Trei puncte băgate în buzunar! FC Botoşani- ASA Târgu Mureş 2-0! FOTO
LIVE-TEXT

FC Botoşani obţine cele trei puncte puse în joc în meciul cu ASA Târgu Mureş, după primă repriză lamentabilă. A doua repriză a meciului a adus mari schimbări în joc dar şi pe tabelă. Cătălin Golofca şi Gabriel Vaşvari reuşesc să învingă apărarea mureşenilor, implicit pe uriaşul Gabi Mureşan, şi să înscrie de două ori în poarta lui Pap.

Trei puncte băgate în buzunar! FC Botoşani- ASA Târgu Mureş 2-0! FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Vremea s-a încălzit faţă de ultimele meciuri pe teren propriu, astfel că ne aşteptăm ca numărul suporterilor să fie destul de mare în această seară. Ne referim la cei care încă vor să vină la meciuri şi care nu sunt supăraţi nici pentru "târgul" făcut de conducerea FC Botoşani cu Leo Grozavu, după conflictul avut de antrenor cu Cătălin Golofca la meciul de la Giurgiu şi nici pentru parcursul destul de slab al echipei.

Înaintea meciului cu ASA, contând pentru etapa a III-a a play-out-ului Ligii I, FC Botoșani se află pe locul trei în clasament, cu 17 puncte. Până acum nu a înregistrat nicio victorie, ci doar un eșec și un egal. De partea cealaltă, ASA este în poziţia de "lanternă", cu nouă puncte, dar cu un moral bun după victoria din etapa precedentă cu Concordia Chiajna.

În primul 11, Leo Grozavu îi aliniază pe Alberto Cobrea, Bogdan Unguruşan, Stelian Cucu, Andrei Burcă, Nicolae Muşat, Mihai Roman, Gabriel Vaşvari (cpt.), Claudiu Juncănaru, Cătălin Golofca, Olimpiu Moruţan şi Robert Elek. Rezerve vor fi Călin Albuţ, Alin Cârstocea, Laurenţiu Buş, Benjamin Kuku, Răzvan Tincu, Mihai Bordeianu şi Lorand Fulop.

De partea cealaltă, Ionuţ Chirilă porneşte meciul cu Eduard Pap, Javier Velayos, Konstantinos Rougkalas, Marius Constantin, Bănel Nicoliţă, Gabriel Mureşan (cpt.), Nicolas Gorobsov, Ciprian Rus, Emil Dică, Florent Pierre Andre şi Marius Batfoi. Rezervele ASA sunt în meciul din această seară: Bogdan Moga, Victor Dulap, Andrei Ciolacu, Flavius Dumbrăvean, Vasile Petra, Robert Candrea şi Viorel Ferfelea.

Meciul va fi arbitrat de Mihai Florin Marcu din Bihor, asistat de Vlad Bărleanu din Bucureşti şi Sabin Stroe din Argeş.

Meciul a început!

Elek nu reuşeşte să se demarcheze de Batfoi şi îi atrage atenţia arbitrului în acest sens. NIci la repunerea mingii nu scapă de jucătorul mureşean, iar din îmbulzeala creată în faţa porţii lui Pap nu iese nimic Mingea ajunge la poarta lui Cobrea dar lovitura executată trece mult peste buturile pe care le apără.

Muşat reuşeşte să salveze onoarea botoşănenilor, deviind cu capul o minge care arăta a gol clar în poarta lui Cobrea. Un minut mai târziu, Roman plonjează spre Nicoliţă care avea mingea la picior şi reuşeşte să o scoată din zona de pericol.

Gabi Mureşan îşi îndeplineşte rolul de căpitan de echipă, "veteranul" mureşean sărind în apărarea colegilor săi de fiecare dată când sunt în pericol de sancţionare.

În minutul 15, căpitanul botoşănenilor, Gabi Vaşvari, este sancţionat cu cartonaş galben după un alt plonjon în parcursul lui Nicoliţă, în urma căruia fostul jucător al Stelei, echipă la care s-a format, a fost faultat.
În minutul 17, scorul rămâne 0-0, iar suporterii botoşănilor îşi fac datoria, încurajându-i pe jucători.

Or fi mureşenii "lanterna" play-out-ului, dar în seara asta se mişcă mai bine decât FC Botoşani, ai cărei jucători parcă nici nu se găsesc în teren şi nici nu reuşesc să lege ceva.

Cartonaş galben pentru Pierre Andre, după un fault la Mihai Roman. Minutul 36 al primei reprize iar scorul nu s-a schimbat.

Incredibilă ratare a lui Roman, care a preluat mingea din pasa lui Moruţan şi a şutat spre poartă dar a tras pe lângă, dezamăgindu-i pe suporterii care "vedeau" golul. 

Moruţan este faultat de Mureşan în minutul 41 şi este scos de echipa medicală la marginea terenului unde este recuperat. Mureşan este sancţionat cu galben.

Mihai Roman pare a fi omul cu ratările din seara asta- a beneficiat de toate condiţiile pentru a da gol în poarta lui Pap dar s-a împiedicat- a câta oară în meciul acesta? şi a căzut peste portarul mureşenilor. Încă o şansă de a deschide scorul, ratată lamentabil.
Prima repriză se prelungeşte cu trei minute.

Pauză pe Municipal.

Cea de-a doua repriză a meciului cu ASA Târgu Mureş începe cu o schimbare la FC Botoşani, Laurenţiu Buş intrând în locul lui Juncănaru.

GOOOOOOOOL GOLOFCAAAA! Cătălin Golofca reuşeşte să marcheze şi se aruncă în braţele secunzilor şi ale colegilor de echipă. Uşor reţinut, Leo Grozavu a aşteptat să treacă efuziunea, pentru ca să ajungă în faţa lui Golofca pe care l-a îmbrăţişat şi l-a pupat pe frunte, în aplauzele suporterilor.



Gabi Mureşan îşi salvează echipa în două rânduri, reuşând să pareze două tentative ale botoşănenilor de a majora diferenţa.

Schimbare la ASA Târgu Mureş - Petrea intră în locul lui Emil Dică.

GOOOOOOOOOL VAŞVARI! Căpitanul FC Botoşani transformă un penalty şi majorează scorul, în aplauzele suporterilor.
Încă o schimbare la FC Botoşani, Benjamin Kuku intră în joc în locul lui Robert Elek.

Ionuţ Chirilă face o schimbare în componenţa echipei sale- Andrei Ciolacu îl înlocuieşte pe Marius Bâtfoi.

Cătălin Golofca iese de pe teren în aplauzele suporterilor fiind înlocuit cu Mihai Bordeianu. La marginea terenului îl îmbrăţişează pe Tony Heleşteanu şi acceptă îmbrăţişarea lui Leo Grozavu care îi dă, în joacă, o palmă la fund.

Muşat este faultat din nou, de data aceasta de către Rus. Suporterii cer ca mureşeanul să fie sancţionat cu roşu, dar se alege doar cu un galben.

Final de meci pe Municipal: FC Botoşani acumulează 20 de puncte după un meci cel puţin ciudat, cu o primă repriză urâtă şi cu cea de-a doua, în care jucătorii lui Leo Grozavu şi-au spălat păcatele.

Suporterii au fost aşa de încântaţi la finalul meciului încât i-au scandat numele antrenorului Leo Grozavu.

































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
24

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
133

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
247

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...