Sportul mai scump la Botosani. Tarife mai mari pentru practicarea sportului

Sportul mai scump la Botosani. Tarife mai mari pentru practicarea sportului

 Sala Polivalenta Elisabeta Lipa  

Consilierii locali au decis majorarea preţurilor de acces pe stadionul Municipal, în Sala Polivalentă şi a celorlalte baze sportive aflate în administrarea primăriei.

Botoşănenii vor plăti mai mult pentru accesul în bazele sportive din municipiu. În şedinţa de Consiliu Local de astăzi s-a aprobat majorarea cu 19% a tarifelor de acces în sălile şi bazele sportive din municipiu. Astfel, la Sala Polivalentă Elisabeta Lipă închirierea unei mese de tenis, a unei mese de biliard sau o şedinţă la sala de forţă va costa 12 lei pentru o oră.

Cât priveşte accesul în sala destinată jocurilor tariful este de 150 de lei pentru o oră. Pentru accesul pe pista stadionului Municipal, botoşănenii vor trebui să scoată din buzunar 2,5 lei în timp ce închirierea terenurilor de la Mecanex şi Victoria va costa 150 de lei pe oră. În plus, au fost majorate tarifele de închiriere a bărcilor şi hidrobicicletelor de la 10 la 12 lei pentru 30 de minute.

"În şedinţa de Consiliu Local s-au aprobat noile tarife pentru închirierea bazelor sportive din municipiu. Practic la tariful existent până acum s-a adăugat TVA-ul pe care suntem obligaţi să îl percepem şi asfel se va plăti cu 19% mai mult decât până acum", a spus Eugen Ţurcanu, directorul Serviciului de Administrare a Bazelor sportive din cadrul primăriei.

Botoşănenii susţin că o astfel de măsură nu este normală din cauza faptului că va descuraja practicarea sportului de masă. "Primăria ar trebui să încurajeze botoşănenii să practice într-un număr cât mai mare diverse activităţi sportive. Majorarea tarifelor nu face altceva decât să ducă la îndepărtarea botoşănenilor de bazele sportive. Sunt de acord să se perceapă tarife dar acestea să fie modice şi să aibă acces cât mai mulţi tineri. La preţurile stabilite de primărie foarte puţini copii îşi pot permite să intre într-o sală", a spus Valentin Popa.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu într-o clădire de lângă Parcul M. Eminescu! FOTO, VIDEO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
992

Fosta clădire în care a funcționat DOC DOVA, lângă Parcul Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani a fost cuprinsă, sâmbătă seara, de un incendiu.Un trecător a observat fl...

REZIST, la Botoșani: Ce vor botoșănenii care au ieșit în stradă! FOTO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
1981

Oamenii au început să se adune în fața Palatului Administrativ începând cu ora 18.00. După o oră, aproximativ 60 de persoane protestau pașnic în Piața Revoluției, ...

Protestele iau amploare în București! VIDEO

Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
303

În ciuda ninsorii puternice, câteva mii de oameni protestează în Piaţa Universităţii împotriva modificării legilor justiţiei. Manifestații sunt și în orașe precum Cluj, Timișoara, Sibiu...