Valeriu Iftime a prezentat bugetul echipei FC Botosani! Cati bani a investit Elsaco in acest sezon!
SPORT

FC Botosani se va desparti de antrenorul Leo Grozavu la finalul meciului cu Pandurii Targu Jiu, iar motivul principal a fost acela ca tehnicianul a cerut investitii masive pentru a putea lupta pentru Play-Off. 

Valeriu Iftime a prezentat bugetul echipei FC Botosani! Cati bani a investit Elsaco in acest sezon!

Valeriu Iftime a decis sa se desparta de antrenor si asta pentru ca bugetul echipei nu permite acum transferuri scumpe. Finantatorul FC Botosani spune ca exista o datorie uriasa in cadrul clubului si pana cand aceasta nu va fi achitata nu se vor face investitii. 

In plus, FC Botosani a avut mereu un buget echilibrat si tocmai de asta a rezistat in Liga 1 fara probleme financiare.

"Nu sunt probleme la Botosani. Vreau sa continui intr-un mod la fel ca pana acum, cu pasi mici si siguri. Noi avem o constructie a bugetului, avem o alta strategie. Avem o datorie istorica si vreau sa o acopar doar din vanzarea de jucatori si, in masura in care voi achita aceasta datorie, voi creste bugetul in fiecare an. Nu pot sa-mi permit si nu mai pot nicio secunda sa mai pun buget de la mine.

Elsaco, care este proprietarul clubului, are pana acum investiti mai mult de 8 milioane de euro, cheltuiti in fotbal. Si rezultatul financiar este doar cel de notorietate. Anul acesta am bagat 800.000 de euro de la Elsaco. Sigur, sunt bani si de la Liga, drepturi TV, dar acesta este bugetul si chiar va rog, cei care vor sa se intereseze, acesta este bugetul pe anul acesta. Asa traieste fotbalul din Botosani. Nu traieste din banii de la Primarie sau Consiliul Judetean. Traieste si din banii aia, dar nu numai din aia, pentru ca sunt foarte putini. Dintr-un buget de 3 milioane de euro, Primaria ne da 200.000 de euro, care sunt directionati pe o anumita structura.

De asta i-am spus lui Leo ca nu pot conditii mai bune. Nu avem bani de transferuri. Avem bani de transferuri daca vand fotbalisti. Nu mai pot da bani de la mine ca sa aducem fotbalisti. Banii din drepturile TV se duc pe salariile fotbalistilor, care nici nu ajung, ceilalti bani sunt pentru organizarea competitiei, iar daca vrem sa fim mai puternici trebuie sa facem bani. Acesti sunt trebuie sa fie din vanzari de fotbalisti. Trebuie sa muncim foarte mult. Eu cred ca putem sustine fotbalul cu modestie, dar cu multa munca, pricepere si inteligenta."
, a declarat Valeriu Iftime.

Iftime: "Botosaniul nu este inchis in fotbal"

"Chiar daca multi din fotbal incearca sa ne duca spre Liga a II-a, Botosaniului nu este inchis in fotbal. E normal, distanta este foarte mare. Si eu daca as fi din Bucuresti n-as vrea sa joc la Botosani. As vrea sa joc mai aproape, la Bacau, la Galati, dar nu la Botosani. Au fost foarte multe rautati de-a lungul timpului, chiar si cea cu banii. Eu le-am spus jucatorilor: Bai baieti, in momentul in care suntem matematic in Liga 1 aveti in doua saptamani banii in cont. Cand am fost matematic? Acum doua saptamani si le-am dat banii. Mai avem o datorie care va fi imediat achitata. S-a creat o stare ca la Botosani...aia merg cu trenul...sunt fara bani...nu face bine nimanui. Eu tin Botosani, sunt nascut la Botosani, in fiecare zi ma gandesc la Botosani, sa fie o companie din Botosani, sa fie oameni din Botosani, fotbal din Botosani.", a mai spus Valeriu Iftime.

 

Spune-ne opinia ta