Sandu îi sfătuieşte pe stelişti: "Pregătiţi-vă apărarea pentru Comisia de Apel şi TAS!"

Sandu îi sfătuieşte pe stelişti: "Pregătiţi-vă apărarea pentru Comisia de Apel şi TAS!"
Mircea Sandu, preşedintele FRF, a vorbit despre cazul Stelei la Comisia de Disciplină şi îi sfătuieşte pe "militari" să pregătească deja apărarea pentru Comisia de Apel a UEFA şi la TAS.

"Nu am aflat încă un răspuns din partea UEFA, dar în orice caz Steaua ar trebui să-şi pregătească documentele pentru apel şi recurs. Dacă astăzi se anunţă un verdict este după părerea mea inevitabil să se ajungă la TAS. Dacă verdictul este nefavorabil, Steaua trebuie să-şi pregătească apărarea mai departe pentru recurs. Dacă astăzi se întîmplă ceea ce se întîmplă, să fie sancţionată, Steaua trebuie să-şi pregătească apelul şi apoi la TAS.

Mai departe, dacă Steaua pierde şi la TAS, Steaua nu va mai merge în cupele europene pe perioada care se va da. Dacă Steaua face apel, în cinci zile, vineri sau luni se judecă apelul. Apoi, într-o săptămîna se poate judecă recursul, deci pe 7 iulie ar putea află dacă poate juca în cupele europene sau nu. TAS poate să judece mai repede pentru că se apropie competiţia", a spus Mircea Sandu pentru Mediafax.

"Nu pierdem locul Stelei"

Oficialul FRF s-a referit şi la posibilitatea pierderii unui loc în Europa în cazul în care Steaua va fi exclusă definitiv din competiţie.

 "Deci, indiferent de verdictul de azi, Steaua are căile de atac, fără doar şi poate. Şi trebuie să se decidă înainte de a începe competiţia. Pentru că în cazul în care Steaua este exclusă definitiv, după cele trei instanţe judecătoreşti, atunci, conform regulamentului, trebuie să pătrundă în Liga Campionilor echipa de pe locul doi din campionatul României şi se coboară un loc cu Liga Europa (n.r. - FC Vaslui ar urma să evolueze în Liga Europa).

Astea sînt prevederile regulamentare. Eu am discutat de două ori cu colegii de la departamentul internaţional şi este clar, în urma criteriului sportiv şi mai apoi cel de licenţiere, echipa de pe locul următor participă la competiţie în situaţia în care cea care şi-a capătat dreptul nu îndeplineşte condiţiile. În 2007, undeva în aprilie, s-a luat această decizie, că orice decizie definitivă să atragă după sine înlocuirea cu următoarea clasată. Dar poate nu e nevoie de asta. În orice caz, România nu pierde locul în Champions League, merge echipa de pe locul doi", a declarat Mircea Sandu pentru Mediafax.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
26

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
181

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...