Vicele Andrei promite mai mulți bani de la primărie pentru CSM și FC Botoșani

Vicele Andrei promite mai mulți bani de la primărie pentru CSM și FC Botoșani

Autoritățile locale vor să acorde un sprijin financiar mai consistent cluburilor FC Botoșani și CSM Botoșani care reprezintă municipiul și județul în competițiile naționale. Viceprimarul Cosmin Andrei va iniția un proiect care urmează a fi supus spre aprobare în Consiliul Local.

Din 2020, municipiul Botoșani ar putea avea echipă de handbal în prima ligă iar autoritățile locale intenționează să se implice mai serios în proiectul demarat de Cătălin Stoleru. La jumătatea campionatului, CSM Botoșani este pe locul doi, cu șanse foarte mari de calificare la turneul semifinal pentru promovarea în Liga Zimbrilor. De asemenea, CSM Botoșani s-a calificat în sferturile de finală a Cupei României și urmează să întâlnească duminică, pe teren propriu, Politehnica Timișoara. După aceste rezultate, reprezentanții primăriei s-au decis sa se implice mai serios în susținerea handbalului  botoșănean dar în același timp spun că nu vor neglija nici clubul FC Botoșani.

“Am observat impactul pe care îl are handbalul în municipiul Botoșani și rezultatele obținute de echipa care poartă numele orașului. Am analizat legislația care permite alocarea de la bugetul local a unor sume direct către asociațiile sportive. Am inițiat un demers pentru a vota o hotărâre de Consiliu Local, prin care să alocăm bani acestor echipe care aduc cinste orașului și în afara perioadei în care se derulează proiectele nerambursabile”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

În forma actuală de finanțare, cluburile încasează primii bani de la bugetul local abia în mai-iunie. Viceprimarul Cosmin Andrei vrea să găsească soluția legală astfel încât finanțarea să se facă începând din luna ianuarie astfel încât activitatea sportivă să fie susținută pe tot parcursul anului.

“Consider că trebuie aprobtă o hotărâre de Consiliu Local pentru handbal și pentru fotbal astfel încât să putem transfera sume începând cu luna ianuarie. Sunt competiții sportive și în lunile care nu sunt acoperite de finanțarea nerambursabilă. Sper să termin proiectul într-o lună și să-l inițiez Consiliului Local spre aprobare, urmând să stabilim și sumele, în funcție de bugetul local”, a adăugat viceprimarul municipiului.

Ținând cont de posibilitatea de a avea și o echipă de handbal în prima ligă, viceprimarul Cosmin Andrei va propune suplimentarea sumei alocate clubului CSM.

“Dacă bugetul va permite, putem să majorăm suma alocată clubului de handbal, stabilind o țină: accederea în Liga Zimbrilor. Ar avea un impact mare asupra vizibilității orașului”, a mai spus Cosmin Andrei.

CSM Botosani este clubul cu cel mai mic buget din eșalonul doi al handbalului românesc. Chiar și în aceste condiții, CSM Botoșani este una dintre formațiile cotate cu șanse reale de a promova în Liga Zimbrilor.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
40

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
173

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...