Toate cluburile româneşti de top doresc ca meciurile lor să fie oficiate de arbitri străini

Steaua, Dinamo, Urziceni, CFR Cluj, Timişoara şi FC Vaslui se bat pentru titlu în Liga I, dar s-au aliat pentru un obiectiv comun: nu vor să mai fie arbitrate de români. Cel mai vehement susţinător al acestei idei este Cristi Borcea, preşedintele executiv al "câinilor".

"Toate cluburile româneşti din cupele europene au semnat o hârtie în care cerem oficial brigăzi din străinătate. Vom merge cu acest act la CCA, la Comitetul Executiv, la Mircea Sandu, la toata lumea. N-avem cum să fim refuzaţi. Noi plătim pentru străini, noi îi aducem", a spus răspicat oficialul dinamovist.

De altfel, Borcea a fost ieri la sediul federaţiei şi i-a înaintat lui Mircea Sandu cererea cluburilor pentru aducerea brigăzilor de peste hotare.

Conducătorul lui Dinamo este susţinut în demersul său de patronul Stelei, Gigi Becali.

"O să vorbesc cu toţi conducătorii să aducem arbitri străini. Plătesc, n-am nevoie de români. Noi conducem fotbalul românesc. Nu poate Mircea Sandu şi nici CCA să ne conducă pe noi", a tunat latifundiarul, convins că echipa sa a fost "furată" de Colţescu în întâlnirea cu Unirea.

Preşedintele Ligii, Dumitru Dragomir, este de acord cu conducătorii granzilor. "Arbitrajele din acest început de campionat au fost dezastruoase. Cluburile pot face cerere către LPF că vor arbitri străini, iar noi mergem în Comitetul Executiv al federaţiei. Dacă acolo se aprobă acest lucru, CCA trebuie să se conformeze. Dacă le convine bine, dacă nu, pleacă", a anunţat "Corleone".

Echipele mici se opun

Reprezentanţii formaţiilor din partea de jos a clasamentului nu sunt de acord cu brigăzile străine, invocând în primul rând latura financiară.

"Gloria Bistriţa nu are bani pentru a chema arbitri străini, costurile ar fi prea mari pentru noi. Şi străinii pot greşi", a spus Jean Pădureanu. Preşedintele bistriţean este susţinut de Gheorghe Ştefan. (Click)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LUNI: Județul Botoșani, sub atenționare de COD GALBEN!

astăzi, 14:16
705

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă luni, 24 septembrie, între orele 10.00 - 23.00, zonele afectate fiind Oltenia, Moldov...

La mulți ani, SOFIA VICOVEANCA - "Nu mi-a fost greu să port costumul, pentru că în acest costum eu m-am născut!"

astăzi, 10:47
602

Sofia Vicoveanca s-a născut la data de 23 septembrie 1941 în comuna Toporăuți (Toporuica de astăzi), localitate aflată în apropiere de orașul Cernăuți (astăzi în Ucraina), p...

O masă uriașă de aer arctic va lovi România. Temperaturile scad drastic

astăzi, 09:49
574

O masă de aer polar loveşte cu putere Europa, inclusiv România, şi va aduce atât de mult frig, încât la munte pot apărea primele ninsori. Dar nici în restul ţării n...