Un simbol al FC Botosani paraseste clubul dupa 13 ani! Andrei Patache a fost capitan la ultimul meci in tricoul botosanenilor! FOTO
SPORT

Conducerea clubului FC Botosani, impreuna cu noul antrenor, Costel Enache, au decis sa renunte la fotbalistul care timp de 13 ani a imbracat tricoul ros-alb-albastru, din care 11 ani la echipa mare.

Un simbol al FC Botosani paraseste clubul dupa 13 ani! Andrei Patache a fost capitan la ultimul meci in tricoul botosanenilor! FOTO

Este vorba despre fundasul dreapta Andrei Patache, in varsta de 29 de ani, cel care a imbracat de 212 ori tricoul echipei mari de la FC Botosani, in cei 11 ani, plus inca doi ani de zile petrecuti la juniorii clubului.

A bifat 88 de partide din Liga 1 si inca 115 meciuri in Liga a II-a. A purtat cu mandrie tricoul cu numarul 19, iar acum a venit timpul sa se desparta de echipa sa de suflet.

"Ii multumim mult lui Andrei Patache"

Decizia clubului este una surprinzatoare, mai ales ca Andrei Patache a fost si capitan in ultimul meci din Liga 1 din acest sezon. In plus, FC Botosani va ramane in sezonul viitor cu doar doi jucatori pe postul de fundas dreapta: Bogdan Ungurusan (34 ani) si Claudiu Juncanaru (21 ani).

"Andrei era liber de contract si nu a mai intrat in vederile noului antrenor. Chiar daca ramanea Leo Grozavu antrenor, tot nu era in vederile lui pentru ca vrem sa crestem un copil pe acel post. Era greu sa tinem doi jucatori cu experienta pe pozitia dreapta. Noi avem tot respectul pentru Andrei si ne pare rau. Noi nu ne-am batut joc de niciun jucator. Acsinte cand a vrut sa plece i-am respectat dorinta. Acum s-a incheiat un ciclu. La fel si cu Vasvari. Noi nu ne permiteam financiar sa tinem doi jucatori cu experienta pe acel post. Din aceasta cauza am luat decizia sa dam credit unui jucator tanar, cum este Juncanaru. A treia solutie va fi Mihai Roman in caz de avarie, pentru ca si-a facut treaba bine atunci cand a jucat fundas dreapta. Daca ramanea Patache trebuia sa renuntam la Juncanaru sau la Ungurusan. Noi il vedem bine pe Juncanaru pe postul de fundas dreapta, chiar daca el poate juca si la mijloc. Ii multumim mult lui Andrei Patache pentru anii petrecuti impreuna, pentru ca sunt putini jucatori botosaneni. Imi pare rau ca trebuie sa ne despartim. Acum vom vedea ce va decide viitorul, daca am facut o alegere buna sau nu", ne-a declarat presedintele FC Botosani, Cornel Sfaiter.

Andrei Patache este in acest moment in discutii cu mai multe echipe din Liga 1, urmand a lua o decizie zilele urmatoare.

L-au ratat pe Dumitras si-l pot pierde si pe Vasvari

Botosanenii au incercat sa transfere un alt botosanean pe postul de fundas dreapta. Andrei Dumitras, ramas liber dupa despartirea de Craiova, a ales sa semneze cu Viitorul Constanta. 

"L-am ratat pe Dumitras pentru ca noi avem un plafon salarial, un buget. I-am facut o oferta si am crezut ca reusit sa-l transferam, sa vina acasa, dar s-a dus la Hagi. Este un alt buget, alte obiective", a mai spus Sfaiter.

Pe langa Andrei Patache, FC Botosani l-au putea pierde si pe capitanul Gabriel Vasvari, care timp de aproape 11 ani a aparat culorile clubului. Motivul despartirii este unul financiar.




















 

 

Spune-ne opinia ta