Seara lui Moruţan în Europa League, după un gol de senzație!

Fotbalistul de 19 ani, adus de la FC Botoşani, a ridicat în picioare puţinii spectatori prezenţi pe Arena Naţională, cu un gol de poveste şi o pasă decisivă la reuşita lui Daniel Benzar, care a închis tabela. Moruţan a încheiat seara auzindu-şi numele strigat din tribune şi salutându-i pe fani la finalul întâlnirii.

Seara lui Moruţan în Europa League, după un gol de senzație!

FCSB s-a calificat fără emoţii în turul 3 preliminar al Europa League, după o victorie convingătoare cu Rudar Velenje. Un succes clar, al cărui protagonist a fost, indiscutabil, Olimpiu Moruţan, scrie presa sportivă.

Fotbalistul de 19 ani, adus de la FC Botoşani, a ridicat în picioare puţinii spectatori prezenţi pe Arena Naţională, cu un gol de poveste şi o pasă decisivă la reuşita lui Daniel Benzar, care a închis tabela.
 
"Moruţan e un talent, cred mult în el", s-a mulţumit să spună patronul Gigi Becali, care i-a fixat o clauză de reziliere de 70 de milioane de euro.

"Trebuie să mai demonstrez, pentru că nu am demonstrat nimic încă. Abia la finalul campionatului trebuie să tragem linie", a declarat Moruţan, cu o maturitate nu foarte des întâlnită la un jucător atât de tânăr.

Internaţionalul U21 a impresionat în special la faza golului de 2-0, pe care l-a marcat la capătul unei acţiuni personale de toată frumuseţea, în care a driblat cinci adversari şi a finalizat cu piciorul drept. Teoretic, piciorul său mai slab, arata Digisport.ro.

"De mic îmi plăcea să driblez şi ăsta e stilul meu de joc. Încerc şi la antrenamente astfel de faze. Dacă nu o fac acolo, la meciuri sigur nu am nicio şansă", a explicat Moruţan cum s-a născut una dintre fazele serii în Europa.

În prelungirile partidei, Moruţan şi-a arătat din nou calităţile şi a pasat superb pentru golul de 4-0, marcat de un alt tânăr de perspectivă al vicecampioanei, Daniel Benzar (20 de ani).

"Cresc de la meci la meci. Normal că îmi doresc să fiu titular, dar mai am de muncit", a spus milocaşul, după o prestaţie de care îşi va aminti mult timp.

Reușita lui Moruțan a încântat toată suflarea roș-albastră, iar directorul sportiv Mihai Stoica a explicat de ce întreaga bancă a lui FCSB a sărit de bucurie în acel moment. A caracterizat drept "senzațional" golul fotbalistului transferat de la Botoșani și consideră că mijlocașului îi lipsea doar încrederea, pe care speră să o fi căpătat odată cu prestația sclipitoare pe care a avut-o pe Arena Națională.

"A fost o mare explozie de bucurie pe bancă, pentru că eu chiar spuneam: 'Ce m-aș bucura să marcheze, ca să spargă gheața și să capete încredere'. E un copil foarte muncitor și foarte cuminte, asta îi lipsea. Golul e senzațional! Ce a făcut Moruțan la golul ăsta poate să facă cu orice adversar. Era singura problemă pe care o avea", a comentat MM Stoica, la Pro X, la finalul meciului FCSB - Rudar 4-0.

Moruţan a încheiat seara auzindu-şi numele strigat din tribune şi salutându-i pe fani la finalul întâlnirii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Magda URSACHE: Etic, estetic sau "est-etic"?

Luni, 22 Octombrie 2018
244

Cum să rămâi indiferent la incursiunea lui Sorin Lavric în bolgie (v. Glasuri din bolgie, Ed. Ideea Europeană, 2018)? Eseistul are aptitudinea de a spune adevărul (e chiar "s...

Un hoț a furat cabluri cu sârmă din cupru, dar a reușit să provoace un incendiu!

Luni, 22 Octombrie 2018
671

Lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Botosani au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în ziua de 21 octombrie 2018, un bărbat în vârstă de 42 ani, din comuna Curteșt...

Comercianți din Piața Mare, amendați și lăsați fără marfă! - FOTO

Luni, 22 Octombrie 2018
1056

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte au acționat în Piața Centrală a municipiului Botoșani, în vederea î...