Simona Halep trece în optimi la Indian Wells după un meci greu cu Kozlova

Simona Halep (27 de ani, 2 WTA) a învins-o pe Kateryna Kozlova (25 de ani, 114 WTA), scor 7-6 (3), 7-5, și s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory de la Indian Wells.

Simona Halep trece în optimi la Indian Wells după un meci greu cu Kozlova

Halep va juca în optimi contra învingătoarei partidei Marketa Vondrousova (61 WTA) - Jelena Ostapenko (22 WTA), meci care se joacă după miezul nopții.

Nu a fost însă cel mai ușor meci pentru Simona Halep, care a întâmpinat o rezistență puternică din partea ucrainencei de pe locul 114 WTA. Halep și-a găsit în prea puține rânduri cadența cu care impresionează atunci când jocul său e la parametri maximi, iar evoluția ei a fost mult afectată și de numeroasele erori neforțate pe care le-a avut în primul set, 21. Deși a avut la un moment dat minge de set, Simona a scăpat situația de sub control și a avut nevoie de prelungiri pentru a tranșa soarta primei manșe.

Simona a dominat însă tie-break-ul și a nu a mai lăsat-o pe Kozlova să se apropie. Setul secund a fost ciudat, în care cele două jucătoare nu și-au făcut deloc serviciul în primele 4 game-uri şi a intrat în normalitate când Simona a început să varieze înălțimea loviturilor și să mai reducă din erororile neforțate. Jucătoarea noastră a preluat conducerea, s-a distanțat la 5-2, dar de acolo a urmat o nouă cădere. Kozlova a mai sperat preț de câteva minute după ce a egalat la 5, dar Halep a fost la înălțime în final și s-a impus cu 7-5.

Victorie muncită, 7-6, 7-5, însă Simona trebuie să-și îmbunătățească serios nivelul jocului dacă vrea să aibă șanse la trofeu la turneul din California. Simona păstrează în continuare șanse la primul loc în clasamentul WTA.

Iată calculele actualizate:
CALCULE PENTRU LOCUL 1 WTA Simona Halep (2 WTA) e singura jucătoare care o poate depăși pe Naomi Osaka, liderul mondial, la finalul turneului CONDIȚIA: Halep e obligată să câștige turneul, iar Osaka să nu ajungă în finală! Halep trebuie să depășească încă un tur pentru a-și păstra locul 2.

Sursa: GSP

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...