Simona Halep trece în optimi la Indian Wells după un meci greu cu Kozlova

Simona Halep (27 de ani, 2 WTA) a învins-o pe Kateryna Kozlova (25 de ani, 114 WTA), scor 7-6 (3), 7-5, și s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory de la Indian Wells.

Simona Halep trece în optimi la Indian Wells după un meci greu cu Kozlova

Halep va juca în optimi contra învingătoarei partidei Marketa Vondrousova (61 WTA) - Jelena Ostapenko (22 WTA), meci care se joacă după miezul nopții.

Nu a fost însă cel mai ușor meci pentru Simona Halep, care a întâmpinat o rezistență puternică din partea ucrainencei de pe locul 114 WTA. Halep și-a găsit în prea puține rânduri cadența cu care impresionează atunci când jocul său e la parametri maximi, iar evoluția ei a fost mult afectată și de numeroasele erori neforțate pe care le-a avut în primul set, 21. Deși a avut la un moment dat minge de set, Simona a scăpat situația de sub control și a avut nevoie de prelungiri pentru a tranșa soarta primei manșe.

Simona a dominat însă tie-break-ul și a nu a mai lăsat-o pe Kozlova să se apropie. Setul secund a fost ciudat, în care cele două jucătoare nu și-au făcut deloc serviciul în primele 4 game-uri şi a intrat în normalitate când Simona a început să varieze înălțimea loviturilor și să mai reducă din erororile neforțate. Jucătoarea noastră a preluat conducerea, s-a distanțat la 5-2, dar de acolo a urmat o nouă cădere. Kozlova a mai sperat preț de câteva minute după ce a egalat la 5, dar Halep a fost la înălțime în final și s-a impus cu 7-5.

Victorie muncită, 7-6, 7-5, însă Simona trebuie să-și îmbunătățească serios nivelul jocului dacă vrea să aibă șanse la trofeu la turneul din California. Simona păstrează în continuare șanse la primul loc în clasamentul WTA.

Iată calculele actualizate:
CALCULE PENTRU LOCUL 1 WTA Simona Halep (2 WTA) e singura jucătoare care o poate depăși pe Naomi Osaka, liderul mondial, la finalul turneului CONDIȚIA: Halep e obligată să câștige turneul, iar Osaka să nu ajungă în finală! Halep trebuie să depășească încă un tur pentru a-și păstra locul 2.

Sursa: GSP

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Chestionare auto si examen auto – Cum obții permisul de conducere, pentru fiecare categorie în parte

astăzi, 10:45
378

Ai hotărât să te înscrii la școala de șoferi pentru a obține, în sfârșit, permis de conducere? Procesul este destul de lung și întortocheat, dar ai ajuns în ...

Comunicat: Cele mai mari investiții în infrastructura rutieră a județului Botoșani din ultimii 30 de ani: 152,7 milioane euro pentru 70 de obiective în 61 de localități

astăzi, 09:54
459

Președintele PSD Botoșani Doina Federovici a prezentat astăzi un bilanț succint al situației drumurilor locale și județene aflate în diferite stadii de realizare din perioada 2017-2019....

Toyota a inventat un sistem antifurt cu gaze lacrimogene

Miercuri, 20 Martie 2019
247

Toyota a înregistrat o cerere de brevet de invenție pentru un nou sistem antifurt conceput de inginerii japonezi. Mecanismul respectiv este surprinzător de agresiv – dacă altcineva &ici...