Toyota se retrage din Formula 1

Toyota se retrage din Formula 1

 Toyota se retrage din Formula 1  Mediafax

Constructorul japonez Toyota a anunţat, miercuri, retragerea cu efect imediat din Campionatul Mondial de Formula 1, pentru a reduce costurile în contextul crizei economice.

"Toyota a decis să se retragă din Formula 1", se arată într-un comunicat, în care sunt menţionate "condiţii economice dificile".

Toyota anunţase deja în iulie că renunţă la găzduirea Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei, începând din 2010, pe circuitul de la Muntele Fuji, tot din motive financiare.

Japonezii au pus capăt şi colaborării cu echipa britanică Williams, căreia îi furniza motoare din 2007. Cele două echipe au anunţat, în octombrie, că au luat această decizie de comun acord.

Renunţarea Toyotra vine la două zile după retragerea fabricantului japonez de pneuri Bridgestone, furnizor unic al Formulei 1, la finalul sezonului 2010, din cauza situaţiei economice.

Toyota a terminat sezonul 2009 pe locul cinci în clasamentul constructorilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

astăzi, 19:53
28

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Bib...

Ei sunt cei mai buni: Elevii care vor reprezenta județul Botoșani la Olimpiada Națională de Chimie!

astăzi, 19:12
195

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat rezultatele finale și lotul care va reprezenta județul la Olimpiada Națională de Chimie. 12 elevi din unitățile de învățăm...

Asociaţia "Ne trebuie speranță", la a 13-a aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down!

astăzi, 18:52
45

21 Martie 2018  marchează cea de-a 13-a aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down şi reprezintă o zi de conștientizare la nivel mondial a persoanelor cu Sindrom  Down, ce a fost rec...