Sportivi botoșăneni, participanți la Tabăra de Vară de Tam The! FOTO

Tabăra s-a desfășurat sub îndrumarea lui Giam Su Ovidiu Covaci, director tehnic al Federației Române de Qwan Ki Do. Scopul final al Tam The-ului este obținerea unității dintre corp și un spirit tânăr, odată cu păstrarea stării de sănătate a organismului.

Sportivi botoșăneni, participanți la Tabăra de Vară de Tam The! FOTO

Federația Română de Qwan Ki Do a organizat, în perioada 2-5 august 2018, la Slănic Moldova, Bacau - Tabăra de Vară de Tam The, conform calendarului competițional pentru anul sportiv 2017-2018.

Tabăra s-a desfășurat sub îndrumarea lui Giam Su Ovidiu Covaci, director tehnic al Federației Române de Qwan Ki Do, Centura neagră 7 dang, și a avut o participare de aproximativ 120 de persoane cu vârsta minimă 18 ani.
 
Tam The-ul, similar Tai Chi-ului, s-ar putea defini ca o succesiune de mișcări lente menite să inducă o stare de unitate și de armonie între corp și spirit.

Tam The, o modalitate de refacere, imbunatatire si mentinere a sanatatii intr-un mod natural, accesibil oricui, indiferent de varsta si conditie fizica. 

Meditatia este dezvoltarea constienta a facultatilor mentale. 

Termenul se refera la numeroase tehnici care permit dezvoltarea calmului, a relaxarii, concentrarii focalizate, bunavointei, compasiunii, toate aceste tehnici avand acelasi scop – antrenarea spiritului, un antrenament asemanator celui pe care il necesita practicarea unui sport.
Se adreseaza atât spiritului cât și corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang) dar și o știință a vindecării.

Scopul final al Tam The-ului este obținerea unității dintre corp și un spirit tânăr, odată cu păstrarea stării de sănătate a organismului.

Din partea Asociatiei Judetene de Arte Martiale Botoșani au fost prezenti șase sportivi, o parte a cheltuielilor privind participarea la acest stagiu fiind finantate de Consiliul Local Botosani.
 
“Acest eveniment face parte din finanțările nerambursabile sprijinite de Primaria Municipiului Botoșani și Consiliul Local Botoșani pe anul 2018. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Primariei Municipiului Botoșani și nu implică nicio resposabilitate din partea acesteia”, a declarat Marius Timpau, președinte a Asociatiei Judetene de Arte Martiale Botoșani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministrul Muncii: Pensiile vor crește de la 1 septembrie 2019

astăzi, 20:58
36

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat duminică seară, la Antena 3, că Executivul va respecta calendarul majorării pensiilor, după temerile exprimate de opoziție cu privire la banii pentru ...

Plecat la muncă în străinătate, și-a văzut casa prădată de hoți! FOTO

astăzi, 19:55
1387

Muncesc în străinătate și adună bănuț cu bănuț pentru a-și face un rost în țara lor. Aceasta este soarta a milioane de români, iar botoșănenii nu sunt mai puțin numeroș...

Informarticienii de aur ai ţării au fost la Botoşani - FOTO

astăzi, 18:05
368

Cei mai tari informaticieni de liceu din ţară s-au întrecut în aceste zile la Botoşani. Ba chiar trei dintre membrii lotului de informatică al României au fost prezenţi la concu...