VICTORIE BOTOŞĂNEANĂ! FC Botoşani- Dinamo Bucureşti 2- 1! GALERIE FOTO
LIVE-TEXT

VICTORIE BOTOŞĂNEANĂ! FC Botoşani- Dinamo Bucureşti 2- 1! GALERIE FOTO
Minunată seară pentru fotbaliştii FC Botoşani, minunată seară pentru suporterii echipei, care s-au bucurat de o victorie meritată- spun unii, nemeritată- spun învinşii. Un meci în care elevii lui Leo Grozavu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor şi au luptat până în ultima secundă pentru a-şi conserva avantajul pe tabela de marcaj. 

Iar asta le-a adus victoria şi locul III în clasamentul Ligii I.


Leo Grozavu a pregătit un prim 11 format din Plamen Iliev, Radoslav Dimitrov, Andrei Burcă, Andrei Miron, Nicolae Vlad Muşat, Gabriel Vaşvari (căpitan), Willie Barbosa, Istvan Fulop, Mihai Roman, Robert Elek şi Cătălin Golofca.

Rezerve vor fi Călin Albuţ, Florin Plămadă, Sergiu Popovici, Stelian Cucu, Victor Astafei, Deivydas Matulevicius şi Lorand Fulop.
Mari sunt aşteptările de la Istvan Fulop, "botoşăneanul" având deja în cont două goluri din cele cinci înscrise în poarta lui Dinamo în cele şase întâlniri dintre FC Botoşani şi echipa din "Ştefan cel Mare" în campionat.

Este un meci important şi pentru Dinamo, care doreşte să depăşească pasa proastă în care a intrat după ce a fost învinsă de Chiajna în etapa trecută. Ioan Andone i-a titularizat în primul 11 pe Laurenţiu Brănescu, Ionuţ Nedelcearu, Jose Romera Navaro, Luca Maric, Steliano Filip, Azer Busuladzic, Dorin Rotariu, Dan Nistor (căpitan), Antun Palic, Valentin Lazăr, Adam Nemec.

Rezerve vor fi Jaime Penedo Cano, Sergiu Hanca, Patrick Petre, Harlem Gnohere, Maximiliano Oliva, Mihai Popescu şi May Mahlangu. Este primul meci pentru "Bizonul" Harlem Gnohere, după exilul de la echipa a doua a clubului.

Spre deosebire de toate celelalte meciuri disputate pe Municipalul botoşănean, sectorul rezervat suporterilor oaspeţilor este mult mai populat, dinamoviştii având parte de "nucleul dur" al galeriei. Deloc lipsit de importanţă pentru dinamovişti este faptul că peste câteva zile dinamoviştii vor comemora 16 ani de la tragica dispariţie a "Unicului căpitan". Cătălin Hîldan a murit pe 5 octombrie 2000, la doar 24 de ani, în timpul unui joc amical disputat de Dinamo la Olteniţa, în urma unui anevrism cerebral. În semn de respect, Clubul Dinamo a retras numărul 11, pe care îl purta Hîldan. Pentru Dinamo, Cătălin Hîldan a bifat 138 de prezenţe şi a marcat şase goluri. Mijlocaşul dinamovist a bifat şi opt selecţii în naţională, fiind convocat alături de mari jucători ai României la turneul final Euro 2000. Hîldan a cîştigat campionatul cu Dinamo, în sezonul 1999-2000, şi Cupa României, în 2000.

De partea cealaltă, suporterii botoşăneni sunt şi astăzi alături de fotbaliştii lor, locurile disponibile în tribunele şi peluzele stadionului urmând să se umple până la debutul meciului. Vremea nu pare a crea impedimente, dat fiind că la această oră,
la Botoşani se înregistrează 19,3 grade C.

Sectorul dedicat oaspeţilor este plin de suporteri dinamovişti, la intrarea în stadion aflându-se alte câteva zeci de membri ai galeriei dinamoviste. Suporterii au reuşit să introducă în stadion torţe, astfel că spectacolul este asigurat. De partea cealaltă, galeria FC Botoşani pare anemică dar şi slabă numeric.

MECIUL A ÎNCEPUT! Lovitura de start a fost dată de Ilie Năstase, prezent la Botoşani.

Joc alert pe Municipal, FC Botoşani încercând să domine echipa adversă, dar şansele sunt destul de slabe. Este nevoie de multă determinare din partea elevilor lui Grozavu pentru a ţine pasul cu dinamoviştii care nu vor să plece de la Botoşani fără punctele puse în joc.

Ratăm o lovitură liberă, obţinută în urma unui fault asupra lui Golofca.

Primul şut pe poarta lui Dinamo, expediat de Istvan Fulop, dar Brănescu reţine fără probleme. Deşi slab, suporterii botoşăneni au reacţionat, aplaudându-l. 

