Toyota se retrage din Formula 1

Toyota se retrage din Formula 1

 Toyota se retrage din Formula 1  Mediafax

Constructorul japonez Toyota a anunţat, miercuri, retragerea cu efect imediat din Campionatul Mondial de Formula 1, pentru a reduce costurile în contextul crizei economice.

"Toyota a decis să se retragă din Formula 1", se arată într-un comunicat, în care sunt menţionate "condiţii economice dificile".

Toyota anunţase deja în iulie că renunţă la găzduirea Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei, începând din 2010, pe circuitul de la Muntele Fuji, tot din motive financiare.

Japonezii au pus capăt şi colaborării cu echipa britanică Williams, căreia îi furniza motoare din 2007. Cele două echipe au anunţat, în octombrie, că au luat această decizie de comun acord.

Renunţarea Toyotra vine la două zile după retragerea fabricantului japonez de pneuri Bridgestone, furnizor unic al Formulei 1, la finalul sezonului 2010, din cauza situaţiei economice.

Toyota a terminat sezonul 2009 pe locul cinci în clasamentul constructorilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O maşină a poliţiei a fost implicată într-un accident, pe o stradă din Botoșani! FOTO

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
4063

Evenimentul a avut loc la intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu. Maşina poliţiei circula dinspre sediul IPJ spre strada Sucevei, iar impactul a fost cu un autoturism VW G...

Băgat în spital de propriul cal!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
2369

Tot mai mulți botoșăneni ajung la Unitatea de Primire Urgențe după ce au fost răniți de animalele din gospodărie, în special de cai.Ultimul caz s-a înregistrat sâmbătă....

Viceprimarul unei comune botoșănene, la un pas de a fi exclus din PSD!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
978

Zilele unui viceprimar din județul Botoșani ca membru al organizației județene a PSD sunt numărate. Acesta a fost deja exclus ca urmare a unei decizii a Biroului organizației locale, iar hotăr&...