Sportivi de la Clubul DAO Botosani, in stagiu de pregatire cu Maestrul Fondator Pham Xuan Tong

Sportivi de la Clubul DAO Botosani, in stagiu de pregatire cu Maestrul Fondator Pham Xuan Tong
In zilele de 29 si 30 octombrie s-a desfasurat la Brasov un stagiu de pregatire cu Maestrul Pham Xuan Tong, fondatorul stilului Qwan Ki Do. Stagiul a cuprins 2 sectiuni: sectiunea de arme traditionale si Tam The.

Partea de arme traditionale a cuprins doar arme de lemn: sabie de lemn, bastoane scurte, baston lung, long gian (nunchaku) cu 2 elemente. Pregatirea a fost intensa, axandu-se pe aplicatii cu partener, o parte dintre sportivi pregatindu-se pentru a sustine in anul ce urmeaza examen de grad pentru armele pe care le-au studiat. Examenul va fi sustinut in prezenta unei comisii formate din Maestrul Tong si Directorul Tehnic dl Ovidiu Covaci. Anul acesta, o parte dintre sportivii prezenti la stagiu au sustinut deja acest examen.

Tam The-ul, cunoscuta sub numele de gimnastica energetica, reprezinta o latura aparte a artelor martiale, dar si a culturii asiatice. Are o traditie de cateva sute de ani, el este in prezent practicat de peste 450 milioane de chinezi si cunoaste o extindere la nivel mondial, ajungand sa fie cunoscut si predat in intreaga lume. Este mai degraba recunoscut sub numele de Tai Chi, Qi Qong sau Taijiquan. Se bazeaza pe miscari circulare, pe principiile Yin-Yang si are ca scop mentinerea unei sanatati de fier.



Accesul la aceasta categorie a fost permis atat practicantilor de Qwan Ki Do, dar si celor ce nu au legaturi cu artele martiale, dar si-au dorit sa cunoasca mai multe despre acest univers fascinant.

Clubul DAO Botosani a avut o delegatie ceva mai numeroada ca de obicei, la acest stagiu participand urmatorii sportivi:

- Vo Su Eugen Turcanu 3 Dang - sabie de lemn;
- Huan Su Florin Jajaie 1 Dang - bastoane scurte;
- Huan Su Mircea Luca 1 Dang - long gian (nunchaku) cu 2 elemente;
- Razvan Curca  - Centura Neagra - Baston Lung


Lor li s-a alaturat o grupa de tineri sportivi, aspiranti la gradul de centura neagra, dar care au o experienta destul de indelungata in manuirea armelor de lemn.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
797

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
252

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
215

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...