Zece echipe din Liga 1 nu vor sa mai retrogradeze 6 echipe! Grozavu: "Nu cred ca e posibil, dar traim in Romania"

Zece echipe din Liga 1 nu vor sa mai retrogradeze 6 echipe! Grozavu: "Nu cred ca e posibil, dar traim in Romania"
Răscoala cluburilor din Liga 1 care urmăresc anularea actualului sistem competiţional, care prevede retrogradarea a 6 echipe la finalul sezonului, e pe cale să genereze la nivelul LPF o criză fără precedent în ultimul sfert de secol, scrie Pro Sport. 

Având o miză de milioane, iniţiativa poate genera, dacă va fi aprobată săptămâna viitoare, când se va întruni Adunarea Generală a LPF, un lanţ de efecte secundare. Iorgulescu îşi poate pierde postul de preşedinte al LPF. În acelaşi timp, Intel SKY Broadcast, compania off-shore care deţine drepturile TV pentru următorii 5 ani şi plăteşte 27,5 milioane de euro pe sezon, a cerut şi primit garanţii că sistemul din Liga 1 va fi, din 2015, unul cu 14 echipe, play-off şi play-out.

Informaţiile sunt că nerespectarea acestei clauze are şanse mari să ducă la rezilierea contractului.

ProSport a stat de vorbă cu cel care a făcut propunerea şi celorlalte cluburi de a se renunţa la play-off şi play-out aşa cum se stabilise pentru sezonul 2015-2016 şi astfel, de a se păstra 16 sau 18 echipe în primul eşalon. Intrebat dacă e regulamentar să schimbi regulile din mers, adică să se decidă la jumătatea campionatului să nu mai pice 6 echipe, preşedintele clubului de fotbal Concordia Chiajna, Cristian Tănase, a spus ferm: Da, e regulamentar! Să ni se arate unde scrie că nu se poate! Vă citesc eu: Articolul 9, formula de organizare a campionatelor. La aliniatul 2 se spune că modificarea formulei competiţionale şi a sistemului de promovare – retrogradare pentru Liga 1, Liga a 2-a şi Liga a 3-a va fi aprobată de Comitetul Executiv al FRF. Deci nu spune dacă în timpul sau după terminarea competiţiei“, şi-a justificat punctul de vedere preşedintele echipei clasate pe locul 15 în clasament.

Conducătorii şi antrenorii echipei FC Botoşani consideră că revenirea la sistemul de 18 echipe în Liga I e inoportună. Ei susţin că regulile nu pot fi schimbate în timpul jocului şi consideră că în cazul în care se va lua o astfel de hotărâre, imaginea fotbalului românesc va avea de suferit şi mai mult.

Trăim în România şi orice este posibil. Suntem obişnuiţi ca atunci când jocul este început, noi să schimbăm regulile. Acest sistem cu şase echipe retrogadate nu putea să ne încânte foarte tare dar am fost de acord dacă este pentru progresul fotbalului. Am făcut nişte eforturi pentru a ne prezenta mai bine. Acum, după ce au trecut 12 etape, sunt echipe care revin la acea discuţie. De aceea lumea nu are încredere în noi. Ce ai scris astăzi, mâine nu este valabil. Nu sunt de acord. Nu e normal să se discute o asemenea problemă. Nu cred că e posibil dar suntem în ţara tuturor posiblităţilor, a spus Leo Grozavu, antrenorul principal al FC Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil căzut de la etajul 3 al unui bloc din Dorohoi!

Duminică, 24 Septembrie 2017
1266

Un băiețel a căzut duminică seara de la geamul apartamentului în care locuiește cu părinții, în municipiul Dorohoi, fiind preluat de ambulanță și transportat la spital.Incide...

A ajuns la spital după ce a primit un telefon de la un "polițist"!

Duminică, 24 Septembrie 2017
2074

Botoșăneanca în vârstă de 69 de ani a fost la un pas de a cădea în plasa unui escroc care a apelat la metoda "accidentul" în încercarea de a face rost de ba...

A intrat cu BMW-ul într-un stâlp din cauza vitezei! FOTO

Duminică, 24 Septembrie 2017
6762

Șoferul, în vârstă de 21 de ani, din Brehuiești, se deplasa la volanul unui BMW către oraș, iar după sensul giratoriu de la Dedeman, într-o curbă, pe fondul neadaptării vitez...