Victorie uriașă pentru Simona Halep. "Arată ca numărul 1 mondial!"

Victorie uriașă pentru Simona Halep. "Arată ca numărul 1 mondial!"
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că Simona Halep e într-o stare psihică și fizică excepțională după ce s-a calificat în semifinalele Australian Open, după victoria împotriva Karolinei Pliskova, cu 6-3, 6-2.
 
„Este primul român în proba de simplu care se califică în semifinală, la Australian Open. Să-l cităm pe comentatorul Eurosport: „Arată ca numărul 1 mondial”. Așa a jucat, ca numărul 1 mondial. A câștigat meciul ăsta cu capul și cu picioarele, pentru că era necesară o tactică simplă, dar nu la îndemâna oricui, în fața Pliskovei. Dacă Pliskova lovește după picioare, ea poate fi numărul 1 mondial, dar dacă e silită să se miște înainte de a lovi, atunci Pliskova are o valoare cam de numărul 30-40 mondial, deci Simona trebuia să o pună în mișcare pe Pliskova.
 
Eu nu m-am speriat pentru că era vorba doar de serviciu care la început nu i-a intrat Simonei. A făcut două duble greșeli, servea moale, nu simțea mingea, după aceea Simona a dat drumul la picioare și n-a făcut față cehoaica vitezei ritmului impuse de Simona. De nenumărate ori a rămas în urmă, în schimburi prin excepționala ei viteză de deplasare.
 
Momentul psihologic al meciului a fost la scorul de 3-3 după ce a avut 3-0 cehoaica. Simona a egalat la 3, a servit Pliskova și Simona a revenit de la 40-15 pentru cehoaică și a ajuns să aibă avantaj. Acolo, după un schimb prelungit, a reușit cehoaica un rever cu două mâini departe de Simona. Foarte greu de atins mingea aia și s-a dus Simona cu sprintul ei de motoretă Mobra, cu pași mici s-a întins la limită și a blocat mingea apăsând-o doar cu încheieturile mâinilor și mingea s-a dus pe linie. 4-3 pentru Simona cu break.
 
În acel moment i-a căzut fața Pliskovei și nu și-a mai revenit până la sfârșitul meciului, dar eu cred că acest meci câștigat repede, în 2 seturi, ca și cel precedent, sunt rezultatele victoriei istorice în fața lui Davis, dupa 3 ore și 45 de minute. Așa cum spuneam atunci, tot ce nu te omoară, te face mai puternic. Acea victorie muncită enorm poate să-i dea o combustie Simonei care o poate duce poate până și în finală. Acum nimic nu o mai sperie pe Simona.
 
A prins-o pe picior gresit pe cehoaica de nemunărate ori, a pus-o să lovească și cu stânga la un moment dat. A acționat foarte lucid Simona.
 
În fața lui Kerber, o să fie mult mai greu decât în fata lui Pliskova. Kerber e o jucătoare care nu poate fi bătută, așa cum a fost bătuta Pliskova, pentru că are o deplasare comparabilă cu a Simonei. Va fi un meci lung, atât fizic, cât și tactic, dar am mare încredere în starea fizică a Simonei din acest moment. E dată de acel meci cu Lauren Davis. 
 
Simona e în vârful ei fizic și psihic din întreaga cariera, poate să învinga pe oricine, asta nu înseamnă că va fi ușor meciul ce urmează, dimpotriva, va fi cel mai greu meci al ei de la Australian Open”, a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Versuri eminesciene într-o compoziție rock!

Marţi, 18 Decembrie 2018
68

La numai trei zile de la lansarea piesei, "O, rămâi" se află deja în topul preferințelor, ocupând locul 4 în TicTop100 rock. Pe YouTube, melodia a depășit 11.000...

Transferată la Iași în stare gravă, după o infecție căpătată în spital!

Marţi, 18 Decembrie 2018
82

Transferată de urgență la Iași! Femeia în vârstă de 79 de ani a fost diagnosticată cu infecție cu clostridium difficile, căpătată în Spitalul Județean Botoșani după...

Bebeluș luat de lângă mamă: Medicii s-au îngrozit când au văzut cum arată copilul!

Marţi, 18 Decembrie 2018
313

Vigilența unui medic de familie a salvat de la moarte un copilaș de numai trei luni. Medicul de familie din Manoleasa a observat că micuțul cântărește mai puțin decât atunci câ...