Sportivi botoșăneni, participanți la Tabăra de Vară de Tam The! FOTO

Tabăra s-a desfășurat sub îndrumarea lui Giam Su Ovidiu Covaci, director tehnic al Federației Române de Qwan Ki Do. Scopul final al Tam The-ului este obținerea unității dintre corp și un spirit tânăr, odată cu păstrarea stării de sănătate a organismului.

Sportivi botoșăneni, participanți la Tabăra de Vară de Tam The! FOTO

Federația Română de Qwan Ki Do a organizat, în perioada 2-5 august 2018, la Slănic Moldova, Bacau - Tabăra de Vară de Tam The, conform calendarului competițional pentru anul sportiv 2017-2018.

Tabăra s-a desfășurat sub îndrumarea lui Giam Su Ovidiu Covaci, director tehnic al Federației Române de Qwan Ki Do, Centura neagră 7 dang, și a avut o participare de aproximativ 120 de persoane cu vârsta minimă 18 ani.
 
Tam The-ul, similar Tai Chi-ului, s-ar putea defini ca o succesiune de mișcări lente menite să inducă o stare de unitate și de armonie între corp și spirit.

Tam The, o modalitate de refacere, imbunatatire si mentinere a sanatatii intr-un mod natural, accesibil oricui, indiferent de varsta si conditie fizica. 

Meditatia este dezvoltarea constienta a facultatilor mentale. 

Termenul se refera la numeroase tehnici care permit dezvoltarea calmului, a relaxarii, concentrarii focalizate, bunavointei, compasiunii, toate aceste tehnici avand acelasi scop – antrenarea spiritului, un antrenament asemanator celui pe care il necesita practicarea unui sport.
Se adreseaza atât spiritului cât și corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang) dar și o știință a vindecării.

Scopul final al Tam The-ului este obținerea unității dintre corp și un spirit tânăr, odată cu păstrarea stării de sănătate a organismului.

Din partea Asociatiei Judetene de Arte Martiale Botoșani au fost prezenti șase sportivi, o parte a cheltuielilor privind participarea la acest stagiu fiind finantate de Consiliul Local Botosani.
 
“Acest eveniment face parte din finanțările nerambursabile sprijinite de Primaria Municipiului Botoșani și Consiliul Local Botoșani pe anul 2018. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Primariei Municipiului Botoșani și nu implică nicio resposabilitate din partea acesteia”, a declarat Marius Timpau, președinte a Asociatiei Judetene de Arte Martiale Botoșani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

E bine să știi: Top 5 situații de malpraxis pentru medicii români

astăzi, 17:17
72

Gestionarea unei afaceri în domeniul medical reprezintă un drum pe cât de frumos, pe atât de plin de provocări. Conform legii, medicul răspunde civil pentru prejudiciile produse d...

Tradiționalul concert de colinde al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei - "Bucuria Nașterii Domnului", sâmbătă, la Botoșani!

astăzi, 16:23
558

Sâmbătă, 15 decembrie, începând cu ora 17.00, la Botoșani va avea loc tradiționalul concert de colinde "Bucuria Nașterii Domnului", al Mitropoliei Moldovei şi Bu...

Șofer beat, depășire ratată!

astăzi, 15:07
190

În cursul zilei de joi, un bărbat de 59 de ani, din municipiul Botoşani, care se deplasa în calitate de conducător auto pe strada Tulbureni, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea...