Simona Halep, înaintea finalei de la Roland Garros: "Va fi ceva frumos dacă voi reuși să câștig"
SPORT

Simona Halep a prefațat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, partida pe care va disputa mâine, cu începere de la ora 16:00, împotriva Jelenei Ostapenko, în finala de la Roland Garros, transmis in direct pe Eurosport 1.

Simona Halep, înaintea finalei de la Roland Garros: "Va fi ceva frumos dacă voi reuși să câștig"


"Ieri a fost o zi foarte frumoasă, una minunată aș putea spune, dar azi încec doar să mă relaexez. Desigur, sunt foarte nervoasă dar e un sentiment plăcut. Abia aștept să joc, pentru că atunci când joc mă simt mult mai bine. Am dormit foarte bine azi-noapte și sunt fresh. Sunt pregătită și vom vedea. E greu de știut, nu știu la ce să mă aștept, ea lovește foarte puternic, dar cred că va fi ceva similar cu meciul din semifinale, probabil voi avea același plan, dar încerc să mă concentez mai mult, să mă mișc bine.

Va fi un meci greu, știu că ea joacă cel mai bun tenis și nu are nimic de pierdut. Acest meci e foarte important pentru mine și nu ascund că aduce o greutate pe umerii mei, dar va fi ceva frumos dacă voi reuși să câștig. Nu vreau să pun prea multă presiune pe mine. Am văzut cum e să joci cu pesiune, iar acum nu am nevoie de ea. Am mentalitatea să joc această finală, vom vedea mâine, voi da tot ce am mai bun ca să fac oamenii de acasă fericiți.

Din 2014 încoace, tenisul a devenit din nou popular în țara noastră. Mulți copii se îndreaptă către acest sport. De la Virginia Ruzici, nimeni nu a mai câștigat un asemenea turneu, așa că va fi un lucru mare dacă o voi face eu. Mă bucur că văd că oamenii se îndreaptă către tenis, e o îndeletnicire care te face diferit ca sportiv, dar și ca persoană.

Acum trei ani aveam foarte mulți oameni în jurul meu, cam 50, familie, prieteni, foarte multe persoane. Acum vreau să mă izolez, vreau să urmez acceași rutină ca în fiecare meci de până acum de la Paris. Nu mă gândesc că e o finală, ci doar un meci normal și încerc să îndepărtez presiunea"
, a spus Simona, la conferința de presă de astăzi.

Ostapenko a lovit-o pe Halep cu mingea cu 150 km/h

Halep și Ostapenko nu s-au mai întâlnit până acum în circuit, finala de la French Open urmând să fie prima confruntare directă dintre cele două.

Totuși, fanii tenisului cunosc puțin spre deloc un episod petrecut de Simona Halep alături de Jelena Ostapenko, în toamna lui 2016. Pe 27 septembrie 2016, Halep și Ostapenko au făcut pereche în proba turneului de dublu de la Wuhan (China). În primul tur, cele două urmau să întâlnească perechea formată din Bethanie Mattek-Sands și Lucie Safarova, în chiar primul tur al turneului.

După doar 26 de minute de joc, Halep s-a văzut nevoită să se retragă din meci, după ce a fost lovită brutal în ureche de o minge expediată feroce chiar de partenera sa, Jelena Ostapenko.

"A fost un schimb lung de mingi. Eu si Mattek-Sands eram la fileu. Ostapenko a vrut să lovească mingea cu reverul sau cu dreapta, nu sunt sigură. Eram cu privirea înainte. M-a lovit chiar aici, chiar în partea stanga a capului. M-a lovit o minge care avea cam 150 de kilometri pe oră. Am fost amețită la început, dar apoi mi-am revenit", declara Simona Halep după experiența nefastă din acel meci.

Acela a fost primul și ultimul meci în care Halep și Ostapenko au făcut pereche.

sursa: gsp.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
7

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
99

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
104

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...