Suporteri sancţionaţi de jandarmii botosaneni cu amenzi de 5.000 de lei, la meciurile de fotbal din 2015!

Suporteri sancţionaţi de jandarmii botosaneni cu amenzi de 5.000 de lei, la meciurile de fotbal din 2015!
Treizeci şi unu   de suporteri  botoşăneni   au  fost  sancţionaţi   contravenţional  de către jandarmi în cursul anului 2015, cu amenzi în valoare totală de aproximativ 5.000 de lei, pentru încălcări ale legii nr.4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive . 

Sancţiunile au fost aplicate pe timpul executării misiunilor de asigurare a ordiniişi liniştii publice la meciurile disputate de F.C. Botoşani pe teren propriu. Consumul   de   băuturi   alcoolice   a   fost   factorul   principal   care   a   determinat tulburarea ordinii   şi  liniştii   publice la  intrarea   pe stadion   sau  în   interiorul acestuia,precum şi refuzul de a permite forţelor de ordine să execute controlul corporal prevăzutde lege în momentul accesului în arena sportivă. 

Unii dintre cei sancţionaţi cu amendă au primit şi interdicţia de a pătrunde pestadioane la meciuri de fotbal pentru perioade cuprinse între şase şi douăsprezece luni, cinci botoşăneni fiind în perioada de valabilitate a interdicţiilor la meciul care se va desfăşura în seara zilei de vineri, 18 decembrie a.c., pe Stadionul Municipal Botoşani.

Reamintim faptul  că servirea consumatorilor cu  băuturi alcoolice în localurile publice   aflate   în   imediata   apropiere   a   stadionului,  precum   şi   consumul   de   băuturi alcoolice de către suporteri în aceste localuri pe timpul desfăşurării competiţiei sportive se sancţionează cu amendă de la 500 la 1500 de lei.

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
11

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
114

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
383

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...