Romania, invinsa de Grecia in barajul pentru Cupa Mondiala

Romania, invinsa de Grecia in barajul pentru Cupa Mondiala
Nationala Romaniei a fost invinsa cu 3-1 de reprezentativa Greciei, intr-o intalnire disputata vineri seara la Pireu, in prima mansa a barajului pentru Cupa Mondiala ce va avea loc anul viitor in Brazilia.

"Cea mai importanta partida din cariera", asa a fost numita de tricolori intalnirea cu Grecia. Dar dupa cum au evoluat, multi au dat senzatia ca au jucat intr-un amical.

Contrar a ce era logic si asteptat de toata lumea, Piturca a inceput meciul cu Alexandru Maxim, cel mai in forma jucator roman al momentului, si Costel Pantilimon, care tocmai a debutat in Premier League si Champions League, pe banca de rezerve.

In schimb, in primul "11" si-au facut aparitia Bogdan Lobont, niciun meci pentru AS Roma in acest sezon, si Razvan Cocis, adus de la o obscura grupare din Ucraina.

"Cel mai modest adversar de la tragerea la sorti" s-a dovedit a fi, insa, peste tricolori la mai toate capitolele.

Dupa un inceput echilibrat si lipsit de ocazii, gazdele au deschis scorul in minutul 14, prin Mitroglou. A fost, insa, un offside mare, trecut cu vederea de tusierul de pe acea parte.

Jucatorii nostri n-au acuzat socul si au egalat peste cinci minute. Torje a executat bine o lovitura libera din partea dreapta, iar Stancu a reluat cu capul in plasa portii elene.

Rezultatul de egalitate avea sa dureze, insa, numai un minut, pentru ca Torosidis a facut ce-a vrut pe partea noastra dreapta, a centrat in careu, de unde Salpingidis a impins mingea in poarta. A fost si scorul primei reprize, una in care Romania n-a mai contat.

Desi era vizibil pentru mai toata lumea ca sunt multi jucatori care evolueaza slab, Piturca n-a mutat si a asteptat parca un nou gol al gazdelor. Si acesta a venit! In minutul 66, dupa o lovitura libera, mingea a ajuns la acelasi Mitroglou, care l-a invins pe nesigurul Lobont cu un sut deviat din 10 metri.

Dar nici dupa acest gol Piturca n-a schimbat. I-au mai trebuit inca 10 minute pentru a introduce... un mijlocas defensiv si un atacant, in conditiile in care "tricolorii" sufereau la constructie.

Desi in dezavantaj pe tabela de marcaj, Romania n-a reusit sa-si creeze vreo ocazie pe final de meci, unul in care Lazar a vazut cartonasul rosu, dupa doua galbene stupide, si va lipsi de la retur, unde nu va fi nici Bourceanu, care a vazut un cartonas galben si va absenta din cauza cumului de cartonase.

Grecia s-a impus cu 3-1 si e cu un pas si jumatate in Brazilia, pentru ca doar o minune o poate duce acolo pe Romania dupa cum a evoluat vineri seara.

Mansa retur e programata marti, de la ora 21:00, pe National Arena.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
120

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
80

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
77

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...