Un fotbalist român dezvăluie cum a făcut blaturi: S-a deghizat în arbitru și încasa mii de euro

 Cu o nonsalanta incredibila, el afirma ca a trucat meciurile pentru a face rost de bani pentru tratamentul tatalui sau, bolnav de cancer.

Un fotbalist român dezvăluie cum a făcut blaturi: S-a deghizat în arbitru și încasa mii de euro

Un fotbalist roman a dezvaluit felul in care a facut numeroase blaturi in perioada recenta. Cu o nonsalanta incredibila, el afirma ca a trucat meciurile pentru a face rost de bani pentru tratamentul tatalui sau, bolnav de cancer.

Fundasul central Alin Stoica (foto stanga, 30 de ani) a evoluat in cariera pentru Astra, Petrolul, Otopeni, Chiajna, Fortuna Brazi si ASA Targu Mures, dar si pe la mai multe echipe mici din strainatate. Avand o cariera fara stralucire, Stoica recunoaste ca a trucat mai multe meciuri pentru a face rost de bani.

Totul s-a intamplat in 2016, cand Stoica s-a deghizat in arbitru si a condus mai multe meciuri amicale din Cipru, ale unor echipe precum Kuban Krasnodar, Ural, Rad Belgrad, Spartak Moscova 2, Lokomotiv Moscova U21 si AEL Limassol.

Stoica spune ca a ajuns in Cipru adus de fundasul central leton Kirils Grigorovs, care in prima faza i-a oferit cate 500 de euro pentru fiecare meci arbitrat.

El afirma ca a acceptat sa arbitreze meciurile deoarece avea nevoie de bani pentru a-si ajuta tatal. "Parintii mei erau in Turcia unde tatal meu facea tratament pentru cancer. Era in faza terminala, Doctorii din tara ii mai dadeau doua luni de trait. Turcii ne-au dat sperante si ne-au spus ca are 60 la suta sanse de supravietuire. Tatal meu a mers acolo pentru imunoterapie si radioterapie, dar ne costa 40.000 de euro", a spus Stoica pentru Gazeta Sporturilor.

Stoica spune ca a vrut sa renunte dupa primul meci, insa Kirils l-a convins sa ramana. Cand a aflat ca trebuie sa trucheze meciurile, a cerut sa primeasca mai multi bani.

"Cred ca in primul meci a fost cu o echipa din Rusia sau din Serbia, dar nu s-a intamplat nimic. Mi-am luat banii si am vrut sa plec, insa Kirils mi-a zis sa mai raman. Aveau multe meciuri. I-am zis ca nu sunt arbitru si ca nu ma princep. 'Nici nu trebuie sa te pricepi', mi-a spus. Adica ce sa fac? 'Poate la un anumit meci nu trebuie sa ridici fanionul. Sa-l lasi joc, te faci ca nu vezi'. Cand am vazut ce trebuie sa fac, i-am cerut 1.000 de euro de meci. Mi-a dat 1.000", si-a amintit Stoica.

Potrivit sursei citate, Stoica a arbitrat nu mai putin de 15 meciuri in cantonamentul din Cipru. El primea indicatii la fiecare meci.

"Kirils vorbea cu un cipriot si spunea: 'La meciul de maine, nu ridica fanionul! Lasati jocul liber!'. La alt joc, 'ridicati!'. La unele meciuri avea nevoie de goluri, asta dadea de inteles. Nu a spus niciodata clar", a explicat Stoica.

In meciurile cu Stoica in rol de arbitru s-au comis numeroase greseli de arbitraj: penaltiuri inventate, goluri anulate, totul pentru ca scorul sa iasa asa cum isi dorea reteaua care paria pe meciuri trucate.

Potrivit sursei citate, si alti fotbalisti romani au mai arbitrat in Cipru. Este vorba despre Silviu Posteuca (jucator crescut de Dinamo), Adrian Udrea (ex-Academica Clinceni) si Alex Dragomir (fost conducator la Academica Clinceni).

Reteaua ar fi dirijata de chinezul Eric Mao, despre care se spune ca ar avea legaturi cu mafia pariurilor. El a fost implicat si la clubul Academica Clinceni, banuit in acele vremuri pentru trucarea unor partide.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...