GOOOOOOOOOOOL FC BOTOŞANI!
În minutul 22, Robert Elek, fosta mare speranţă a Stelei, marchează pentru 1-0, după o recuperare de la mijlocul terenului şi o centrare perfectă!
Suporterii botoşăneni se manifestă zgomotos, dar nu reuşesc să-i acopere pe suporterii lui Dinamo.

Plecat singur în atac, Barbosa este jenat de un jucător dinamovist chiar în faţa lui Brănescu. Suporterii cer penalty, dar nu foarte vehement.

Minutul 28: Barbosa şi Vaşvari încearcă poarta lui Brănescu, dar fără succes. Barbosa loveşte în piciorul unui dinamovist, în timp de Vaşvari trage de la 15 metri, dar portarul dinamovist reţine.

Dinamovistul Adam Nemec este sancţionat cu cartonaş galben de centralul Lucian Rusandu, după un fault.  

Galben pentru Steliano Filip după ce l-a împins pe Cătălin Golofca în panourile publicitare de la marginea terenului. Dănciulescu protestează vehement şi încearcă să-l convingă pe arbitru că este o greşeală. Fără succes, însă.

Vaşvari şi Barbosa sunt faultaţi, ambii având nevoie de asistenţă medicală. 

Pauză pe Municipal, elevii lui Grozavu intră la vestiare cu avantaj pe tablă. Antrenorul FC Botoşani ţine să facă observaţie arbitrilor şi se ţine după ei spre tunel.

Nu a fost însă pauză la sectorul dinamoviştilor, aceştia certându-se cu forţele de ordine pe întreaga perioadă a acestei pauze. Cel mai probabil, motivul este faptul că suporterii dinamovişti care nu au mai apucat să intre în stadion înaintea meciului nu au fost lăsaţi nici la pauză.

Meciul a reînceput pe Municipal!

GOL DINAMO! Plamen Iliev este executat fără drept de apel în minutul 51 de Rotariu, atunci când mingea a trecut de apărare şi a intrat în poartă fără ca portarul FC-ului să o vadă. Scorul se schimbă pe tabelă, FC Botoşani- Dinamo 1-1.o

Cu un minut înainte, o ambulaţă a plecat spre Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean cu un suporter în vârstă de 14 ani, care se simţea rău. Medicul a considerat că din cauza tensiunii mari, copilul nu mai putea rămâne pe teren aşa că l-a trimis, împreună cu părinţii, la spital pentru a primi îngrijiri.

Cartonaş galben pentru Istvan Fulop, dictat în minutul 59.

Minutul 62 aduce prima schimbare la FC Botoşani, Istvan Fulop fiind înlocuit cu Victor Astafei.

"Bizonul" Gnohere şi May se pregătesc să intre în teren. Ei îi vor înlocui pe Nemec şi pe căpitanul dinamovist Nistor.

Nedelcearu "încasează" un galben pentru fault la Astafei, dar lovitura nu ajunge în poarta lui Brănescu. Palic faultează în careu şi este trimis la vestiare. Dinamoviştii rămân în zece.

GOOOOOOOOOL BOTOŞANI! Gabriel Vaşvari fructifică lovitura de la 11 metri şi majorează scorul. FC Botoşani- Dinamo 2-1!

Schimbare la Botoşani: Matulevicius intră în locul lui Robert Elek!

Pentru prima dată de la începutul acestui meci, galeria dinamovistă a amuţit. Dar nu pentru mult timp.
Stelian Cucu îl înlocuieşte pe Mihai Roman, care iese de pe teren în aplauzele suporterilor. Suntem în minutul 81, iar Andone pare tot mai dezamăgit de parcursul elevilor săi. O înfrângere echivalează cu o demitere pentru antrenorul dinamovist.

Cartonaş galben pentru Plamen Iliev pentru tragere de timp. Tot cu un cartonaş galben este "premiat" şi Matulevicius. Nici Astafei nu se lasă mai prejos şi este sancţionat cu galben. Trei cartonaşe galbene într-un minut.

Patrick Petre se pregăteşte să intre în teren. El îl înlocuieşte pe Valentin Lazăr.

Stelian Cucu este şi el sancţionat cu galben după un fault la Gnohere.

Romera îl loveşte pe Muşat cu palma şi imediat botoşănenii şi dinamoviştii se înfruntă la marginea terenului. Arbitrul îi desparte şi îl sancţionează cu galben pe Romera.

Ultimele minute din meci sunt agitate, ambele echipe încercând să facă tot ce le stă în putinţă să maximizeze scorul- Dinamo măcar să egaleze, iar FC Botoşani să-şi conserve avantajul.

FINAL DE MECI: FC BOTOŞANI ÎNVINGE DINAMO BUCUREŞTI, la capătul unui meci în care sancţiunile au fost aplicate cu generozitate şi nu fără motiv de centralul Rusandu. Leo Grozavu aplaudă suporterii.

De partea cealaltă, galeria dinamovistă şi-a aplaudat fotbaliştii, demonstrând încă o dată superioritate din toate punctele de vedere.




























 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
387

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
122

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
342

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...