Tudor Chirilă a răbufnit după ce fratele său a fost dat afară de la ASA Târgu Mureş: "Au încercat să-i impună jucători imediat după meciul cu Botoşani"

Tudor Chirilă a răbufnit după ce fratele său a fost dat afară de la ASA Târgu Mureş: "Au încercat să-i impună jucători imediat după meciul cu Botoşani"

   Foto: Prosport

Tudor Chirilă, fratele antrenorului Ionuţ Chirilă, dat afară de la ASA Târgu Mureş, după doar trei săptămâni, a publicat un mesaj vehement la adresa lucrurilor care se petrec la clubul din zona retrogradării.

În vizorul lui Tudor Chirilă, arata prosport.ro, au fost Gabriel Mureşan şi viceprimarul Petre Maior, pe care i-a acuzat că l-au „săpat” pe fratele său:

"ASA TG MUREŞ a schimbat antrenori pe bandă rulantă. Este o echipă în prag de retrogradare, aflată în insolvenţă, cu un lot îmbătrânit (cel mai bătrân din Liga 1) unde se duce o luptă între generaţii. Când Ionuţ Chirilă a semnat, i s-a sugerat că este binevenit să construiască şi nu i s-au impus victorii.

Am privit meciul cu Pandurii la televizor şi cred că ar fi trebuit apreciat faptul că ASA a reuşit un egal după ce a rămas în zece oameni preţ de cincizeci de minute. Am fost la meciul de la Voluntari pe care echipa l-a pierdut cu 2-1 şi am văzut cum unul dintre liderii echipei, Mureşan, un fotbalist experimentat, greşea pasă după pasă şi juca într-un dispreţ total faţă de construcţie. Nu am remarcat numai eu acest lucru ci şi conducerea ASA Tg MUREŞ (eram în aceeaşi lojă eu fiind invitat de frate-miu). Când Mureşan a fost schimbat imediat după pauză (spre uluirea lui) echipa a jucat mult mai bine şi a reuşit să preseze. Cel mai bun om de la ASA Tg Mureş a fost în a doua repriză Petra, un jucător de 19 ani promovat de la echipa a doua de Chirilă, jucător despre a cărei existenţă conducerea nici măcar nu ştia".

Discursul lui Tudor Chirilă a continuat pe un ton şi mai apăsat: "Cunosc şi faptul că lui frate-miu conducerea a încercat să-i impună jucători în primul unsprezece imediat după meciul cu Botoşani. Când urmăream jocul cu Voluntari l-am auzit pe viceprimarul Claudiu Maior exclamând că jucătorii ar trebui să tragă la poartă că "el aşa le-a spus la pauză". Deci finanţatorul unui club, autoritate locală, merge în vestiar şi dă indicaţii tehnice jucătorilor. Jucătorii nu ar trebui să fie sub directa autoritate a antrenorului şi atât?

Însă când un jucător respectat, dar pe cale să devină istorie, are posibilitatea de a scurtcircuita relaţia de subordonare pe care ar trebui să o aibă cu principiile antrenorului şi stabileşte o "bisericuţă" cu preşedintele sau finanţatorul atunci există o problemă", a scris Tudor Chirilă.

"Dacă metodele lui Ionuţ Chirilă sunt infantile înseamnă că tot aşa au fost şi cele ale lui Grigoraş, Miriuţă, Ciorceri, Bonetti, Dan Alexa, Ilie Stan, antrenorii schimbaţi la Mureş în ultimul an şi ceva.

Mi se pare absurd să angajezi un antrenor care doreşte să-şi facă profesia, căruia îi promiţi stabilitate, doar pentru a-l demite pentru că nu îţi face jocurile. Şi mi se pare abject să te foloseşti de jucători pentru că nu vrei să-ţi asumi demiterea unui antrenor.

Fotbalul românesc este condus la fel ca România: prost. Victimele sunt mereu cei care vor să munceasă", a fost mesajul postat pe pagina personală de facebook.

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

OPINII: Să omorâm sindromul Caragiale

Marţi, 9 Octombrie 2012
76

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...