Suporteri sancţionaţi de jandarmii botosaneni cu amenzi de 5.000 de lei, la meciurile de fotbal din 2015!

Suporteri sancţionaţi de jandarmii botosaneni cu amenzi de 5.000 de lei, la meciurile de fotbal din 2015!
Treizeci şi unu   de suporteri  botoşăneni   au  fost  sancţionaţi   contravenţional  de către jandarmi în cursul anului 2015, cu amenzi în valoare totală de aproximativ 5.000 de lei, pentru încălcări ale legii nr.4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive . 

Sancţiunile au fost aplicate pe timpul executării misiunilor de asigurare a ordiniişi liniştii publice la meciurile disputate de F.C. Botoşani pe teren propriu. Consumul   de   băuturi   alcoolice   a   fost   factorul   principal   care   a   determinat tulburarea ordinii   şi  liniştii   publice la  intrarea   pe stadion   sau  în   interiorul acestuia,precum şi refuzul de a permite forţelor de ordine să execute controlul corporal prevăzutde lege în momentul accesului în arena sportivă. 

Unii dintre cei sancţionaţi cu amendă au primit şi interdicţia de a pătrunde pestadioane la meciuri de fotbal pentru perioade cuprinse între şase şi douăsprezece luni, cinci botoşăneni fiind în perioada de valabilitate a interdicţiilor la meciul care se va desfăşura în seara zilei de vineri, 18 decembrie a.c., pe Stadionul Municipal Botoşani.

Reamintim faptul  că servirea consumatorilor cu  băuturi alcoolice în localurile publice   aflate   în   imediata   apropiere   a   stadionului,  precum   şi   consumul   de   băuturi alcoolice de către suporteri în aceste localuri pe timpul desfăşurării competiţiei sportive se sancţionează cu amendă de la 500 la 1500 de lei.

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ATENŢIE! COD GALBEN de polei pe mai multe drumuri din judeţul Botoşani!

astăzi, 20:10
832

 Meteorologii au emis un Cod Galben de polei pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani, fiind vorba de Botoșani, Flămânzi, Ștefănești, Albești, Bălușeni, Blânde...

FC Botoşani pierde al doilea amical disputat în cantonamentul din Antalya

astăzi, 19:59
235

Botoşănenii s-au văzut învinşi cu scorul de 2-0, primul gol al bulgarilor fiind marcat de românul Caludiu Keşeru în minutul 11, iar a doua reuşită a fost semnată de Natanel &...

Medeea Iancu prezintă scuze în urma incidentului de la Premiile Eminescu: "Îmi asum faptul că lectura mea nu a fost adaptată contextului"

astăzi, 18:18
1022

Medeea Iancu, poeta premiată de Editura Cartea Românească în cadrul Galei de decernare a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" Botoșani, a transmis pe adresa redacți...