Un jucator de la FC Botosani urmarit de scouterii unui club mare din Olanda, la meciul cu Targu Mures! Oferta clara de la Gigi Becali!
SPORT

FC Botosani este aproape de a da lovitura cu unul dintre cei mai talentati tineri fotbalisti din Romania. Acesta a fost urmarit la meciul cu ASA Targu Mures de impresarii unui club important din Olanda. In plus, Gigi Becali a facut si el o oferta pentru jucator.

Un jucator de la FC Botosani urmarit de scouterii unui club mare din Olanda, la meciul cu Targu Mures! Oferta clara de la Gigi Becali!

Olimpiu Moruțan, poreclit de colegi încă de pe vremea când evolua la Universitatea Cluj "Messi din Ardeal", a intrat în atenţia FCSB. Becali a făcut o primă ofertă pentru puştiul născut în 1999, dar aceasta a fost refuzată.

În vâstă de 17 ani, Moruţan este pe punctul să devină noua senzaţie a Ligii 1, el evoluând deja în 11 partide pentru gruparea moldavă în acest sezon. Drept urmare, formaţiile puternice din campionatul intern, dar şi unele echipe din străinătate sunt cu ochii pe el. Un stângaci rar, care lovește destul de des şi cu piciorul drept, mijlocaşul a primit de curând o ofertă tentantă de la Becali.



Conducerea Botoşaniului a refuzat suma propusă, convinsă că, fie va putea obţine mai mult de la latifundiar, fie "puştiul minune" va lua drumul Vestului. "Am discutat cu domnul Becali, el a făcut o ofertă care deocamdată nu e acceptată de Botoşani. Negocierile rămân deschise. Sunt şi alte echipe interesate, chiar la meciul cu Târgu Mureş au venit scouteri din Olanda să îl urmărească", a dezvăluit Florin Vulturar, impresarul jucătorului, pentru Digi Sport.

Din informaţiile Digi Sport, reprezentanţi ai lui PSV au fost în tribunele stadionului, iar aceştia au rămas impresionaţi de calităţile puştiului. Acesta a fost integralist în Botoşani - ASA Târgu Mureş 2-0.


(Hagi si Morutan in 2011)


De menţionat că Hagi, cel care adună cele mai mari talente din România, a dorit neapărat în anii precedenţi să îl transfere pe Moruţan, însă nu a reuşit. "Regele" l-a remarcat încă de acum 6 ani, la Cupa Hagi-Danone.

“E un băiat cu totul special, un talent cum n-am mai văzut. Oli dribla tot ce prindea și o făcea în viteză. Are un talent nativ pe care l-a dezvoltat și care îl face cu totul și cu totul special. Hagi l-a iubit din prima. Vă zic o întâmplare din 2011 sau 2012. Eram cu soția pe la cumpărături și-mi sună telefonul. Răspund: „Salut, Gică la telefon”. Zic: Care Gică? „Gică Hagi. Fii atent, e un copil, Olimpiu Moruțan. Ce mai face? Îmi place extraordinar și-aș vrea să vină la noi. Zic: păi trebuie să vorbiți cu cei de la club, cu părinții, nu știu, eu pregătesc doar grupa. Apoi a mai sunat și s-a interesat mereu de Olimpiu. Nu știu de ce n-a ajuns, nu știu dacă va ajunge. Driblingul său te face să-l iubești. E jucător rasat, va ajunge mare pentru că are și un bun simț, o modestie aparte”, spune Ormenișan, unul dintre antrenorii care i-au ghidat paşii în fotbal la "U", pentru actualdecluj.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
7

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
11

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
25

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...