Un botoşănean, printre vedetele din România care vor lua startul la Wings for Life!

Un botoşănean, printre vedetele din România care vor lua startul la Wings for Life!
Pe 3 mai 2015, ambasadorii locali Wings for Life World Run – Mihaela Radulescu, Dani Otil, Daniel Osmanovici, Toma Coconea, Paul Dicu, Andrei Rosu, Alexandru Nicolau si Alexandru Corneschi (Botoşani) - vor lua startul celui mai mare eveniment de alergare din lume. Pentru prima oara, se vor afla la start si persoanele aflate in scaun rulant. Printre ei, se numara si George Balta, ambasadorul Wings for Life World Run in Romania.

Citeste si Wings for life! ALEXANDRU CORNESCHI va alerga într-o competiţie mondială pentru tatăl său, imobilizat în scaunul cu rotile!

Gabriela Szabo si Zsolt Gyongyossy, Alin Petrache, Andreea Raducan, Sandra Izbasa, Marian Dragulescu, Victor Hanescu, Bogdan Voina, Mihai Donisan si Vlad Hagiu sunt doar cativa sportivi care s-au alaturat cauzei si vor veni pe 3 mai sa alerge pentru cei care nu pot. Alte vedete locale, precum Carmen Bruma, Mircea Badea, Roxana Ciuhulescu, Joseph Hadad, DOC, Silviu Pasca ne-au aratat ca le pasa si se vor afla la startul Wings for Life World Run.
 
Cei care doresc sa alerge alaturi de ei, se mai pot inscrie pana marti, 28 aprilie, ora 24 pe www.wingsforlifeworldrun.com/ro sau in ziua concursului, intre orele 09-11, insa locurile vor fi limitate la 2.500 de participanti.
 
Ei vor alerga pentru cei care nu pot
si astfel vor ajuta la indeplinirea obiectivului Wings for Life – sa gaseasca un remediu impotriva traumatismelor coloanei vertebrale.
 
Pe 3 Mai 2015, ora 14:00 (ora Romaniei), mii de alergatori din 35 de locatii de pe 6 continente vor lua startul in evenimentul care schimba regulile unui maraton obisnuit; cursa nu are o distanta fixa si toti alergatorii din intreaga lume vor lua startul in acelasi timp. Niciodata, in istoria sportului nu a mai avut loc un astfel de eveniment. Toate acestea pentru a ajuta la indeplinirea misiunii Wings for Life: sa gaseasca un remediu pentru vindecarea traumatismelor maduvei spinarii.
 
La Bucuresti startul se va da din parcarea Selgros Pantelimon, iar traseul va continua pe DN3-DN3A, pe ruta Bucuresti–Fetesti.

 
"Niciodata nu a mai avut loc o competitie ca aceasta. Nu exista o linie de finis, asa cum este la fiecare cursa traditionala. Aici, participantii vor alerga in fata unei "masini oficiale de finis", fiecare masina fiind dotata cu acelasi echipament de cronometrare conectat la un clasament mondial in timp real. Dupa o jumatate de ora dupa ce participantii au luat startul, masina oficiala de finis va pleca in urma lor cu o viteza constanta. Odata ce masina oficiala de finis depaseste un participant, pentru acesta cursa se va incheia. Asa va decurge intreaga cursa pana cand cate ultimul alergator si ultima alergatoare din intreaga lume vor ramane in competitie. ei vor fi incoronati campionii mondiali Wings for Life World Run", ne-a informat Daniel Pisica, directorul de concurs, conform unui comunicat remis redacţiei Ştiri.Botoşani.
 
In Romania, Masina Oficiala de Finis va fi condusa de catre Felix Baumgartner, omul care a depasit viteza sunetului in proiectul Red Bull Stratos.
 
Se estimeaza ca 3,000,000 de oameni din intreaga lume se confrunta cu afectiuni ale maduvei spinarii. In fiecare an, aproximativ 130,000 de persoane sunt implicate in accidente care le afecteaza maduva spinarii, urmate de paralizie – majoritatea persoanelor sunt victime ale unui accident rutier. Initiativele de cercetare in aceasta directie apartin in mare parte organizatiilor private. Fiind o organizatie non-profit, Wings for Life se bazeaza pe ajutor si donatii pentru a strange fonduri care sa sustina proiectele de cercetare. Wings for Life foloseste garantat 100% din donatiile primite pentru a fi folosite in proiectele de cercetare.
 
Cei care doresc sa ia parte la evenimentul de pe 3 Mai 2015, se pot inscrie pana pe 28 aprilie 2015 pe www.wingsforlifeworldrun.com. Ca organizator oficial al Wings for Life World Run in toate tarile participante, va asiguram ca 100% din incasarile generate de Wings for Life World Run, inclusiv taxa de inscriere, vor fi donate de Red Bull Group catre Wings for Life pentru cercetarea leziunilor maduvei spinarii.
 
Alergand la acest eveniment, nu numai ca vei fi parte dintr-un eveniment global cu adevarat revolutionar, dar vei ajuta la gasirea unui remediu pentru vindecarea traumatismelor maduvei spinarii, transmit organizatorii.

Alexandru Corneschi s-a născut pe 17 iulie 1991, în Botoşani, şi practică atletismul de peste 10 ani. A fost elev la Liceul Sportiv Botoşani, antrenat de prof. Daniela Iolanda Vieru, apoi a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii "Valahia" din Târgovişte, în prezent fiind în anul II de Master (Performanţă sportivă) la Universitatea Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau. Anul trecut, el a participat pentru prima dată în competiţia Wings for Life.

"Nu voi alerga pentru premii, nu voi alerga pentru cupe sau medalii, nu voi alerga pentru glorie, ci voi alerga pentru cei care nu pot, pentru cei cu care soarta a fost crudă și le-a răpit bucuria de a face mișcare. Voi alerga la Wings for Life România pentru cei care nu pot, dar cel mai important, voi alerga pentru tatăl meu care este imobilizat în scaunul cu rotile de o boală degenerativă a sistemului nervos"
, spunea în 2014 Alexandru Corneschi.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întrerupe apa în centrul orașului. Vezi străzile afectate!

Marţi, 18 Septembrie 2018
1277

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani anunţă că miercuri, 19 septembrie 2018, în intervalul orar 9:00-16:00, S.C. Elsaco Electronic S.R.L. are programate lucrări în zona Pietonal Trans...

Adolescent în comă, găsit de o bătrână în scara blocului!

Marţi, 18 Septembrie 2018
172

Spaimă teribilă pentru o bătrână care, vrând să iasă din apartament, a dat pe scara blocului peste un adolescent despre care a crezut inițial că nu mai suflă! Femeia a sunat ...

A crezut că e în România, dar a fost imediat arestată: O româncă beată a făcut scandal într-un spital din Italia!

Marţi, 18 Septembrie 2018
729

O femeie româncă în vârstă de 36 de ani a fost arestată în provincia Padova din Italia, după ce a făcut scandal într-un spital la care a fost transportată în ...