Secretul din spatele revenirilor de senzație ale Simonei. Cum a ajuns Halep să aibă un psihic de fier

Secretul din spatele revenirilor de senzație ale Simonei. Cum a ajuns Halep să aibă un psihic de fier

Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA de la Doha, după o revenire de senzație cu Elina Svitolina. Sportiva noastră a întors scorul de la 1-4 în setul decisiv și a demonstrat încă o dată că are un psihic de fier.

Simona Halep a mai avut o revenire spectaculoasă la Qatar Open și în setul al doilea al partidei cu Julia Goerges. (7-6, 7-6).

Prezent în studioul Digi Sport Matinal, cunoscutul comentator sportiv Adrian Fetecău a dezvăluit că un merit important pentru nivelul la care a ajuns Simona Halep din punct de vedere mental îl are Alexis Castorri.

 "Darren Cahill a spus că, după eșecul din fața lui Ostapenko, au apelat la doamna Alexis Castorri. Este din Florida și dânsa face ședințe și prin Skype. Cahill o știa încă din anii 80, când a lucrat cu Ivan Lendl, care avea niște complexe înfiorătoare că nu ajunsese numărul 1 mondial.

Apoi, când a ajuns Lendl să-l antreneze pe Andy Murray, l-a dus pe pe scoțian la această doamnă, după care Murray a reușit să câștige un prim Grand Slam, apoi să devină dublu campion olimpic.

Eu cred că Simona continuă colaborarea cu această doamnă, pentru că uitați-vă cum a revenit în Fed Cup și, acum, cu Svitolina. Se pare că la asta s-a ajuns acum, iar fără această muncă nu se mai poate în tenis.", a declarat Adrian Fetecău, în direct la Digi Sport Matinal..

Cine este Alexis Castorri, psihologul Simonei Halep

Simona Halep a devenit în premieră campioană de Grand Slam, în 2018, la Roland Garros, iar un rol esenţial în succesul liderului mondial l-a avut psihologul sportiv Alexis Castorri. Campioana de la Paris a şi recunoscut, anul trecut, că americanca de 65 de ani i-a schimbat viaţa.

"Este grozav să ai pe cineva cu care să vorbeşti, care să-ţi dea idei despre cum să rezolvi anumite probleme şi să te accepţi aşa cum eşti când ratezi. Mă bucur mult mai mult de ceea ce fac acum. Văd totul altfel acum. Sunt mai fericită, zâmbesc mai mult, aşa că viaţa e frumoasă", a explicat Simona.

Deşi a lucrat cu mulţi sportivi, Castorri a fost impresionată de Simona. Halep a pierdut incredibil finala de la Roland Garros, cu Ostapenko, în 2017, dar a dovedit că are un moral de fier. A muncit din răsputeri când alţii ar fi capotat. Rezultatele? A ajuns lider WTA și a câștigat primul turneu de Grand Slam al carierei. Tot la Roland Garros, unde pierduse două finale.

Alexis Castorri a stat şi în spatele primului trofeu de Grand Slam câştigat de scoțianul Andy Murray, la US Open, în 2012. Murray a intrat în finala de atunci după ce pierduse anterior de patru ori în ultimul act, la Australian Open, în 2010 şi 2011, la Wimbledon, în 2012 şi tot la Flushing Meadows, în 2008.

Psihologul american a mai lucrat cu sud-africanul Kevin Anderson, finalist în 2017 la US Open şi în 2018 la Wimbledon.

"Alexis a fost foarte importantă pentru Simona în ultimii doi ani. Atunci când eu eram jucător, să recunoști că ai nevoie de un astfel de ajutor era poate o slăbiciune. Trebuia să suporți orice și să fii dur. Acum cred că jucătorii fac tot posibilul pentru a deveni profesioniști", a spus și Darren Cahill, citat de Telegraph, conform digisport.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
214

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
39

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
317

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...