Urziceni: 17 mii de locuitori, trei ani in Liga 1, al 11-lea oras care da campioana Romaniei!

Urziceni: 17 mii de locuitori, trei ani in Liga 1, al 11-lea oras care da campioana Romaniei!
Urziceni este aproape de cel mai mare soc din istoria Ligii! Dan Petrescu si ai lui au 99 la suta sanse sa aduca titlul celor 17 mii de locuitori dupa numai trei ani de la promovare!

Pana in prezent, doar zece orase au cel putin o echipa campioana. Bucurestiul conduce intr-un clasament, cu 59 de titluri (Olympia, Colentina, Romano-Americana, Venus, Unirea Tricolor, Steaua, Dinamo si Rapid), urmata de Timisoara, cu 10 titluri (Chinezul si Ripensia), Arad, cu 6 titluri (UTA Arad), Ploiesti, cu 5 campionate (United AC Ploiesti, Prahova si Petrolul), Craiova, cu 4 titluri (Universitatea), Pitesti, cu doua titluri (FC Arges) si Oradea (ICO Oradea), Resita (UDR), Brasov (Coltea) si Cluj (CFR), cu cate un titlu.

Unirea Urziceni a invins, duminica, in deplasare, cu scorul de 2-1 (0-1), echipa FC Timisoara si ar putea deveni noua campioana a Romaniei, titlul urmand sa se decida la 5 iunie, cand Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) va anunta decizia in cazul palmaresului timisorenilor.

Cu o etapa inainte de final, Unirea Urziceni are 69 de puncte, cu patru mai multe decat Dinamo (65) si opt mai multe decat FC Timisoara (61).

Dinamo a ratat orice sansa de a castiga titlul, insa FC Timisoara ar putea primi inapoi cele sase puncte de la TAS, astfel ca titlul s-ar decide in ultima etapa, programata miercuri, 10 iunie.

Daca FC Timisoara nu primeste punctele de la TAS, atunci Unirea Urziceni va fi campioana inca de la 5 iunie, iar Dinamo va termina pe locul 2.

La inceputul lunii septembrie 2008, FIFA a cerut FRF sa penalizeze cu sase puncte echipa FC Timisoara pentru nerespectarea unor prevederi ale deciziei TAS in legatura cu palmaresul formatiei Politehnica Timisoara. Comitetul Executiv al FRF a decis punerea in aplicare a deciziei FIFA de penalizare cu sase puncte a echipei FC Timisoara pentru neexecutarea punctului 3 din hotararea TAS, pronuntata la 25 aprilie 2008, in cazul palmaresului gruparii Politehnica. Punctul trei al hotararii TAS din 25 aprilie 2008 se refera la schimbarea culorilor clubului de catre FC Timisoara, astfel incat acestea sa nu mai includa culoarea violet. SC FC Timisoara SA, gruparea din Liga I, prezidata de Marian Iancu, si SC FC Politehnica Timisoara SA, clubul patronat de omul de afaceri italian Claudio Zambon care activeaza acum in Liga a IV-a, isi disputa de mai mult timp palmaresul si insemnele Politehnicii Timisoara, club fondat in 1921.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
545

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
77

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
97

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...