Sase ani fara Ion Bordeanu! "Pripon" ramane in amintirea suporterilor fotbalului botosanean! FOTO, VIDEO

Sase ani fara Ion Bordeanu! "Pripon" ramane in amintirea suporterilor fotbalului botosanean! FOTO, VIDEO
Cunoscut botosanenilor sub porecla de "Pripon", Ion Bordeanu a fost si va fi cel mai cunoscut, iubit si respectat fotbalist ce a aparat culorile fotbalului botosanean.

In urma cu sase ani, pe 17 decembrie 2008, Ion Bordeanu s-a stins din viata in urma unei puternici hemoragii interne.

A jucat alaturi de Dobrin, Dembrovski, Raducanu, Cornel Dinu, Sandu Boc, Lupescu. Fostul mare portar al CS Botosani, Ion Bordeanu, una dintre legendele fotbalului botosanean, vorbea in anul 2006 despre cum era fotbalul si despre blaturile din perioada anilor `70-`80, intr-un interviu acordat ziarului Sportul Botosanean (3 aprilie 2006)."In 1969 am fost adus de Gheorghe Vieru la echipa postei, fosta PTTR, actuala AS Victoria. Am stat mai bine de doi ani, dupa care am plecat la Textila Botosani, unde am jucat putin deoarece a trebuit sa plec in armata. Cat am facut stagiul militar am jucat la Viitorul Braila, am revenit la Botosani la CS, dar cei din conducere m-au trimis la Bucecea. Dupa un meci dintre Metalul Botosani si Siretul Bucecea, atat antrenorul de atunci, Costica Radulescu, cat si seful de la securitate, colonelul Holubas, au spus sa vin inapoi la CS. Din 1974 si pana in 1988 am jucat numai la CS Botosani.In toata aceasta perioada au existat multe oferte, sa plec inclusiv la divizia A, dar eu am vrut sa joc numai la Botosani."
, spunea in acel interviu, Ion Bordeanu.


Cea mai frumoasa amintire din cariera sa se fotbalist a fost meciul de retragere, atunci cand a jucat impotriva unor mari fotbalisti ai tarii, insa asta doar o repriza, pentru ca a doua repriza a fost coleg cu ei.

"A fost poate cea mai frumoasa amintire din cariera mea. Am jucat alaturi de Dobrin, Dembrovski, Raducanu, Cornel Dinu, Sandu Boc, Lupescu. Imi aduc aminte ca, la pauza meciului, Angelo Niculescu m-a chemat in vestiarul echipei nationale si mi-a zis "Bordeanu, in repriza asta o sa aperi in poarta echipei nationale, pentru ca Rica Raducanu o sa fie Gullit". A fost o mare onoare pentru mine sa joc in aceeasi echipa cu o parte din cei mai mari jucatori ai Romaniei.", povestea Ion Bordeanu.


 

In anul 2011, actuala conducere a FC Botosani a decis ca Peluza dinspre Calea Nationala sa se numeasca "Peluza Ion Bordeanu", in amintirea celui care a aparat culorile clubului timp de atatea ani.

DUMNEZEU SA-L IERTE!

 

 sursa video: Youtube (Tele M)
 

 

Spune-ne opinia ta