Valeriu Iftime a explicat de ce a redus salariile: "Daca ei produc bani, primesc bani. Termina pe locul patru si vor avea salariile actuale"

Valeriu Iftime a explicat de ce a redus salariile: "Daca ei produc bani, primesc bani. Termina pe locul patru si vor avea salariile actuale"
Principalul finantator al echipei FC Botosani, Valeriu Iftime, a fost prezent sambata la meciul juniorilor A, disputat la Ipotesti, si a explicat motivul pentru care a redus salariile la jucatori.

De la promovarea in Liga 1 salariile jucatorilor au crescut de la an la an, mai ales in sezonul trecut, cand FC Botosani s-a calificat in premiera in Europa League si a mai primit bani si de la UEFA. Acum insa, botosanenii s-au clasat pe locul 9, astfel ca banii primiti din drepturile TV sunt mai putini. 

Valeriu Iftime le-a transmis jucatorilor ca le da toti banii din drepturile TV, doar sa ajunga cat mai sus in clasament.

"Este o acţiune prin care echilibrăm bugetul, vrem să aducem cheltuielile la nivelul veniturilor. Salariile sunt foarte mari, sunt 30 de procente peste drepturile TV. Situaţia financiară a clubului nu este foarte bună, am acumulat an de an nişte datorii şi dacă nu luăm acum nişte măsuri, vom avea mari probleme în viitor. Avem un buget de cheltuieli de 3,9 milioane de euro. Nu vrem să mai facem datorii. Nu este nimic exagerat. Ceea ce facem noi acum o să facă mulţi. Este şi o motivare a jucătorilor de a fi mai sus în clasament. Ei produc spectacolul sportiv, de aici se încasează banii. Produc bani, primesc bani. Dacă jucăm cu stadionul gol şi fără niciun sponsor, nu poţi să ai bani. Le-am spus: drepturile TV sunt ale voastre. Vor avea salarii sigure. S-a exagerat mult că tăiem salariile. Facem nişte eforturi să ţinem fotbalul. Dacă termină campionatul pe locul patru vor avea salariile actuale. La locul 10, nu mai au salariile actuale. Din decembrie, fiecare salariu se raportează la locul în clasament. Eşti pe locul doi, ai salariu mai mare. Eşti pe 10, ai alt salariu.", a spus Valeriu Iftime.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
65

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
30

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
175

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...