Zece echipe din Liga 1 nu vor sa mai retrogradeze 6 echipe! Grozavu: "Nu cred ca e posibil, dar traim in Romania"

Zece echipe din Liga 1 nu vor sa mai retrogradeze 6 echipe! Grozavu: "Nu cred ca e posibil, dar traim in Romania"
Răscoala cluburilor din Liga 1 care urmăresc anularea actualului sistem competiţional, care prevede retrogradarea a 6 echipe la finalul sezonului, e pe cale să genereze la nivelul LPF o criză fără precedent în ultimul sfert de secol, scrie Pro Sport. 

Având o miză de milioane, iniţiativa poate genera, dacă va fi aprobată săptămâna viitoare, când se va întruni Adunarea Generală a LPF, un lanţ de efecte secundare. Iorgulescu îşi poate pierde postul de preşedinte al LPF. În acelaşi timp, Intel SKY Broadcast, compania off-shore care deţine drepturile TV pentru următorii 5 ani şi plăteşte 27,5 milioane de euro pe sezon, a cerut şi primit garanţii că sistemul din Liga 1 va fi, din 2015, unul cu 14 echipe, play-off şi play-out.

Informaţiile sunt că nerespectarea acestei clauze are şanse mari să ducă la rezilierea contractului.

ProSport a stat de vorbă cu cel care a făcut propunerea şi celorlalte cluburi de a se renunţa la play-off şi play-out aşa cum se stabilise pentru sezonul 2015-2016 şi astfel, de a se păstra 16 sau 18 echipe în primul eşalon. Intrebat dacă e regulamentar să schimbi regulile din mers, adică să se decidă la jumătatea campionatului să nu mai pice 6 echipe, preşedintele clubului de fotbal Concordia Chiajna, Cristian Tănase, a spus ferm: Da, e regulamentar! Să ni se arate unde scrie că nu se poate! Vă citesc eu: Articolul 9, formula de organizare a campionatelor. La aliniatul 2 se spune că modificarea formulei competiţionale şi a sistemului de promovare – retrogradare pentru Liga 1, Liga a 2-a şi Liga a 3-a va fi aprobată de Comitetul Executiv al FRF. Deci nu spune dacă în timpul sau după terminarea competiţiei“, şi-a justificat punctul de vedere preşedintele echipei clasate pe locul 15 în clasament.

Conducătorii şi antrenorii echipei FC Botoşani consideră că revenirea la sistemul de 18 echipe în Liga I e inoportună. Ei susţin că regulile nu pot fi schimbate în timpul jocului şi consideră că în cazul în care se va lua o astfel de hotărâre, imaginea fotbalului românesc va avea de suferit şi mai mult.

Trăim în România şi orice este posibil. Suntem obişnuiţi ca atunci când jocul este început, noi să schimbăm regulile. Acest sistem cu şase echipe retrogadate nu putea să ne încânte foarte tare dar am fost de acord dacă este pentru progresul fotbalului. Am făcut nişte eforturi pentru a ne prezenta mai bine. Acum, după ce au trecut 12 etape, sunt echipe care revin la acea discuţie. De aceea lumea nu are încredere în noi. Ce ai scris astăzi, mâine nu este valabil. Nu sunt de acord. Nu e normal să se discute o asemenea problemă. Nu cred că e posibil dar suntem în ţara tuturor posiblităţilor, a spus Leo Grozavu, antrenorul principal al FC Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
48

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
67

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
360

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...