Un egal chinuit cât o victorie! FC Botoşani- Concordia Chiajna 1-1! GALERIE FOTO
SPORT

Bine aţi revenit pe Municipal, astăzi vă oferim o victorie! Aşa ar fi trebuit să se întâmple în primul meci oficial susţinut de FC Botoşani în acest an pe Municipalul Botoşani, însă Concordia Chiajna s-a dovedit o "nucă tare" pentru elevii lui Grozavu. S-a înregistrat un egal care doar consolează formaţia botoşăneană.

Un egal chinuit cât o victorie! FC Botoşani- Concordia Chiajna 1-1! GALERIE FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Parcă nu au avut suficient timp la dispoziţie să domine, să câştige. Abia la sfârşitul partidei parcă s-au mai dezmorţit, dar fluierul de final le-a spart speranţele. Astfel că jucătorii lui FC Botoşani se consolează cu un egal cu Concordia Chiajna, după un meci chinuit, pe o vreme cu totul nefavorabilă. Cu o contribuţie bună a lui Laurenţiu Buş. elevii lui Grozavu îşi trec în cont un egal. Merită însă amintit şi George Miron care a comis-o din nou.

CUM A FOST:

Pe o vreme câinoasă- ne aflăm totuşi la începutul lunii februarie, câteva sute de botoşăneni şi-au făcut apariţia pe Municipal, pentru a asista la prima întâlnire fotbalistică oficială a FC Botoşani, în compania Concordiei Chiajna.

La ora 17, la Staţia Meteo Botoşani se înregistrau 1,6ºC. Cerul este acoperit, nebulozitatea atmosferică este destul de accentuată, la fel ca şi umiditatea iar vântul suflă slab. Nu sunt tocmai condiţii de meci, dar ne conformăm regulilor.

De când joacă pe prima scenă fotbalistică a ţării, FC Botoşani s-a întâlnit cu Concordia Chiajna în 10 partide, din care nouă în campionat şi una în Cupa Ligii. În cele zece partide, între cele două echipe s-a stabilit un soi de egalitate, dat fiind că botoşănenii au câştigat trei partide, la fel ca ilfovenii, în timp ce patru jocuri s-au încheiat la egalitate.

În acest meci, al 11-lea, Leo Grozavu începe cu un melanj între jucătorii cu cu care FC Botoşani a început sezonul şi câţiva dintre cei sosiţi în pauza competiţională. Aşadar, îi avem pe Călin Albuţ, Bogdan Unguruşan, Stelian Cucu, Andrei Miron, Nicolae Muşat, Mihai Roman, Gabriel Vaşvari (căpitan), Laurenţiu Buş, Alin Cârstocea, Robert Elek, Andrei Herghelegiu.

Rezerve vor fi Alberto Cobrea, Andrei Patache, Andrei Burcă, Mihai Bordeianu, Olimpiu Moruţan, Endrick Dos Santos şi Alex Târnovan.

De partea cealaltă, Dan Alexa îi aruncă în joc pe Cristian Bălgrădean (căpitan), Ştefan Bărboianu, Alin Dorbosavlevici, Cristian Melinte, Nicolae Bucurică, Raul Costin (fost jucător al Botoşaniului n sezonul 2014- 2015), Alexandru Albu, Tiberiu Serediuc, Ovidiu Herea, Marius Cristescu şi Cristian Ciobanu. Rezerve vor fi Virgil Drăghia, Patrice Feussi, Valentin Munteanu, George Pena, Robert Răducanu, Florin Răsdan şi Augustin Grădinaru.

"Trebuie să câştigăm. Va fi greu dar trebuie să câştigăm!", afirmă suporterii botoşăneni, aflaţi pentru prima oară pe stadion în acest an. Cu acelaşi gând încep şi fotbaliştii FC Botoşani acest meci.

Concordia Chiajna nu are suporteri în această după-amiază la Botoşani, sectorul dedicat oaspeţilor fiind gol..

Ceaţa a acoperit stadionul în aşa măsură încât suporterii din Tribuna 1 nu văd în Tribuna 2 decât nişte umbre şi curiozitatea tuturor se referă la cum vor vedea fotbaliştii mingea. Chiar şi în aceste condiţii, meciul trebuie să se desfăşoare.



Meciul a început!

În minutul 5, Albuţ scapă mingea, dar tuşierul semnalizase o greşeală a ilfovenilor.

