SOC! Campioana mondiala, Spania, a fost eliminata! Se stiu primele doua echipe calificate in optimi!

SOC! Campioana mondiala, Spania, a fost eliminata! Se stiu primele doua echipe calificate in optimi!
Spania, detinatoare titlului mondial, a fost eliminata, miercuri seara, inca din faza grupelor Cupei Mondiale ce are loc in Brazilia.

Dupa 1-5 cu Olanda, ibericii au pierdut si intalnirea cu Chile, scor 0-2, si parasesc competitia. Una dintre cele mai mari surprize din istoria Cupei Mondiale s-a produs pe celebrul Maracana din Rio de Janeiro.

Dupa trei titluri consecutive (EURO 2008 si 2012, respectiv CM 2010), nationala pregatita de Vicente del Bosque a fost trimisa acasa dupa doua infrangeri umilitoare. Spania avea nevoie de cel putin un egal cu Chile pentru a mai avea sperante la calificarea in optimi, insa sud-americanii au jucat incantator si au detonat bomba.

Primul gol al partidei a fost reusit in minutul 20 de Vargas, care a finalizat excelent o pasa a lui Aranguiz. Pana la pauza, chilienii au mai marcat odata. Aranguiz l-a invins pe Casillas cu un sut de la 15 metri.

Ibericii au avut si ei ocazii, insa imprecizia lui Diego Costa si paradele senzationale ale portarului Bravo au facut ca tabela sa ramana neschimbata in dreptul golurilor incasate de trupa lui Sampaoli.

In ultima etapa a grupei, Spania va mai juca doar pentru palmares cu Australia, in timp ce Chile isi va disputa primul loc cu Olanda.

Olanda a castigat greu, scor 3-2, intalnirea cu Australia


Olanda si Australia au oferit o partida superba, mult mai echilibrata decat se prevedea. Australienii au jucat incantator si au reusit sa le puna batavilor mai multe probleme decat le-a pus campioana mondiala Spania, in urma cu cateva zile.

Dupa un inceput modest de meci, lipsit de ocazii, olandezii au deschis scorul prin Robben, in minutul 20. Mijlocasul lui Bayern Munchen a luat o actiune pe cont propriu de la mijlocul terenului si l-a invins pe Ryan cu un sut din interiorul careului.

Avantajul vicecampioanei mondiale a durat doar cateva secunde, cand Cahill a reluat din voleu si a marcat un gol superb.

Jocul bun al australienilor a continuat, iar dupa cateva minute de la startul reprizei secunde au trecut in avantaj. Arbitrul a dictat un penalti la un hent in careu al lui Janmat, iar Jedinak a transformat cu siguranta. A venit, insa, randul olandezilor sa egaleze rapid. Peste patru minute, Van Persie a primit bine in careu de la Depay si a punctat cu un sut in forta. Golul victoriei a picat in minutul 68 si a fost opera lui Depay, cu un sut plasat de la 25 de metri.

3-2 pentru Olanda, care va juca pentru locul 1 cu Chile.

sursa: ziare.com

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
19

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1441

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...