Toate cluburile româneşti de top doresc ca meciurile lor să fie oficiate de arbitri străini

Steaua, Dinamo, Urziceni, CFR Cluj, Timişoara şi FC Vaslui se bat pentru titlu în Liga I, dar s-au aliat pentru un obiectiv comun: nu vor să mai fie arbitrate de români. Cel mai vehement susţinător al acestei idei este Cristi Borcea, preşedintele executiv al "câinilor".

"Toate cluburile româneşti din cupele europene au semnat o hârtie în care cerem oficial brigăzi din străinătate. Vom merge cu acest act la CCA, la Comitetul Executiv, la Mircea Sandu, la toata lumea. N-avem cum să fim refuzaţi. Noi plătim pentru străini, noi îi aducem", a spus răspicat oficialul dinamovist.

De altfel, Borcea a fost ieri la sediul federaţiei şi i-a înaintat lui Mircea Sandu cererea cluburilor pentru aducerea brigăzilor de peste hotare.

Conducătorul lui Dinamo este susţinut în demersul său de patronul Stelei, Gigi Becali.

"O să vorbesc cu toţi conducătorii să aducem arbitri străini. Plătesc, n-am nevoie de români. Noi conducem fotbalul românesc. Nu poate Mircea Sandu şi nici CCA să ne conducă pe noi", a tunat latifundiarul, convins că echipa sa a fost "furată" de Colţescu în întâlnirea cu Unirea.

Preşedintele Ligii, Dumitru Dragomir, este de acord cu conducătorii granzilor. "Arbitrajele din acest început de campionat au fost dezastruoase. Cluburile pot face cerere către LPF că vor arbitri străini, iar noi mergem în Comitetul Executiv al federaţiei. Dacă acolo se aprobă acest lucru, CCA trebuie să se conformeze. Dacă le convine bine, dacă nu, pleacă", a anunţat "Corleone".

Echipele mici se opun

Reprezentanţii formaţiilor din partea de jos a clasamentului nu sunt de acord cu brigăzile străine, invocând în primul rând latura financiară.

"Gloria Bistriţa nu are bani pentru a chema arbitri străini, costurile ar fi prea mari pentru noi. Şi străinii pot greşi", a spus Jean Pădureanu. Preşedintele bistriţean este susţinut de Gheorghe Ştefan. (Click)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
76

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
86

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
118

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...