrașcu - Zamfirache
Greg - Bogdan Muncaciu
Kate - Silvia Răileanu
Tom - Gheorghe Frunză
Phillis - Irina Mititelu
Leslie - Gheorghe Frunză
Roki - Răzvan Amitroaei


Duminică, 26 martie, la ora 18.00, botoșănenii sunt așteptați la spectacolul "Bani din cer", de Ray Cooney. Regia artistică şi coloana sonoră: Alexandru Vasilache

Scenografia:
Mihai Pastramagiu

Distribuţia:
Jean Perkins - Daniela Bucătaru
Henry Perkins - Sorin Ciofu
Bill - Ioan Crețescu
Davenport - Gheorghe Frunză
Betty Johnson - Petronela Chiribuţă
Vic Johnson - Răzvan  Amitroaei
Slater - Vali Popa
Un trecător - Petruț Butuman

Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48,
tel 0231 513948 sau 0231 512184 (program: 10.00 – 12.00 și 16.00 - 18.00, de marți până duminică inclusiv)
Pret bilet - 20 lei; elevi, studenți, grupuri organizate- 10 lei

 

Sâmbătă și duminică: Festivalul-Concurs de Ouă Încondeiate!

Iubitorii tradițiilor sunt așteptați, două zile din acest weekend, la Rogojești, unde are loc Festivalul-Concurs de Ouă Încondeiate, ediția a IV-a.

Sâmbătă, 25 martie 2017, ora 10.00, la Biserica Ortodoxă din Rogojești va avea loc deschiderea oficială a Festivalului-Concurs de Ouă Încondeiate, ediția a IV-a, secțiunea adulți, organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale împreună cu Parohia "Nașterea Maicii Domnului" Rogojești.

Duminică, 26 martie 2017, ora 10.00, se va derula concursul pentru secțiune copii – confirmându-se, în acest fel, faptul că meșteșugului, practicat în familie, i se poate asigura indirect și cu adevărat longevitatea în adevăratul sens al cuvântului, fără a se mima doar existența acestuia, fără a fi un simplu atelier de lucru cu impact de scurtă durată și cu simpla finalitate de a umple timpul liber al copiilor sau al adolescenților.

 

Sâmbătă: Marșul pentru Viață - "Ajută mama și copilul! Ei depind de tine!"

Protopopiatul Botoșani - Biroul Pro Vita, organizează sâmbătă, 25 martie 2017, începând cu ora 14.00, Marșul pentru Viață, cu tema "Ajută mama și copilul! Ei depind de tine". Marșul pentru Viață se va desfăsura, începând cu ora 14:00, pe traseul: Biserica Buna Vestire - str. Octav Onicescu - Biserica Întâmpinarea Domnului (Roset) - Bulevardul Mihai Eminescu - Pietonalul Unirii - str. Cuza Vodă - str. Marchian - Bulevardul George Enescu - Spitalul de Obstetrică și Ginecologie - Biserica Sfânta Treime.
 

Orașul Botoșani se alătură celor 280 de orașe din România și Republica Moldova care organizeaza astfel de manifestări dedicate vieții.


Sâmbătă: "Rock sub seceră și ciocan"

Iubitorilor de rock li s-a pregătit un moment special sâmbătă, 25 martie, ora 16.00, când va fi lansat volumul "Rock sub seceră și ciocan", de Nelu Stratone, apărut la sfârșitul anului trecut la Editura Hyperliteratura. La eveniement vor participa editorul cărții, Andrei Ruse, și jurnalistul Liviu Mihaiu.



ROCK SUB SECERĂ ȘI CIOCAN este prima parte din cronica muzicii rock în România scrisă de Nelu Stratone. Întregul proiect este o enciclopedie personală care cuprinde povestea a peste 50 de ani de rock autohton, începând cu anii ’60, traversând tulburătoarea perioadă comunistă și etapele ei dificile, ajungând în explozia anilor ’90 și terminând cu cel mai recent „capitol”, rockul de după anii 2000, mergând până la momentul tragic #Colectiv, unde autorul cărții a fost chiar prezent la concertul celor de la Goodbye to Gravity.

În ROCK SUB SECERĂ ȘI CIOCAN, Nelu Stratone analizează detaliat fenomenul rock în perioada comunistă, între 1961 și 1989. Detalii pe pagina evenimentului!


Duminică: "Soacra cu trei nurori" la Teatru Vasilache!

Duminică, 26 martie 2017, de la orele 11:00 şi 12:30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache", cei mai mici spectatori, însoțiți de părinți și de bunici, sunt invitați să vizioneze spectacolul "Soacra cu trei nurori".

Regia artistică: Mihai Donţu
Scenografia: Mihai Pastramagiu
Muzica: Mihai Donţu

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Marius Rusu, Mihaela Ştempel, Oana Sîrcu, Alexandra Dobinciuc, Ibica Leonte, Florin Iftode, Mihai Donţu, Alin Gheorghiu

Preţul unui bilet de intrare la spectacol este de 8 lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Marta, eleva de 10 din Botoșani calificată la trei olimpiade naționale: ”Mie îmi place mult România, nu m-aș vedea părăsind tot!”

astăzi, 07:59
1850

Cunoscut pentru învățăturile sale către tineri, regretatul academician Solomon Marcus obișnuia să îi provoace: ”Știu că vrei să afli multe de la mine. Vino și caută! Căut...

Când Biserica se face punte sufletească între Școală și Spital. ”Este un moment de emoție supremă!” (Foto, Video)

Joi, 28 Martie 2024
1843

Au o blândețe îngerească, priviri calde, iar cumințenia lor are ceva copilăresc. Căci, da, chiar asta sunt: niște copii ascunși în trupurile unor ”oameni mari”. Au...

De Ziua Teatrului: Actrița Mihaela Ștempel împlinește 60 de ani! (Foto, Video)

Miercuri, 27 Martie 2024
369

"Dacă adunăm pe 1 cu 1, care 1 se adună cu celălalt? Care unu se transformă în 2?", se întreba Constantin Noica, într-o pură mirare filosofică. Dacă adunăm 1 Păpu...