Toate cluburile româneşti de top doresc ca meciurile lor să fie oficiate de arbitri străini

Steaua, Dinamo, Urziceni, CFR Cluj, Timişoara şi FC Vaslui se bat pentru titlu în Liga I, dar s-au aliat pentru un obiectiv comun: nu vor să mai fie arbitrate de români. Cel mai vehement susţinător al acestei idei este Cristi Borcea, preşedintele executiv al "câinilor".

"Toate cluburile româneşti din cupele europene au semnat o hârtie în care cerem oficial brigăzi din străinătate. Vom merge cu acest act la CCA, la Comitetul Executiv, la Mircea Sandu, la toata lumea. N-avem cum să fim refuzaţi. Noi plătim pentru străini, noi îi aducem", a spus răspicat oficialul dinamovist.

De altfel, Borcea a fost ieri la sediul federaţiei şi i-a înaintat lui Mircea Sandu cererea cluburilor pentru aducerea brigăzilor de peste hotare.

Conducătorul lui Dinamo este susţinut în demersul său de patronul Stelei, Gigi Becali.

"O să vorbesc cu toţi conducătorii să aducem arbitri străini. Plătesc, n-am nevoie de români. Noi conducem fotbalul românesc. Nu poate Mircea Sandu şi nici CCA să ne conducă pe noi", a tunat latifundiarul, convins că echipa sa a fost "furată" de Colţescu în întâlnirea cu Unirea.

Preşedintele Ligii, Dumitru Dragomir, este de acord cu conducătorii granzilor. "Arbitrajele din acest început de campionat au fost dezastruoase. Cluburile pot face cerere către LPF că vor arbitri străini, iar noi mergem în Comitetul Executiv al federaţiei. Dacă acolo se aprobă acest lucru, CCA trebuie să se conformeze. Dacă le convine bine, dacă nu, pleacă", a anunţat "Corleone".

Echipele mici se opun

Reprezentanţii formaţiilor din partea de jos a clasamentului nu sunt de acord cu brigăzile străine, invocând în primul rând latura financiară.

"Gloria Bistriţa nu are bani pentru a chema arbitri străini, costurile ar fi prea mari pentru noi. Şi străinii pot greşi", a spus Jean Pădureanu. Preşedintele bistriţean este susţinut de Gheorghe Ştefan. (Click)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Consiliul Judeţean aşteaptă bani de la Compania Naţională de Investiţii pentru reabilitarea Muzeului Judeţean

astăzi, 15:26
43

Proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii judeţeni, iar vicepreşedintele CJ, Dorin Birta, a anunţat că sunt şanse mari ca CNI să finanţeze lucrarea.Până acum autorit...

Puncte bonus pentru șoferii cuminți în trafic!

astăzi, 14:13
315

Trei deputati ai PSD-ALDE au initiat un proiect de lege prin care se propune ca soferii care nu au fost sanctionati si nu au cumulate puncte de penalizare in cursul unui an sa primeasca anul urmator d...

Și băut, şi fără permis, depistat de polițiștii de frontieră botoșăneni în trafic!

astăzi, 13:48
296

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au depistat în trafic un cetățean român care conducea un autoturism, deși nu avea permi...