Trei puncte smulse oltenilor! FC Botoşani-Pandurii Târgu Jiu 3-1! FOTO
SPORT

Mai cu nervi, mai cu fericire, mai cu huiduieli, a trecut şi meciul cu Pandurii, meci câştigat onorabil de FC Botoşani, cu scorul de 3-1. După momente care le-au albit părul suporterilor, dar şi antrenorilor, FC Botoşani a reuşit să valorifice repriza secundă şi să-şi revină din şocul cauzat de egalarea Pandurilor din prima repriză.

Trei puncte smulse oltenilor! FC Botoşani-Pandurii Târgu Jiu 3-1! FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

A fost însă nevoie de concentrare şi determinare, recuperate cu greu de elevii lui Leo Grozavu după un start bun al partidei, urmat de o mulţime de erori, individuale şi de grup, ale jucătorilor. Dar totul e bine atunci când se termină cu bine.

CUM A FOST:

Pe Municipalul botoşănean nu a venit încă primăvara, dar temperaturile de prânz şi programarea meciului la 13:30 creează condiţii pentru ca suporterii botoşăneni să vină în număr mai mare la spectacolul aşteptat în ultimul meci din sezonul regulat, derulat de FC Botoşani e teren propriu împotriva "Pandurilor" de la Târgu Jiu.

La ora 13, la Staţia Meteo Botoşani se înregistrau 7ºC.

În primul 11, Leo Grozavu aduce modificări în schema cu care începea de regulă meciurile. Astfel, în poartă se va afla Alberto Cobrea, iar căpitan de echipă va fi în meciul de astăzi Andrei Patache. Alături de cei doi, se vor afla în teren şi Răzvan Tincu, Andrei Miron, Sergiu Popovici, Alin Cârstocea, Stelian Cucu, Laurenţiu Buş, Mihai Roman, Benjamin Kuku şi Mihai Bordeianu.

Rezerve vor fi Călin Albuţ, Cătălin Golofca, Andrei Hergheligiu, Gabriel Vaşvari, Olimpiu Moruţan, Lorand Fulop şi Endrick Dos Santos.

De partea cealaltă, Flavius Stoican îi va alinia pe Daniel Popescu, Samson Nwabueze, Cornel Ene, care va fi şi căpitan al echipei, Florin Ilie, Marian Buşu, Ionuţ Zaina, Daniel Stana, Jeffery Ket, Cătălin Hlistei, Dragoş Firţulescu şi Sergiu Negruţ. Pe banca de rezerve a Pandurilor se vor afla Laurenţiu Popescu, Ionuţ Tătaru, George Negoiţă, Rodemis Trifu, Paul Batin, Adelin Pîrcălab şi Daniel Mărgărit.

Meciul va fi arbitrat de Andrei Chivulete, ajutat de asistenţii Florin Păunescu şi Adrian Popescu.

Cum vremea s-a dezmorţit, şi numărul suporterilor prezenţi pe stadion s-a mărit. Nerăbdători să-şi vadă favoriţii, îşi caută locurile, schimbă o vorbă, mai comentează strategia antrenorului Leo Grozavu şi cu toţii speră că la capătul celor 90 de minute vor pleca acasă fericiţi, ca după un meci bun.

Conducerea clubului a transmis un mesaj de mulţumire suporterilor pentru că, indiferent de vreme, au fost alături de echipă pe Stadionul Municipal, ridicând astfel FC Botoşani în topul echipelor cu cei mai activi şi mai numeroşi suporteri, după Steaua şi Dinamo.

Meciul a început!

Primul minut, prima acţiune la poarta lui Popescu, după ce Kuku şi Patache au încercat să deschidă scorul cu o acţiune în doi. Nu au reuşit dar a fost suficient cât să dea emoţii jucătorilor lui Flavius Stoican.

GOOOOOOOOOOOOL FC BOTOŞANI! Mihai Roman îl execută fără drept de apel pe un Popescu siderat! Minutul 11- FC Botoşani- Pandurii Tg. Jiu 1-0!

Scorul se schimbă din nou în minutul 20, când Sergiu Negruţ îl pune în fund la propriu pe Alberto Cobrea, cu ajutorul, culmea! lui Andrei Miron, care dă dovadă, pentru a doua oară în acest meci, de inabilitate, pasând unui adversar. FC Botoşani- Pandurii Tg. Jiu 1-1.

