Un sportiv din Botoșani, ambasador la Maratonul București!

Un sportiv din Botoșani, ambasador la Maratonul București!

Botoșăneanul va alerga pentru cei aflați în scaunul rulant, banii stânși urmând să fie folosiți pentru achizitionarea de scaune rulante pentru cei care au nevoie.

În 2017, Alexandru Corneschi a câștigat cursa de 10 km în cadrul Maratonului București, când a alergat alături de o persoană aflat în scaun rulant. Nu este întâmplătoare implicarea botoșăneanului în astfel de competiții, tatăl său fiind de asemenea de mulți ani în scaunul rulant, nu de puține ori Alexandru Corneschi dedicându-i părintelui său cursele și, desigur, victoriile.

"Mă numesc Alexandru Corneschi și sunt sportiv de performanță. Practic atletism de mai bine de 13 ani și cred că sportul leagă prietenii!

Anul trecut am câștigat cursa de 10 km din cadrul Maratonului București împreună cu Tudor, sportiv în scaun rulant. A fost momentul în care mi-am dat seama ca poți fi un campion indiferent de situația în care te afli.

Dăruirea și pofta de sport pe care le-am văzut la el m-au determinat să fiu ambasador al Fundației Motivation și să alerg și anul acesta la Maratonul București, pentru persoanele în scaun rulant.

Pe prietenii mei care doresc să se alăture acestei inițiative frumoase, îi invit să alerge alături de mine sau să doneze. Din fondurile strânse prin participarea la Maratonul București se vor dona scaune rulante pentru cei ce au nevoie de ele", sunt cuvintele lui Alexandru Corneschi, pe pagina oficială a competiției. 

AICI se pot face donațiile!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Desfășurare impresionantă de forțe la liceul din Trușești: Exercițiu de simulare a unui cutremur - FOTO

astăzi, 17:03
537

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a desfăşurat miercuri, între orele 11.00 – 15.00, la Liceul "Demostene Botez" din ...

"Aniversarea" și "Bocitoarele vesele", în acest weekend la Teatrul Eminescu!

astăzi, 16:11
147

Sâmbătă, 22 septembrie, la ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani a programat spectacolul cu trei nominalizări la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, în 2016: pentru cel m...

​Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean DJ 293 Dumeni - Havârna - FOTO

astăzi, 15:31
224

În cursul zilei de marți, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a efectuat o vizită în teritoriu pentru a verifica lucrările recent finalizate și calitatea st...