Sportivi botoșăneni, participanți la Tabăra de Vară de Tam The! FOTO

Tabăra s-a desfășurat sub îndrumarea lui Giam Su Ovidiu Covaci, director tehnic al Federației Române de Qwan Ki Do. Scopul final al Tam The-ului este obținerea unității dintre corp și un spirit tânăr, odată cu păstrarea stării de sănătate a organismului.

Sportivi botoșăneni, participanți la Tabăra de Vară de Tam The! FOTO

Federația Română de Qwan Ki Do a organizat, în perioada 2-5 august 2018, la Slănic Moldova, Bacau - Tabăra de Vară de Tam The, conform calendarului competițional pentru anul sportiv 2017-2018.

Tabăra s-a desfășurat sub îndrumarea lui Giam Su Ovidiu Covaci, director tehnic al Federației Române de Qwan Ki Do, Centura neagră 7 dang, și a avut o participare de aproximativ 120 de persoane cu vârsta minimă 18 ani.
 
Tam The-ul, similar Tai Chi-ului, s-ar putea defini ca o succesiune de mișcări lente menite să inducă o stare de unitate și de armonie între corp și spirit.

Tam The, o modalitate de refacere, imbunatatire si mentinere a sanatatii intr-un mod natural, accesibil oricui, indiferent de varsta si conditie fizica. 

Meditatia este dezvoltarea constienta a facultatilor mentale. 

Termenul se refera la numeroase tehnici care permit dezvoltarea calmului, a relaxarii, concentrarii focalizate, bunavointei, compasiunii, toate aceste tehnici avand acelasi scop – antrenarea spiritului, un antrenament asemanator celui pe care il necesita practicarea unui sport.
Se adreseaza atât spiritului cât și corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang) dar și o știință a vindecării.

Scopul final al Tam The-ului este obținerea unității dintre corp și un spirit tânăr, odată cu păstrarea stării de sănătate a organismului.

Din partea Asociatiei Judetene de Arte Martiale Botoșani au fost prezenti șase sportivi, o parte a cheltuielilor privind participarea la acest stagiu fiind finantate de Consiliul Local Botosani.
 
“Acest eveniment face parte din finanțările nerambursabile sprijinite de Primaria Municipiului Botoșani și Consiliul Local Botoșani pe anul 2018. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Primariei Municipiului Botoșani și nu implică nicio resposabilitate din partea acesteia”, a declarat Marius Timpau, președinte a Asociatiei Judetene de Arte Martiale Botoșani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

12 deținuți vor participa la Bursa locurilor de muncă!

astăzi, 09:43
13

În data de 18 octombrie 2018, în cadrul Bursei locurilor de muncă organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani la sediul Uvertura Mall, vor avea po...

Probleme pentru cei care au sau vor să-și cumpere mașini second-hand! Ce le pregătește Guvernul

astăzi, 09:04
217

Toți cei care și-au cumpărat mașini second-hand deja sau care intenționează să facă acest lucru trebuie să fie foarte atenți pentru că ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, are planuri ...

Lista puștilor ce vor juca pentru naționala României!

astăzi, 08:50
150

Dupa ce au obtinut calificarea la Campionatul European de tineret din 2019, o parte dintre pustii din reprezentativa U21 a Romaniei vor fi promovati la nationala de seniori.Selectionerul Cosmin Co...