Toate cluburile româneşti de top doresc ca meciurile lor să fie oficiate de arbitri străini

Steaua, Dinamo, Urziceni, CFR Cluj, Timişoara şi FC Vaslui se bat pentru titlu în Liga I, dar s-au aliat pentru un obiectiv comun: nu vor să mai fie arbitrate de români. Cel mai vehement susţinător al acestei idei este Cristi Borcea, preşedintele executiv al "câinilor".

"Toate cluburile româneşti din cupele europene au semnat o hârtie în care cerem oficial brigăzi din străinătate. Vom merge cu acest act la CCA, la Comitetul Executiv, la Mircea Sandu, la toata lumea. N-avem cum să fim refuzaţi. Noi plătim pentru străini, noi îi aducem", a spus răspicat oficialul dinamovist.

De altfel, Borcea a fost ieri la sediul federaţiei şi i-a înaintat lui Mircea Sandu cererea cluburilor pentru aducerea brigăzilor de peste hotare.

Conducătorul lui Dinamo este susţinut în demersul său de patronul Stelei, Gigi Becali.

"O să vorbesc cu toţi conducătorii să aducem arbitri străini. Plătesc, n-am nevoie de români. Noi conducem fotbalul românesc. Nu poate Mircea Sandu şi nici CCA să ne conducă pe noi", a tunat latifundiarul, convins că echipa sa a fost "furată" de Colţescu în întâlnirea cu Unirea.

Preşedintele Ligii, Dumitru Dragomir, este de acord cu conducătorii granzilor. "Arbitrajele din acest început de campionat au fost dezastruoase. Cluburile pot face cerere către LPF că vor arbitri străini, iar noi mergem în Comitetul Executiv al federaţiei. Dacă acolo se aprobă acest lucru, CCA trebuie să se conformeze. Dacă le convine bine, dacă nu, pleacă", a anunţat "Corleone".

Echipele mici se opun

Reprezentanţii formaţiilor din partea de jos a clasamentului nu sunt de acord cu brigăzile străine, invocând în primul rând latura financiară.

"Gloria Bistriţa nu are bani pentru a chema arbitri străini, costurile ar fi prea mari pentru noi. Şi străinii pot greşi", a spus Jean Pădureanu. Preşedintele bistriţean este susţinut de Gheorghe Ştefan. (Click)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gabriel Oprea, în plin proces în care e judecat pentru omor din culpă: "Am decis să revin în politica mare"

astăzi, 12:45
98

După ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de detenţie şi a decis să nu demisioneze de la şefia PSD şi a Camerei Deputaţilor, fostul lider al UNPR, Gabriel Op...

Evaluarea Națională 2018: Rezultatele după soluționarea contestațiilor!

astăzi, 11:35
402

În județul Botoșani, la cele șase note de 10 s-au mai adăugat două. Doi elevi, Mara Elena Pîjin, de la Colegiul Național Mihai Eminescu, și Andra Hemcinschi, de la Școala nr. 7 Bot...

Atenție! Schimbări la plata pensiilor, începând din luna iulie!

astăzi, 11:16
563

Casa Națională de Pensii Publice își anunță beneficiarii care primesc drepturile prin intermediul CN Poșta Romana SA că, începând cu luna iulie 2018, calendarul de p...