Valeriu Bordeanu, pasa decisiva de gol in meciul cu FC Brasov, la 37 de ani

Valeriu Bordeanu, pasa decisiva de gol in meciul cu FC Brasov, la 37 de ani
Valeriu Ionuț Bordeau, antrenorul secund al echipei FC Botoșani și fostul principal al echipei pentru ultimele trei etape din anul 2013, a început ca titular în meciul împotriva lui FC Brașov, din etapa cu numărul 21 din Liga 1 si asta pentru ca Florin Acsinte a fost suspendat.  

La 37 de ani, împliniți pe 2 februarie, Bordeanu a blocat cateva atacari ale brasovenilor in prima repriza si desi parea putin obosit in partea secunda, dat fiind faptul ca avut o pauza de aproximativ 9 luni, a gasit suflul necesar pentru a centra in minutul 91 in careul oaspetilor, faza din care a iesit golul victoriei marcat de macedoneanul Aco Stojkov.  

"Am avut emoţii şi am fost fericit pentru că asta înseamnă că îţi place fotbalul. Emoţiile sunt inerente pentru cei cărora le place fotbalul. Credeam în victorie pentru că mie mi-a plăcut jocul echipei. Cred că merităm victoria. Echipa a avut nevoie de mine, clubul a avut nevoie de mine, consider că mi-am făcut datoria doar prin prisma rezultatului, nu şi a jocului. Nu pot să spun că am făcut un joc extraordinar, s-au văzut cele nouă luni în care am lipsit de pe teren. Sunt foarte fericit în primul rând că am reuşit să câştigăm împotriva celor de la FC Braşov, suntem în luptă directă pentru evitarea retrogradării, asta e cel mai important. Am reuşit să-l văd puţin pe Cârjan şi ştiam că trebuie să arunc mingea acolo pentru că el e redutabil la duelurile aeriene, altcuiva nu aveam cui să-i arunc mingea. Am vizualizat zona în care trebuia să trimit.", a declarat Valeriu Bordeanu.  

Bordeanu nu este însă cel mai în vârstă fotbalist din Liga 1, acest record aparținându-i portughezului Nuno Claro, goalkeeperul lui ACS Poli Timișoara, care e născut în același an, dar cu aproape o lună mai devreme, pe 7 ianuarie.  

"Doare, dar voi reveni mai puternic", spunea antrenorul secund al botosanenilor atunci cand s-a retras.  

Originar din Botoșani, Bordeanu a mai jucat, în carieră, la Ceahlăul, Bucovina Suceava, Poli Iași, Steaua, FCM Bacău, Rapid, Kuban Krasnodar, Universitatea Craiova, Unirea Urziceni și Dinamo București, înainte de a ajunge la FC Botoșani, în urmă cu doi ani. Fundașul are în palmares două titluri de campion al României, cu Steaua (2001) și Unirea Urziceni (2009).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece ani

astăzi, 13:46
18

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
135

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
94

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...