Toyota se retrage din Formula 1

Toyota se retrage din Formula 1

 Toyota se retrage din Formula 1  Mediafax

Constructorul japonez Toyota a anunţat, miercuri, retragerea cu efect imediat din Campionatul Mondial de Formula 1, pentru a reduce costurile în contextul crizei economice.

"Toyota a decis să se retragă din Formula 1", se arată într-un comunicat, în care sunt menţionate "condiţii economice dificile".

Toyota anunţase deja în iulie că renunţă la găzduirea Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei, începând din 2010, pe circuitul de la Muntele Fuji, tot din motive financiare.

Japonezii au pus capăt şi colaborării cu echipa britanică Williams, căreia îi furniza motoare din 2007. Cele două echipe au anunţat, în octombrie, că au luat această decizie de comun acord.

Renunţarea Toyotra vine la două zile după retragerea fabricantului japonez de pneuri Bridgestone, furnizor unic al Formulei 1, la finalul sezonului 2010, din cauza situaţiei economice.

Toyota a terminat sezonul 2009 pe locul cinci în clasamentul constructorilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru judeţul Botoşani! Câte grade s-au înregistrat duminică dimineaţă!

astăzi, 08:56

Judeţul Botoşani se află, duminică dimineaţă, sub o avertizare Cod Galben.Potrivit meteorologilor se semnalează ceaţă ce determină scăderea vizibilității, local, sub 200 m și izolat ...

Bursa zvonurilor. Nume noi in componenta Guvernului Dancila, cu o botosaneanca la carma Educatiei!

astăzi, 08:28
236

Comitetul Executiv al PSD se va reuni, luni, pentru a decide componenta Guvernului Dancila, urmand ca Parlamentul sa fie convocat in sesiune extraordinara si sa se pronunte prin vot asupra investirii ...

Parintele Constantin Galeriu: Duminica lui Zaheu

astăzi, 07:23
90

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Binecuvantati si dreptmaritori crestini in Sfanta Biserica a Domnului nostru Iisus Hristos!Primeasca dragostea dumneavoastra dumnez...