România U21, la Campionatul European!

România U21, la Campionatul European!

România U21 a reușit să obțină calificarea la Campionatul European de fotbal din 2021 și oferă Românilor șansa de a se bucura de doua turnee finale în anului următor: CE U21 și Turneul Olimpic, după ce naționala mare a ratat calificarea la european.

Elevii pregătiți de Adrian Mutu au remizat în ultimă etapă cu reprezentativa din Danemarca, iar ambele formații vor participa la turneul ce se va desfășura în Ungaria și Slovenia.

 Pentru prima dată în istorie, turneul se va desfășura în două etape: faza grupelor se va desfășura în perioada 24-31 martie, în timp ce fazele eliminatorii se vor juca între 31 mai și 6 iunie.

Ungaria, Slovenia, Rusia, Elveția, Olanda, Danemarca, Spania, Anglia, Franța, Italia, Portugalia, Cehia, Germania, Croația, România și Islanda sunt cele 16 formații ce vor lupta pentru trofeu. Acestea vor fi împărțite în 4 grupe de câte 4, tragerea la sorți având loc pe 10 decembrie la Nyon. Primele două echipe din fiecare grupă vor ajunge în faza eliminatorie.

Cea mai grea grupă:

Germania

Anglia

România

Cehia

Cea mai ușoară grupă:

Slovenia

Portugalia

România

Islanda

În preliminariile acestui turneu final, au evoluat 5 jucători trecuți sau actuali la Botoșani: Olimpiu Moruțan, Răzvan Oaidă(ambii de la FCSB), George Cimpanu(Craiova), Andrei Chindriș și Denis Haruț (ambii la FC Botoșani).

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
3

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
10

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
61

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...