Schimbare radicala in fotbalul romanesc: Ce li se pregateste echipelor din Liga 1

Schimbare radicala in fotbalul romanesc: Ce li se pregateste echipelor din Liga 1
Problemele tot mai mari pe care le au cluburile din Liga 1 ii fac pe oamenii cu putere de decizie din fotbalul romanesc sa se gandeasca serios la adoptarea unor masuri radicale.

Viorel Duru, directorul Administratiei de licentiere din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, a dezvaluit, in exclusivitate pentru Ziare.com, ca va propune inasprirea conditiilor de licentiere.

Concret, Duru isi doreste ca licenta UEFA, cea care este solicitata acum doar de echipele care participa in cupele europene, sa fie implementata la nivelul intregului campionat.

El spune doar daca vor fi conditii mai dure de participare cluburile nu vor mai avea atat de multe probleme cu banii.

"Am facut propuneri si in trecut si voi face propuneri si in aceasta vara. Vom propune ca cerintele minme stabilite de UEFA sa fie aplicate in Liga I pentru sezonul 2015-2016. Sunt propuneri de dezvoltare a sistemului national de licentiere a cluburilor, prin introducerea cerintelor UEFA si pentru competitia interna de top, in conformitate cu prevederile art. 5.1 din Regulamentul national de licentiere a cluburilor", a declarat Viorel Duru pentru Ziare.com.

Totusi, directorul Administratiei de licentiere nu poate sa faca decat propuneri, decizia finala fiind a Comitetului Executiv.

"Competenta de a aproba Regulamentul apartine Comitetului Executiv al FRF", a mai spus Duru.

Ramane de vazut daca Federatia va adopta aceasta masura drasticam stiut fiind faptul ca exista o presiune uriasa din partea cluburilor pentru relaxarea conditiilor de licentiere.

Nu cu mult timp in urma se vorbea chiar despre suspendarea licentei pentru formatiile care nu participa in cupele europene.

Daca totusi aceasta propunere va fi adoptata, cluburile din Liga 1 vor fi supuse unor controale financiare mult mai stricte si vor fi obligate sa indeplineasca o serie de conditii dure la capitolul infrastructura.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
30

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba ucraineană la Botoșani (Foto)

astăzi, 09:22
107

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se desfășoară a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pres...

USR Botoșani: Primari cu apucături de mafiot

astăzi, 08:42
206

Apropierea alegerilor de pe 9 iunie și intrarea în campania electorală scoate ce-i mai rău din anumiți primari și acoliți ai acestora. Membrii Alianței Dreapta Unită se confruntă cu sit...