STATISTICĂ: Va reuși ”buturuga mică” să răstoarne ”carul mare”? 6 victorii și 16 goluri de partea Stelei, în meciurile cu Botoșani!
SPORT

STATISTICĂ: Va reuși ”buturuga mică” să răstoarne ”carul mare”? 6 victorii și 16 goluri de partea Stelei, în meciurile cu Botoșani!
FC Botosani va primi vizita celor de la F.C.S.B, adica Steaua Bucuresti, vineri seara, incepand cu ora 21:00, meci ce va avea loc pe stadionul Municipal.

Botosanenii au un bilant negru impotriva vicecampioanei Romaniei. Steaua este singura echipa din Liga 1 pe care FC Botosani nu a reusit sa o invinga, ba mai mult din cele 6 meciuri disputate de la promovare si pana in prezent, stelistii le-au castigat pe toate.

1-2 in primul meci, pe Municipal, in 2013, apoi un 4-0 la Bucuresti. A urmat un 0-2 la Botosani, dupa "dubla" lui Prepelita, acelasi scor inregistrandu-se si pe National Arena, marcatori fiind Varela si Stanciu. 

Singurul meci dominat de FC Botosani a avut loc pe 1 august 2015, atunci cand Steaua a venit la Botosani cu rezervele, insa chiar si asa, bucurestenii s-au impus cu scorul de 1-0, prin reusita lui Gabriel Iancu, partida in care elevii lui Leo Grozavu au avut posesie mai buna (54 % - 46 %), ocazii de gol mai multe (16 - 3), dar si suturi la poarta (5 - 2).

Dupa acest joc, dominat de botosaneni, dar castigat de stelisti, a urmat o noua infrangere, scor 5-3, partida ce a avut loc pe stadionului CFR-ului, din Cluj.

Diferentele mari de scor dintre cele doua echipe se pot observa si in valoarea de piata a fotbalistilor. Lotul echipei FC Botosani valoreaza 7,38 milioane €, in timp ce Steaua valoreaza 22,90 milioane €, asta daca ne luam dupa faptul ca Nicusor Stanciu, cel mai bun jucator al stelistilor, este cotat de site-ul transfermarkt.de la 3,5 milioane de euro, insa patronul Gigi Becali a anuntat ca nu-l vinde decat pe 10 milioane  €.

Totusi, FC Botosani poate produce surpriza in acest meci si asa cum a invins la Botosani pe Astra Giurgiu, Dinamo Bucuresti sau FC Vaslui, echipe care erau clar favorite, asa poate castiga si impotriva Stelei, mai ales ca antrenorul Laurentiu Reghechampf va veni cu rezervele. Motivul este acela ca saptamana viitoare, Steaua Bucuresti va intalnit pe Manchester City, in Play-Off-ul Ligii Campionilor.

Vom vedea vineri seara, incepand cu ora 21:00, daca buturuga mica va rasturna carul mare.

*statistica intalnirilor directe intre Steaua si FC Botosani

 

 

Spune-ne opinia ta