Trei titluri de campioni naţionali

Trei titluri de campioni naţionali

 Patru medalii din care trei de aur, reprezintă performanÅ£a sportivilor botoşăneni la Campionatul NaÅ£ional de cros ce s-a desfăşurat sâmbătă la BotoÅŸani. Performerul competiÅ£iei a fost din nou Ciprian Åžuhanea cel care  

Atleţii botoşăneni au avut o comportare de excepţie la Campionatul Naţional de cros ce s-a desfăşurat la Botoşani, aceştia reuşind să cucerească trei medalii de aur şi una de bronz, performerii competiţiei fiind Ciprian Şuhanea la băieţi şi Cristiana Frumuz la fete. Prima sportivă ce a urcat pe podium a fost Cristiana Frumuz, antrenată de mama ei Iolanda Daniela Macovei. Atleta botoşăneană a reuşit să termine cursa pe locul trei şi să contribuie decisiv la câştigarea titlului naţional în proba pe echipe. Cristiana Frumuz, alături de Andreea Arsene, Crina, Andriciuc, Giorgiana Bîrsan şi Maricica Mucuţă, au reuşit să cucerească titlul naţional pe echipe. La scurt timp, botoşănenii prezenţi au avut un nou motiv de motiv de satisfacţie deoarece Ciprian Şuhanea, sportivul pregătit de Laura Cojocariu a făcut o cursă de excepţie câştigând fără nici un fele de emoţii şi cucerind titlul naţional atât la individual cât şi pe echipe, alături de Răzvan Strâmbu, Alexandru Corneschi, Sorin Păltinişanu, Florin Mucuţă, Adrian Murariu. Cei doi sportivi botoşăneni ce au urcat pe podium în proba individuală, vor reprezenta România la Campionatul European de cros ce va avea loc în Spania. `Nu pot spune că a fost grea cursa dar nici uşoară. Vântul ne-a creat ceva probleme, dar e bine că am câştigat. Acum depinde de cum o să fiu pregătit şi nu pot să spun dinainte pe ce loc mă voi clasa la Campionatul European`, a declarat Ciprian Şuhanea.

`Suntem fericiţi că am câştigat`

Laura Cojocariu, antrenoarea lui Ciprian Şuhanea consideră că nu e prea mult timp de savurat acest succes şi că trebuie continuată pregătirea în vederea Campionatului European din Spania.

 

 

 `Suntem fericiţi că am câştigat şi am demonstrat că suntem cei mai buni. Fiind acasă a fost un atu şi o grijă în plus că trebuie neapărat să câştigăm. Ne pregătim pentru campionatele europene din Spania, unde sperăm să urcăm pe podium pentru că anul trecut Ciprian a obţinut un loc trei şi de aceea aspirăm la un loc I. Sperăm să ţină vremea şi sănătatea în primul rând`, declarat Laura Cojocariu, antrenoarea lui Ciprian Şuhanea.

Conducere fericită

Conducerea Liceului cu Program Sportiv s-a arătat extrem de fericită de performanţele obţinute de proprii elevi, directorul Ioan Huncă felicitând atât sportivii cât şi pe antrenorii acestora. `Nu numai că sunt mulţumit dar chiar mi-au dat şi lacrimile pentru că din concurenţii care au fost astăzi aici, cei de la Liceul cu Program Sportiv au triumfat, au obţinut medaliile de aur atât la fete cât şi la băieţi în probele pe echipe, medalie de aur la individual prin Şuhanea Ciprian, această certă valoare a atletismului românesc şi medalie de bronz prin Frumuz Cristiana la fete. Ce îşi poate dori mai mult un conducător de unitate decât să vezi copii liceului pe podium la o final de Campionat Naţional. Felicit întreg colectivul de cadre didactice de la Liceul cu Program Sportiv pentru buna pregătire a copiilor şi pentru rezultatele obţinute`, a spus Ioan Huncă, adăugând că îşi doreşte o medalie la Campionatul European: `Avem deja trei copii în lotul naţional, Şuhanea Ciprian, Strâmbu Răzvan şi Frumuz Cristiana. Cert, vor merge la europene Şuhanea Ciprian şi Frumuz Cristiana, în timp ce Răzvan Strâmbu e foarte posibil să meargă din postura de rezervă. Ne dorim o medalie la europene, indiferent ce culoare`.

Zsolt Gyongyossy felicită Botoşaniul

Antrenorul federal al FRA şi fostul antrenor al campioanei olimpice Gabriela Szabo s-a arătat încântat de organizare, felicitându-i pe cei ce s-au ocupat de acest lucru.

 

 

 `Vreau să felicit în primul rând organizatorii şi în ultimul rând Botoşaniul. Am venit prima dată la Botoşani, e o surpriză plăcută, pentru că am găsit nişte oameni extraordinari, inclusiv catedra de atletism, domnul director Huncă şi cu motorul atletismului doamna Cojocariu şi doamna Macovei, Zachiu, Mihaela Ungureanu. E un colectiv, care efectiv a făcut minuni. Să nu uităm de acest traseu, care într-adevăr este un traseu de cros. Anul trecut doamna Cojocariu a obţinut un loc trei prin Şuhanea la europene la individual, anul acesta va fi mai greu, dar am mare încredere în ei. Din păcate trebuie să spunem şi lucrurilor pe nume, din păcate avem mari probleme la selecţie ca număr de participanţi. La junioare fete unde eram noi campioni europeni şi la echipă şi la individual, au fost prezente numai trei echipe. Avem probleme de participare, dar nu ne plângem şi de aceea suntem aici, să punem umărul şi să redresă şi să readucem atletismul unde a fost`, a spus Zsolt Gyongyossy, adăugând că urmează patru ani de reconstrucţie a atletismului românesc: `Strategia noii conduceri are o perioadă de patru ani, asta înseamnă 2012. în 2012 la Londra, trebuie să fim acolo unde am fost în urmă cu câţiva ani`. (S.B.)

 

Mai multe fotografii de la CN de cros de la Botoşani puteţi vedea în galeria foto.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
87

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
98

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
124

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...