VESTE EXCELENTA DIN SPANIA! Botosaneanul FLORIN ANDONE a semnat cu o echipa din prima liga spaniola!

VESTE EXCELENTA DIN SPANIA! Botosaneanul FLORIN ANDONE a semnat cu o echipa din prima liga spaniola!
Atacantul botosanean Florin Andone va juca în La Liga sezonul viitor, după ce a semnat pe trei ani cu nou-promovata CF Cordoba. Andone, în vârstă de 21 de ani, a jucat în ultimul sezon sub formă de împrumut în Segunda B, la Atletico Baleare, pentru care a marcat 12 goluri, dar aparţinea de clubul Villarreal înaintea acestei mutări, anunta digisport.ro.

Romanul, ramas fara tata, s-a stabilit împreună cu mama, în Spania, de la vârsta de 12 ani, pe cand evolua la CSS Botosani. El s-a născut in comuna Vorona, judetul Botoşani, în 1993.

La 15 ani a debutat la echipa din Vinaros, din provincia Castellon, Comunitatea Valenciană. După doar un sezon a devenit cel mai bun jucător al echipei, dar nu a reuşit s-o salveze de la retrogradare. Apoi, a dat probe de joc la Villarreal, dar a ajuns la Castellon, în Segunda B.



In fine, în 2011, a fost cumpărat de Villarreal, club la care a jucat la echipa a doua, deşi era curtat şi de Real Madrid şi Atletico, care-l doreau, la rândul lor, pentru echipele secunde. La un moment dat, a intrat în atenţia naţionalei U21 a Spaniei, dar a fost convocat la lotul României U19, pentru care a jucat trei partide, în 2012, în preliminariile Campionatului European.

Florin Andone va juca timp de un sezon sub formă de împrumut la Cordoba, urmând ca ulterior să fie transferat definitiv pentru următorii doi ani din contract. CF Cordoba a reuşit să promoveze în La Liga în această vară, pentru prima oară după 42 de ani. Alături de andaluzi, în prima ligă spaniolă au mai promovat Deportivo La Coruna şi Eibar.

După ce Raţ a plecat de la Rayo Vallecano şi Torje a părăsit-o pe Espanyol, Florin Andone ar putea rămâne singurul fotbalist român din Primera Division. Ciprian Marica, atacantul lui Getafe, a declarat că are o ofertă din Germania, iar Elche caută să-l vândă pe Săpunaru, care nu a dat randamentul scontat anul trecut.

ALTE ARTICOLE DESPRE FLORIN ANDONE relatate de Sport.Botosani.ro:

FLORIN ANDONE, botosaneanul care a uimit Spania

VIDEO | Florin Andone laudat de presa spaniola pentru meciul din campionat de etapa trecuta, 2-0 cu SP. MAHONÉS

EXCLUSIV | Botosaneanul Florin Andone a marcat doua goluri pentru nationala Romaniei (U 18) - GALERIE FOTO

EXCLUSIVITATE!!! Zvonurile s-au confirmat! Florin Andone a fost cumparat de Villareal si va imbraca tricoul "submarinilor galbeni" din sezonul viitor

Botosaneanul Florin Andone se umple de bani la Villareal! Vezi cat va castiga fostul jucator de la CSS Botosani!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
15

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
63

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
35

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...