Sportivi de la Clubul DAO Botosani, in stagiu de pregatire cu Maestrul Fondator Pham Xuan Tong

Sportivi de la Clubul DAO Botosani, in stagiu de pregatire cu Maestrul Fondator Pham Xuan Tong
In zilele de 29 si 30 octombrie s-a desfasurat la Brasov un stagiu de pregatire cu Maestrul Pham Xuan Tong, fondatorul stilului Qwan Ki Do. Stagiul a cuprins 2 sectiuni: sectiunea de arme traditionale si Tam The.

Partea de arme traditionale a cuprins doar arme de lemn: sabie de lemn, bastoane scurte, baston lung, long gian (nunchaku) cu 2 elemente. Pregatirea a fost intensa, axandu-se pe aplicatii cu partener, o parte dintre sportivi pregatindu-se pentru a sustine in anul ce urmeaza examen de grad pentru armele pe care le-au studiat. Examenul va fi sustinut in prezenta unei comisii formate din Maestrul Tong si Directorul Tehnic dl Ovidiu Covaci. Anul acesta, o parte dintre sportivii prezenti la stagiu au sustinut deja acest examen.

Tam The-ul, cunoscuta sub numele de gimnastica energetica, reprezinta o latura aparte a artelor martiale, dar si a culturii asiatice. Are o traditie de cateva sute de ani, el este in prezent practicat de peste 450 milioane de chinezi si cunoaste o extindere la nivel mondial, ajungand sa fie cunoscut si predat in intreaga lume. Este mai degraba recunoscut sub numele de Tai Chi, Qi Qong sau Taijiquan. Se bazeaza pe miscari circulare, pe principiile Yin-Yang si are ca scop mentinerea unei sanatati de fier.Accesul la aceasta categorie a fost permis atat practicantilor de Qwan Ki Do, dar si celor ce nu au legaturi cu artele martiale, dar si-au dorit sa cunoasca mai multe despre acest univers fascinant.

Clubul DAO Botosani a avut o delegatie ceva mai numeroada ca de obicei, la acest stagiu participand urmatorii sportivi:

- Vo Su Eugen Turcanu 3 Dang - sabie de lemn;
- Huan Su Florin Jajaie 1 Dang - bastoane scurte;
- Huan Su Mircea Luca 1 Dang - long gian (nunchaku) cu 2 elemente;
- Razvan Curca  - Centura Neagra - Baston Lung


Lor li s-a alaturat o grupa de tineri sportivi, aspiranti la gradul de centura neagra, dar care au o experienta destul de indelungata in manuirea armelor de lemn. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mii de romani scandeaza impotriva PSD si a lui Liviu Dragnea! VIDEO

astăzi, 21:50
312

Mii de romani din tara si din strainatate au iesit din nou, duminica, in strada, impotriva incercarilor PSD de a-l salva pe Liviu Dragnea, prin modificarea majora a legislatiei penale prin ordonanta d...

Statul va putea să oblige unele companii să lucreze pentru Armată, să rechiziționeze bunuri și să scoată persoane la muncă!

astăzi, 20:39
265

"În urma testării mecanismelor de punere în aplicare a măsurilor excepționale corespunzătoare stărilor de urgență și de asediu, în cadrul exercițiilor NATO de managemen...

Cele mai nocive cosmetice. Află ce boli grave poți face din cauza lor

astăzi, 18:48
1248

Un pericol subtil înfrumusețează chipul femeilor zilnic. Cel puțin 185 de produse cosmetice conțin ingrediente chimice periculoase. Particule cu care ne decorăm trupurile și care răm&acir...