Și fetele au ratat calificarea la Rio: "E un dezastru. E clar cel mai prost moment prin care trece gimnastica"

Și fetele au ratat calificarea la Rio: "E un dezastru. E clar cel mai prost moment prin care trece gimnastica"
Ministrului Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a afirmat că acesta este ''cel mai prost moment prin care trece gimnastica românească'', după ce loturile masculin şi feminin au ratat în acest weekend calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

"E un dezastru. O mare tristeţe. E clar cel mai prost moment prin care trece gimnastica românească. Dacă se mai întâmpla asta spuneam că e ceva normal, dar e pentru prima dată după 48 de ani, când nu ne calificăm. Şi nu se mai pune problema de medalii. Nici n-am reuşit să ne calificăm, ce pretenţii să mai avem?'', afirmă Lipă într-o poziţie oficială exprimată pe pagina de Facebook a MTS.

''Selecţia este o problemă generală a sportului românesc. Loturile sunt foarte subţiri şi atunci când nu exista concurenţă pe post, când nu poţi face o selecţie aşa cum îşi doreşte un antrenor, e clar că şi rezultatele nu au cum să fie mai bune'', a subliniat Elisabeta Lipă.

Echipa feminină de gimnastică artistică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, duminică, după ce a terminat pe locul 7 la turneul preolimpic de la Rio, în condiţiile în care doar primele patru clasate merg la Olimpiadă. Această contraperformanţă survine după ce şi echipa masculină a ratat, sâmbătă, calificarea la JO 2016 (5-21 august), clasându-se pe locul 5 în concursul preolimpic de la Rio.

România a participat cu echipa de gimnastică feminină la toate ediţiile Jocurilor Olimpice după 1968 (Ciudad de Mexico). Gimnastica artistică este sportul care a adus României cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, 25 de aur, 20 de argint şi 26 de bronz.

România avea deja un sportiv calificat individual la JO 2016, Marian Drăgulescu, datorită medaliei mondiale de argint de la sărituri. Atât băieţii, cât şi fetele vor primi câte un loc nenominal pentru probele individuale de la Rio, după ratarea calificării echipelor.

sursa: digisport.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
51

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
138

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1404

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....