Ceva s-a întâmplat cu jocul botoşănenilor, surprinşi de golul "pandurilor", care a adus egalarea. Joc fracturat, bulversare totală şi o tragere de timp incredibilă, pase proaste şi întoarceri către mijlocul terenului fără niciun sens! Asta fac elevii lui Leo Grozavu, în timp ce antrenorul se ceartă cu un suporter.

De partea cealaltă, suporterii îşi pierd răbdarea şi nu mai suportă erorile jucătorilor. Pentru prima oară în acest sezon, spectatorii au huiduit prestaţia lamentabilă a jucătorilor. Poate îşi vor mai reveni pe parcursul meciului însă în acest moment asistăm la ceva ce seamănă a fotbal de maidan, nu fotbal profesionist.

Prima repriză a meciului s-a încheiat, dar lăsând un gust amar suporterilor. Asta în condiţiile în care 15 minute din meci, mingea s-a plimbat aiurea printre jucători, cu pase proaste. Au urmat apoi două atacuri la poarta lui Cobrea, dar insuficient gândite.

Scorul pe Municipal rămâne 1-1.

Cea de-a doua repriză începe cu schimbări în teren, ambii antrenori modificând formula de joc. Astfel, Flaviu Stoican l-a trimis în teren pe Trifu, în locul lui Firţulescu. De partea cealaltă, Grozavu a decis ca Patache şi Bordeianu să fie înlocuiţi de Golofca şi Moruţan.

Partida a reînceput.

"I-a trecut un păcat" au oftat la unison suporterii după ce Alberto Cobrea mai că era să fie executat de Trifu, aflat singur în faţa porţii botoşănenilor. Nu par că s-au mobilizat prea bine elevii lui Grozavu, tot temători şi tot bulversţi par după pauză.

Cartonaş galben pentru Trifu după ce l-a faultat pe Buş aproape de marginea terenului asta în timp ce Samson abia se ridica după un contact cu un jucător de-al Botoşanilor.

Fost jucător al FC Botoşani, Paul Batin intră în joc în locul lui Stana.

Calmul Stoican şi-a pierdut şi el răbdarea şi se agită la marginea tereului, strigându-şi, pe rînd, jucătorii şi dându-le indicaţii. Leo Grozavu s-a ascuns sub copertina băncii de rezerve, după ce şi-a certat de câteva ori jucătorii.

GOOOOOOOOOOOOOOOL FC BOTOŞANI! KUKU MARCHEAZĂ DIN NOU! Minutul 61: FC Botoşani- Pandurii 2-1!

Grozavu readuce decarul în teren- în minutul 74, Alin Cârstocea este retras in joc, în locul lui intrând Gabriel Vaşvari.

Mai tineţi minte reclama cu Fănică-Hamsterică, cel care ronţăia nervos? Cam aşa ronţăie seminţe şi suporterii botoşăneni, mâinile ridicându-se la nivelul gurii sacadat.

Cartonaş galben şi pentru Cornel Ene, pentru un fault.

Schimbare şi la Pandurii- Jeffery ste înlocuit cu Negoiţă.

GOOOOOOOOOOOOOL FC BOTOŞANI! Cătălin Golofca îşi spală păcatele şi marchează cel de-a treilea gol al botoşăneilor!
Nervi în tabăra Pandurilor, o persoană din stafful echipei, aflată pe banca de rezerve, a lovit în plexiglasul copertinei, atrăgând criticile suporterilor botoşăneni.

Ratare incredibilă a lui Buş, fugărit de portarul Pandurilor în timp ce avea mingea la picior. A tras greşit spre poartă şi a ratat.

Meciul s-a încheiat!  FC Botoşani câştigă, cu greu, meciul cu Pandurii Târgu Jiu cu 3-1. Urmează însă meciul cu Astra, un meci greu, dar nu imposibil de câştigat.
















































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalului Filmului European ajunge la Botoșani (Cinema „Unirea”) în perioada 10-12 mai cu filme despre libertate!

astăzi, 20:00
23

Ediția a 28-a Festivalului Filmului European va debuta la București chiar de Ziua Europei, pe 9 mai și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie,Festivalul Filmului European este organizat ...

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
35

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
85

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...