Zece echipe din Liga 1 nu vor sa mai retrogradeze 6 echipe! Grozavu: "Nu cred ca e posibil, dar traim in Romania"

Zece echipe din Liga 1 nu vor sa mai retrogradeze 6 echipe! Grozavu: "Nu cred ca e posibil, dar traim in Romania"
Răscoala cluburilor din Liga 1 care urmăresc anularea actualului sistem competiţional, care prevede retrogradarea a 6 echipe la finalul sezonului, e pe cale să genereze la nivelul LPF o criză fără precedent în ultimul sfert de secol, scrie Pro Sport. 

Având o miză de milioane, iniţiativa poate genera, dacă va fi aprobată săptămâna viitoare, când se va întruni Adunarea Generală a LPF, un lanţ de efecte secundare. Iorgulescu îşi poate pierde postul de preşedinte al LPF. În acelaşi timp, Intel SKY Broadcast, compania off-shore care deţine drepturile TV pentru următorii 5 ani şi plăteşte 27,5 milioane de euro pe sezon, a cerut şi primit garanţii că sistemul din Liga 1 va fi, din 2015, unul cu 14 echipe, play-off şi play-out.

Informaţiile sunt că nerespectarea acestei clauze are şanse mari să ducă la rezilierea contractului.

ProSport a stat de vorbă cu cel care a făcut propunerea şi celorlalte cluburi de a se renunţa la play-off şi play-out aşa cum se stabilise pentru sezonul 2015-2016 şi astfel, de a se păstra 16 sau 18 echipe în primul eşalon. Intrebat dacă e regulamentar să schimbi regulile din mers, adică să se decidă la jumătatea campionatului să nu mai pice 6 echipe, preşedintele clubului de fotbal Concordia Chiajna, Cristian Tănase, a spus ferm: Da, e regulamentar! Să ni se arate unde scrie că nu se poate! Vă citesc eu: Articolul 9, formula de organizare a campionatelor. La aliniatul 2 se spune că modificarea formulei competiţionale şi a sistemului de promovare – retrogradare pentru Liga 1, Liga a 2-a şi Liga a 3-a va fi aprobată de Comitetul Executiv al FRF. Deci nu spune dacă în timpul sau după terminarea competiţiei“, şi-a justificat punctul de vedere preşedintele echipei clasate pe locul 15 în clasament.

Conducătorii şi antrenorii echipei FC Botoşani consideră că revenirea la sistemul de 18 echipe în Liga I e inoportună. Ei susţin că regulile nu pot fi schimbate în timpul jocului şi consideră că în cazul în care se va lua o astfel de hotărâre, imaginea fotbalului românesc va avea de suferit şi mai mult.

Trăim în România şi orice este posibil. Suntem obişnuiţi ca atunci când jocul este început, noi să schimbăm regulile. Acest sistem cu şase echipe retrogadate nu putea să ne încânte foarte tare dar am fost de acord dacă este pentru progresul fotbalului. Am făcut nişte eforturi pentru a ne prezenta mai bine. Acum, după ce au trecut 12 etape, sunt echipe care revin la acea discuţie. De aceea lumea nu are încredere în noi. Ce ai scris astăzi, mâine nu este valabil. Nu sunt de acord. Nu e normal să se discute o asemenea problemă. Nu cred că e posibil dar suntem în ţara tuturor posiblităţilor, a spus Leo Grozavu, antrenorul principal al FC Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr drogat, cules de două ori de pe stradă. A refuzat internarea de la Psihiatrie și a încercat să fugă de la UPU!

Marţi, 17 Iulie 2018
812

Tânărul care duminică seara a ajuns la Psihiatrie, după ce medicii i-au găsit în buzunare pliculețe cu substanțe necunoscute, a fost externat imediat ce a fost stabilizat. Numai că ...

Bani mai multi pentru asistentii care au in ingrijire adulti cu handicap, dar si restrictii si amenzi!

Marţi, 17 Iulie 2018
378

Guvernul a decis marti, in sedinta, ca asistenul personal care ingrijeste un adult cu handicap accentuat sa primeasca, pe langa salariu, o alocatie lunara de 600 de lei pe luna, iar cel care ingrijest...

Ni-i trimite acasă: Primărița Romei le dă bani romilor să se întoarcă în România. Primii 14 sunt gata de plecare! VIDEO

Marţi, 17 Iulie 2018
466

Programul inițiat de Primăria Romei se intitulează "întoarcere asistată" și este soluția găsită de Virginia Raggi, primarul capitalei italiene, la problema cetățenilor r...