Un sportiv din Botoșani, ambasador la Maratonul București!

Un sportiv din Botoșani, ambasador la Maratonul București!

Botoșăneanul va alerga pentru cei aflați în scaunul rulant, banii stânși urmând să fie folosiți pentru achizitionarea de scaune rulante pentru cei care au nevoie.

În 2017, Alexandru Corneschi a câștigat cursa de 10 km în cadrul Maratonului București, când a alergat alături de o persoană aflat în scaun rulant. Nu este întâmplătoare implicarea botoșăneanului în astfel de competiții, tatăl său fiind de asemenea de mulți ani în scaunul rulant, nu de puține ori Alexandru Corneschi dedicându-i părintelui său cursele și, desigur, victoriile.

"Mă numesc Alexandru Corneschi și sunt sportiv de performanță. Practic atletism de mai bine de 13 ani și cred că sportul leagă prietenii!

Anul trecut am câștigat cursa de 10 km din cadrul Maratonului București împreună cu Tudor, sportiv în scaun rulant. A fost momentul în care mi-am dat seama ca poți fi un campion indiferent de situația în care te afli.

Dăruirea și pofta de sport pe care le-am văzut la el m-au determinat să fiu ambasador al Fundației Motivation și să alerg și anul acesta la Maratonul București, pentru persoanele în scaun rulant.

Pe prietenii mei care doresc să se alăture acestei inițiative frumoase, îi invit să alerge alături de mine sau să doneze. Din fondurile strânse prin participarea la Maratonul București se vor dona scaune rulante pentru cei ce au nevoie de ele", sunt cuvintele lui Alexandru Corneschi, pe pagina oficială a competiției. 

AICI se pot face donațiile!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Virusul Pestei Porcine Africane, depistat la un porc mistreț găsit mort pe un fond de vânătoare din județul Botoșani!

astăzi, 17:08
803

Virusul pestei porcine africane (PPA) a fost diagnosticat la un porc mistreț, găsit mort pe raza fondului de vânătoare 40 Suharau, județul Botoșani, în pădurea Alba, într-o zon...

Supărat că nu poate participa la "10 years challenge": "De ce mi-ați luat carnetul, hoților? Eu ce postez?”

astăzi, 15:47
785

Supărarea unui român care a rămas fără permis de conducere a fost exprimată pe Facebook, însă răspunsul pe care acesta l-a primit din partea polițiștilor i-a amuzat teribil p...

Meteo: Săptămâna viitoare vine un ciclon mediteranean

astăzi, 15:30
1232

Meteorologii anunta ca vremea va fi rece la inceputul saptamanii, cu minime care pot ajunge chiar la -12 grade in Moldova, insa incepand de miercuri, temperaturile vor creste.Temperaturile vor cre...