Primul atac mai consistent al FC Botoşani la poarta lui Bălgrădean are loc în minutul 9, dar portarul ilfovenilor reţine fără probleme. Dar încă se rămâne în jumătatea oaspeţilor.

Suporterii ţin neapărat să-l enerveze pe Dan Alexa, strigându-i aluzii mai mult sau mai puţin subtile legate de relaţia pe care acesta ar fi avut-o cu Anamaria Prodan, soţia antrenorului Stelei, Laurenţiu Reghecampf. Alexa zâmbeşte larg şi nu pare impresionat.

Minutul 15 ridică suporterii în picioare, după ce un jucător al Concordiei îl faultează pe Herghelegiu, aflat în mişcare spre poarta lui Bălgrădean. Arbitrul nu vede, asistentul nu vede, suporterii urlă.

MInutul 17: agitaţie la poarta lui Albuţ după ce Miron loveşte cu capul, din greşeală după cum s-ar părea, pe Herea. Urmează un penalty pe care Albuţ nu reuşeşte să-l apere. Scorul devine 0-1 pentru Concordia.

Şoc total! Suporterii critică în cei mai duri termeni prestaţia arbitrului şi a tuşierului în sarcina căruia pun eşecul de mai devreme.

Vaşvari pune în pericol poarta lui Bălgrădean, dar şutul trece pe lângă buturi.



Am depăşit jumătatea prime reprize, dar botoşănenii nu reuşesc să valorifice nicio apropiere de poarta Concordiei.  Ca atare, elevii lui Leo Grozavu sunt în continuare conduşi de jucătorii lui Dan Alexa, antrenor contestat în toate felurile de suporterii botoşăneni. Jocul nu pare consistent, ci mai degrabă conjunctural.

Prima schimbare la FC Botoşani survine în minutul 34, atunci când Alin Cârstocea este înlocuit de MIhai Bordeianu. Cu greu, pentru că arbitrul Radu Petrescu parcă nu voia să vadă semnalele de pe margine.

Încă o şansă ratată de botoşăneni de a egala, în minutul 45. Prima repriză se prelungeşte cu 2 minute.

Meciul reîncepe după pauza regulamentară. Botoşănenii lui Grozavu sunt obligaţi ca în această repriză măcar să recupereze handicapul de un gol.

Fotbaliştii de la FC Botoşani par că au început mai bine cea de-a doua repriză a meciului şi tot încearcă să egaleze, ţinând jocul în jumătatea ilfovenilor. Vaşvari a tentat poarta lui Bălgrădean, dar a lovit peste transversală.

Schimbare la Concordia Chiajna, Cristian Ciobanu fiind înlocuit în joc de Dumitru Munteanu.

Dubios stil de joc au ilfovenii şi nici nu ar trebui să ne mirăm, în condiţiile în care sunt antrenaţi de "chirurgul" Dan Alexa. Faulturi frecvente dar insuficient de tari încât să-l oblige pe arbitrul Petrescu să le sancţioneze.

Minutul 58: Robert Elek este înlocuit de Olimpiu Moruţan.

Mihai Roman este cel care "sparge gheaţa" şi este sancţionat cu cartonaş galben în minutul 62.

LAURENŢIU BUŞ EGALEAZĂ!!!
A treia tentativă a noului venit în echipă, Laurenţiu Buş, reuşeşte în minutul 71, când jucătorul îl păcăleşte pe Bălgrădean şi egalează!




Arbitrul mai scoate o dată cartonaşul galben, dar pe care îl trece în contul Concordiei.

Ultima schimbare la FC Botoşani- Herghelegiu iese din teren, în joc intrănd Alex Târnovan.

Şi Alexa face ultima schimbare înre jucătorii săi şi-l scoate pe mult- huiduitul Serediuc, înlocuit fiind cu Grădinaru.

Căpitanul Vaşvari este sancţionat cu cartonaş galben, cu trei minute înainte de finalul partidei.

Rămâne cum am stabilit: cu încă un egal, FC Botoşani nu reuşeşte să treacă de Concordia în seria întâlnirilor directe. Deşi au tras tare pe final de meci, niciunul dintre atacurile pe poarta lui Bălgrădean nu a fost valorificat.
Scor final FC Botoşani- Concordia Chiajna 1-1.

Arbitrul Radu Petrescu părăseşte stadionul în corul huiduielilor şi a înjurăturilor suporterilor. Ce-i drept, prestaţia sa a fost cel puţin îndoielnică.

GALERIE FOTO:



























 

Spune-ne opinia ta