Simona Halep câştigă dramatic în faţa Johannei Konta şi se califică în semifinale, la Cincinnati

Simona Halep, locul 2 WTA, s-a calificat în semifinalele turneului de la Cincinnati, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 7-6 (1), pe britanica Johanna Konta, locul 7 WTA, Aceasta a fost prima victorie a româncei în faţa lui Konta în circuitul WTA, din patru partide.

Simona Halep câştigă dramatic în faţa Johannei Konta şi se califică în semifinale, la Cincinnati

Simona Halep ar fi trebuit să se impună cu uşurinţă, dar a ratat cinci mingi de meci în setul secund, două consecutive la 5-3 şi alte trei la rând, la 6-5. Ea are meritul de a nu-şi fi pierdut cumpătul în momentele dificile, ajutată fiind şi de Darren Cahill, care a intervenit de două ori, şi de a-şi fi ridicat foarte mult nivelul jocului când a fost în criză şi sub presiune.

Halep a arătat o altă evoluţie în meciul cu Johanna Konta, superioară faţă de precedentele două partide jucate la Western&Southern Open, cu Taylor Townsend şi cu Anastasija Sevastova. Jucătoarea română a fost mai calmă şi mai concentrată, mai dispusă la efort şi mai inspirată. Nesusţinută de primul serviciu, aflat la cote alarmante de nereuşită, românca a mizat foarte mult pe retur. În acelaşi timp, ea a cedat iniţiativa, a trimis des mingea pe centrul terenului, pentru a o lăsa pe adversară să deschidă unghiurile.

Iar Konta nu a stat pe gânduri, şi-a luat responsabilitatea de a căuta loviturile decisive, dar a greşit mult, chiar din poziţii şi, mai ales, în momente favorabile, la numeroasele mingi de break avute. Când britanica a găsit marginile terenului, Halep şi-a pus în valoare mobilitatea ridicată şi a punctat decisiv.

Învinsă în sferturi la Wimbledon de Konta, într-un meci ce putea să-i aducă locul 1 WTA , Halep are acum din nou ocazia să lupte pentru a deveni în premieră lider al WTA. Pentru această performanţă, ea are nevoie acum să câştige trofeul la Cincinnati. În penultimul act, Halep va evolua cu Sloane Stephens, locul 151 WTA, beneficiară a unui wild card.

Sursa: News.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...