Sportivii de la C.S. Dao Botoșani, la Campionatul Național de - Co Vo Dao - FOTO

Sportivii de la C.S. Dao Botoșani, la Campionatul Național de - Co Vo Dao - FOTO

În perioada 24 - 25 noiembrie 2018 a avut loc la Sala Polivalentă "Ionut Iftimoaie", din cadrul Centrului de Agrement "Trotuș" Comănești, judetul Bacău, Campionatul Național de - Co Vo Dao (arme tradiționale) pentru juniori și seniori, manifestare organizată de Federația Română de Arte Marțiale, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, cu sprijinul Primăriei Orașului Comănești. 
         
La startul competiției s-au înscris 192 sportivi la proba tehnica (thao quyen) si 120 de sportivi la  proba de lupta competitionala (song dau) de la 23 cluburi din 14 orașe din Romania. Categoriile de concurs au fost pe vârste: 13-15 ani, 16-17 ani,18-39 ani si +40 ani, constând în 19 probe tehnice și 10 probe de luptă.

Sportivii au concurat la două probe:

Thao quyen (lupta cu adversar imaginar) – este o succesiune de mișcări codificate predefinite. Armele la care s-au întrecut au fost: baston lung, bastoane scurte, long gian cu 2,3 și 9 elemente, tonfa, palos vietnamez, cuțite fluture și rândunică, lance.
 
Song dau (lupta competițională) – practicanții luptă cu diverse arme protejate (sabie, baston lung, bastoane scurte, long gian cu 2 elemente), fiind și ei echipați corespunzător (platoșă, cască cu vizieră, mănuși, tibiere, scut).

 C.S. Dao Botoșani s-au obținut următoarele rezultate:

Proba Thao Quyen

Categoria 18-39 ani masculin centuri negre arme de lemn - Agachi Narcis Daniel locul III

Categoria 18-39 ani masculin centuri negre arme taietoare - Jâjâie Florin locul III
 
 Categoria 18-39 ani masculin centuti negre song luyen- Jajaie Florin+Corut Ciprian locul II
 
Proba Song Dau


Categoria 18-39 ani masculin centuri negre – Agachi Narcis locul I
 
"Această deplasare face parte din finanțările nerambursabile sprijinite de Municipiul Botoșani și Consiliul Local Botoșani pe anul 2018. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Municipiului Botoșani și nu implică nicio resposabilitate din partea acestuia", a declarat Jâjâie Florin, președinte al C.S. DAO Botoșani. 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
89

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
476

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
263

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...